Maukkaat itsetehdyt lihapullat, en vain osaa...
Saan kyllä lihapullat tehtyä. Maku on vain aina huono. Joko ei maistu miltään tai sitten maistuu suolalle tai mustapippurille tai jollekin muulle irtonaiselle mausteelle..
En vain osaa. Valmispullat maistuu aina paremmalle.
Jeesiä...?
Kommentit (20)
500g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
1dl raastettua parmesania
1 rkl chilikastiketta (sriracha)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kuivayrttejä (rakuuna/oregano/basilika)
Mustapippuria myllystä
Sekoita ainekset lihaa ottamatta tahnaksi. Sekoita liha sekaan. Paista koepulla tai jos uskallat, maista taikinaa raakana. Lisää tarvittaessa suolaa tai esim. lihafondia. Pyöritä pulliksi ja paista pannulla/kypsennä kastikkeessa.
Nopea helppo ja aina hyvä. Chili ja soija eivät maistu itsenäisinä, mutta maustavat taikinan ihanasti.
3, pysyykö nuo kasassa, kun ei ole korppujauhoa ja muniakin vain yksi? Minun makuun ehkä vähän suolatonta ja pippuritonta, ainakaan kun mun sriracha-kastikeversioni ei ole kauhean tulista. Mutta hauska tuo parmesaani, täytyypä kokeilla.
t. 2
Hyvin pysyy kasassa, parmesanista ja soijasta tulee sitä suolaa. Ja toki suolaa voi lisäillä. Mutta korppujauhohan ei ole kasassapitävä aines, vaan lisää massan määrää = halvempaa kuin liha. Itse en voi jauhoja syödä, siksi teen näin :)
Karppaus.infossa on todella herkullinen jauhelihapyyt -resepti. Et enää epäonnistu kun sitä kokeilet.
[quote author="Vierailija" time="11.11.2014 klo 15:55"]
Hyvin pysyy kasassa, parmesanista ja soijasta tulee sitä suolaa. Ja toki suolaa voi lisäillä. Mutta korppujauhohan ei ole kasassapitävä aines, vaan lisää massan määrää = halvempaa kuin liha. Itse en voi jauhoja syödä, siksi teen näin :)
[/quote]
Ei nyt ihan noinkaan, kyllä se muodostaa taikinamaisen sitkon siinä yhdessä munan kanssa eli pitää kasassakin. Mutta joo, ei toki kaikille gluteenit sovi. Kiitti vinkistä, kokeilen tuotakin.
2
Kilo jauhelihaa
Pari munaa
Desin verran korppujauhoja
Yks ruokakerma
Yks iso sipuli
Valkosipulia
Persiljaa
Soijaa reilusti
Mausteita paljon, esim jauhelihamauste
Muutkin mausteet käy, mutta laita reilusti.
Joojoo suola on saatanasta ja glutamaatit. Mutta kysyit miten saat maistuvaa. Näin.
Itse laitan korppujauhoja, maitoa, kananmuna, sipulia, mausteita(suola, valkopippuria, mustapippuri, paprikajauhe, curry ja grillimauste) (grillimauste ei pakollinen) 400-500g jauhelihaa.
Toinen vaihtoehto on tehdä taikina ranskalaisesta sipulikeittoaineista ja kermaviilistä.
[quote author="Vierailija" time="11.11.2014 klo 16:04"]Kilo jauhelihaa
Pari munaa
Desin verran korppujauhoja
Yks ruokakerma
Yks iso sipuli
Valkosipulia
Persiljaa
Soijaa reilusti
Mausteita paljon, esim jauhelihamauste
Muutkin mausteet käy, mutta laita reilusti.
Joojoo suola on saatanasta ja glutamaatit. Mutta kysyit miten saat maistuvaa. Näin.
[/quote]
Reilusti?
Mittoja kiitos!
Herkullisia saa myös lisäämällä sipulikeittoaines pussin :) Joskus laitan pussin, joskus maustan tuoreella sipulilla. Eri variaatioita on vaikka kuinka. Mutta tässä nyt ainakin yksi resepti, jota monet kehuneet:
1.5dl vettä
1 pss Knorr ranskalainen sipulikeitto
0.5dl korppujauhoja
400g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
1tl pippuriseikotusta (ei pelkkää mustapippuria siis)
1tl paprikajauhetta
1/2-1dl kermaa (aitoa kermaa, ei ruokakermaa!!)
