Onko jauhelihakastike hyvää/syötävää vielä 2 vrk:n kuluttua valmistuksesta
Kommentit (6)
No voi hyvää päivää... Tietysti on, jos olet sen ehjässä jääkaapissa säilyttänyt. Etkö ole koskaan aiemmin syönyt tähteitä? Minulle on iskostunut mieleen nyrkkisääntö, että jääkaapissa säilytettyä ruokaa voi syödä n. 5 vrk ajan sen valmistamisesta, toki aistinvaraista havainnointia tukena käyttäen. Koskaan ei ole tullut ruokamyrkytystä, kokemusta yli 30 vuotta. En tietenkään väitä, että kaikki ruokalajit säilyvät hyvänä juuri tuon ajan, mutta viidennen päivän jälkeen en enää syö ruokaa, vaikka se näyttäisikin hyvältä. Eri ruoat myös käyttäytyvät eri tavoin. Osa saattaa vain parantua seistessään, jotkin ruoat taas eivät kestä seisottamista lainkaan.
On syötävää vielä kahden vuodenkin päästä valmistuksesta... tai sitten ei.
Aistinvarainen arviointi eli haista maista katso.... Jos on nopeasti jäähdytetty ja viety kylmään on. Jos taas hellalla roikkunu pitkään kuten mun siskollani on tapana niin EI...
Paranee vaan kun tekeytyy muutaman päivän.