Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Joulun lihapöytä ja vihannespöytä?

Vierailija
16.11.2014 |

mitä teillä siihen kuuluu? Meillä on pastramia.parman tai serranonkinkkua, paria maksapateeta, kylmäsavuporoa ja joku lihaisa terriini, ja si artisokkaa, juurisellerisalaatti, vihersalaatti, retiisejä yms vihanneksia. Alkukeittona maa- artisokkakeitto.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
16.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapöytään keksitty vasta lihapullat

Vierailija
2/8 |
16.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyl teil sit on hienoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
16.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En söis

Vierailija
4/8 |
16.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="16.11.2014 klo 20:27"]

Kyl teil sit on hienoo.

[/quote]

eikun laiskaa. Kaiken saa kaupanherkkutiskiltä yhdellä kertaa. Patsi keiton keitän itse ja teen jälkkärin. Me syödään kalat, ja noi muut, ja hypätään suoraan jälkiruokaan.

Vierailija
5/8 |
16.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="16.11.2014 klo 20:26"]

mitä teillä siihen kuuluu? Meillä on pastramia.parman tai serranonkinkkua, paria maksapateeta, kylmäsavuporoa ja joku lihaisa terriini, ja si artisokkaa, juurisellerisalaatti, vihersalaatti, retiisejä yms vihanneksia. Alkukeittona maa- artisokkakeitto.

[/quote]

 

Perinteinen. Kinkkua kalkkunaa rosollia ja juhlavaa salaattia ja uutena punakaalia jos

juures kelpuutetaan. Lisäksi ostan aina ruohosipulimaksapasteijam

Vierailija
6/8 |
16.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sika ja omena. Vihanneksesta käy jouluinen ohrapirtelö, voi ottaa myös jälkkäriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
16.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkku ja Turun sinappi.

Vierailija
8/8 |
16.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä perinteisesti alkuun kaloja, pääruokana lihaa, eli kinkkua. 

Eli silakkarullia, jotain marinoituja silakoitakin ehkä, perinteisesti graavattua siikaa, ehkä konjakki- tai vodkagraavattua lohta, katkarapuja, joku silli ja tietysti muikun- tai siianmätia lisukkeineen. Niiden oheen sitten salaattia, ajattelin tehdä myös perinteisen Waldorfin, keitettyjä kananmunia (sillin ja katkarapujen kaveriksi), lohkottuja sitruunoita, leipää, pottuja. 

Lisäksi alkupalapöydässä rosollia, maksapateeta ... Jouluun on aikaa, vielä ehtii keksiä ja vaihdella herkkuja. 

Kinkun kanssa imellettyä perunalaatikkoa, porkkanalaatikkoa, Valamon lanttuja tai haudutettua punakaalia, joku hyvä omenapohjainen kastike. Hölskykurkut voisivat olla hyviä myös. 

Kaikki ovat sekasyöjiä eikä ruokarajotteita tai allergioita ole. Joulunakaan ei syödä itseämme ähkyyn, vaan herkutellaan. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme kolme