Kaada sipulikeittoainekset+korppujauhot kulhoon, sekoita vesi joukkoon. Anna turvota. Lisää jauheliha, kananmuna ja pippurisekoite ja paprikajauhe. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon kerma.
Paista uunissa 225 asteessa 15min.
Sipulikeitto on teollisen makuista ja siinä on tosi paljon natriumglutamaattia. Ei ole noin vaikeaa paistaa sipulia ja lisätä sitä plus mausteita.Lisäksi minusta on sulaa hulluutta ostaa paistijauhelihaa JA lisätä joukkoon kermaa. Pankaa sitä sikanautaa, siinä on luonnostaan se kermasta saatava rasva, mutta tulee halvempaa ja jopa parempaa.
sika-nautajauheliha on kamalaa sontaa!!
Paistijauhelihaa 400 g, kermaviilipurkki, 2 munaa, 0,5-1 dl korppujauhoja, suolaa, mausteita ja sipulia. Hyvää tulee.
Mun viimeksi tehtyjen lihapullien resepti:
- 700g jauhelihaa
- 1 muna
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 0,5-1 chiliä pilkottuna ilman siemeniä
- pussi juustoraastetta (laitoin emmentalia)
- puntti persiljaa pilkottuna
- puntti ruohosipulia pilkottuna
- 1 tl hunajaa
- 1 tl etikkaa.
Tää on nyt varmaan maailman epäterveellisintä täällä täydellisellä av:lla, mutta simple is best:
- 700 g jauhelihaa
- 1 purkki kermaviiliä
- 1 pussi sipulikeittoainesta
Sipulikeittoainekset kermaviiliin, sitten jauheliha sekaan. Tulee tosi hyviä. Ja sitähän tässä kai kysyttiin.
Maustepippurilla saa sen vanhanaikaisen lihapullien maun. Itse lisään sitä pulliin yleensä aina.
Korppujauhot lihapullissa on ihan turhista turhinta! Ei todellakaan auta pitämään pullia kasassa, päinvastoin! :D
Hirven jauhelihaa ja pekonia, purkki kermaviiliä, sipulia, suolaa ja pippuria, muna.
Mä paistan sipulia ja annan sen jäähtyä. Sitten maustan jauhelihan ja lisään jäähtyneen sipulin ja vaivaan jauhelihasipuliseosta niin kauan, että saan tehtyä kiinteitä pullia. Sitten vain pannulle. Mausteet riippuu ihan fiiliksestä.
Meiran _maustetun_ korppujauhon paketissa tosi hyvä ohje, nam! Meillä yleensä laitetaan myös ne silputut oliivit ja fetat mukaan, eivät maistu liikaa vaan tuovat varsinkin sitä mehevyyttä.
Kannattaa myös muistaa että jos haluaa kosteita pullia niin pelti uunin alatasoille, jos pinnaltaan rapsakkaa niin ylätasoille. Uunissa tulee paremmat ja terveellisemmät pullat kuin pannulla.
Hyvää vaihtelua on tehdä isohkoja pullia kyseisellä Meiran ohjeella oliiveineen ja juustoineen, paistaa uunin alatasolla kostean meheviksi ja kipata (valmiiseen) Henri Alénin ohjeella tehtyyn Mutti-kastikkeeseen, lisukkeeksi spagettia. Lihapullien määrä menee sopivasti yhteen kastikkeen määrän kanssa, kun molemmat tekee yksinkertaisina eli ohjeen mukaan.
Mjaa. Minusta itsetekemällä saa parempia, valmispullat ovat huonoa jauhelihaa ja teollisen makuisia. Mutta tämä tietysti on osin tottumuskysymyskin.
Kokeile näin:
- 400g sikanautaa. Rasvaisuus on lihapullissa vain hyväksi, tulee mehevämpiä pullia
- 1-2 munaa, puolisen desiä korppujauhoja, pieni sipuli silputtuna ja mielellään kuullotettuna (ei välttämätönsä, mutta sipulin koostumus kuullottamalla mukavampi)
- 2 tl suolaa. Kyllä, älä laita liian vähän!
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl oreganoa
- 1-2 tl currya
JOS haluat, voit jättää suolasta toisen teelusikallisen pois ja sotkea taikinaan 50-100g fetaa. Korvaa persilta oreganolla. Tulee meheviä ja maukkaita pullia, tämä on Jamie Oliverin resepti (tosin liittyen lihamurekkeeseen ja tomaattisoosiin, mutta toimii lihapullissa yhtä hyvin).