Joulun lihapöytä ja vihannespöytä?
mitä teillä siihen kuuluu? Meillä on pastramia.parman tai serranonkinkkua, paria maksapateeta, kylmäsavuporoa ja joku lihaisa terriini, ja si artisokkaa, juurisellerisalaatti, vihersalaatti, retiisejä yms vihanneksia. Alkukeittona maa- artisokkakeitto.
Kommentit (8)
[quote author="Vierailija" time="16.11.2014 klo 20:27"]
Kyl teil sit on hienoo.
[/quote]
eikun laiskaa. Kaiken saa kaupanherkkutiskiltä yhdellä kertaa. Patsi keiton keitän itse ja teen jälkkärin. Me syödään kalat, ja noi muut, ja hypätään suoraan jälkiruokaan.
[quote author="Vierailija" time="16.11.2014 klo 20:26"]
mitä teillä siihen kuuluu? Meillä on pastramia.parman tai serranonkinkkua, paria maksapateeta, kylmäsavuporoa ja joku lihaisa terriini, ja si artisokkaa, juurisellerisalaatti, vihersalaatti, retiisejä yms vihanneksia. Alkukeittona maa- artisokkakeitto.
[/quote]
Perinteinen. Kinkkua kalkkunaa rosollia ja juhlavaa salaattia ja uutena punakaalia jos
juures kelpuutetaan. Lisäksi ostan aina ruohosipulimaksapasteijam
Sika ja omena. Vihanneksesta käy jouluinen ohrapirtelö, voi ottaa myös jälkkäriksi.
Meillä perinteisesti alkuun kaloja, pääruokana lihaa, eli kinkkua.
Eli silakkarullia, jotain marinoituja silakoitakin ehkä, perinteisesti graavattua siikaa, ehkä konjakki- tai vodkagraavattua lohta, katkarapuja, joku silli ja tietysti muikun- tai siianmätia lisukkeineen. Niiden oheen sitten salaattia, ajattelin tehdä myös perinteisen Waldorfin, keitettyjä kananmunia (sillin ja katkarapujen kaveriksi), lohkottuja sitruunoita, leipää, pottuja.
Lisäksi alkupalapöydässä rosollia, maksapateeta ... Jouluun on aikaa, vielä ehtii keksiä ja vaihdella herkkuja.
Kinkun kanssa imellettyä perunalaatikkoa, porkkanalaatikkoa, Valamon lanttuja tai haudutettua punakaalia, joku hyvä omenapohjainen kastike. Hölskykurkut voisivat olla hyviä myös.
Kaikki ovat sekasyöjiä eikä ruokarajotteita tai allergioita ole. Joulunakaan ei syödä itseämme ähkyyn, vaan herkutellaan.
Lihapöytään keksitty vasta lihapullat