Maukas KAALIPATA ilman voita, miten???
Oon aina hauduttanut kaalisilpun pannulla voissa, mutta sitä voitahan menee aika paljon... Onko mitään muuta keinoa saada kaalipadasta maukasta?
Kommentit (10)
Soijakastiketta, siirappia ym hapanimelää mausteeksi.
Lisäät sen kaalin paistamatta, ite en ole koskaan paistanut, enkä sellaisesta edes kuullutkaan. Hyvää tulee kumminkin.
Minusta oleellisempaa on hauduttaa pitkään kannen alla niin että kaali mehustuu, pari tuntia ainakin keittelen. Voita en muistaakseni ole käyttänyt ollenkaan, jauhelihaa käytän, niin siinäkin on rasvaa. Maustan lihaliemikuutiolla, lisään myös porkkanaa. Nami nami, pitääkin taas tehdä.
En ole ikinä käyttänyt voita kaalipataan. Kuten edellä mainittiin, kaali raakana pataan ja pitkä haudutus.
Itse laitan runsaasti siirappia, suolaa, pippuria, valkopippuria ja meiramia. Tulee tosi hyvää!
Minä olen korvannut jauhelihan pizzasuikaleilla ja suolan lihaliemikuutioilla. Ja liikaa ei taida voida hauduttaa.
Yääääk! Siis todellakin pitää paistaa se kaali pannulla ensin. Pelkästään keitetty kaali on ällöttävää!
Paista ap se kaali öljyssä.
Jokaikinen tyyppi joka on maistanut kaalilaatikkoani on ihmetellyt miten se voi olla niin hyvää. No se salaisuus on tietty siinä että se kaali paistellaan pannulla ja sit vasta hautumaan uuniin.
[quote author="Vierailija" time="31.10.2014 klo 22:32"]Yääääk! Siis todellakin pitää paistaa se kaali pannulla ensin. Pelkästään keitetty kaali on ällöttävää!
Paista ap se kaali öljyssä.
Jokaikinen tyyppi joka on maistanut kaalilaatikkoani on ihmetellyt miten se voi olla niin hyvää. No se salaisuus on tietty siinä että se kaali paistellaan pannulla ja sit vasta hautumaan uuniin.
[/quote]
Sinä puhut kaalilaatikosta, ap kaalipadasta. Ovat eri ruokia, vähän sama kuin neuvoisit valmistaan uunijuureksia sosekeiton ohjeella.
Jos pakkasesta löytyy kinkun rasvaa, käytä se. Öljykin toimii ihan hyvin. Flooraa tai muuta paistonkestävää levitettä voit kokeilla, kerro, miten kävi.
[quote author="Vierailija" time="31.10.2014 klo 22:46"][quote author="Vierailija" time="31.10.2014 klo 22:32"]Yääääk! Siis todellakin pitää paistaa se kaali pannulla ensin. Pelkästään keitetty kaali on ällöttävää!
Paista ap se kaali öljyssä.
Jokaikinen tyyppi joka on maistanut kaalilaatikkoani on ihmetellyt miten se voi olla niin hyvää. No se salaisuus on tietty siinä että se kaali paistellaan pannulla ja sit vasta hautumaan uuniin.
[/quote]
Sinä puhut kaalilaatikosta, ap kaalipadasta. Ovat eri ruokia, vähän sama kuin neuvoisit valmistaan uunijuureksia sosekeiton ohjeella.
[/quote
Höpönlöpön!
Kaalipata tehdään ihan samoista raaka-aineista kuin laatikkokin tosin kaikki ei laita laatikkoon porkkanaa. Teko tapakin on muutoin sama mutta laatikko laitetaan uuniin. Eli jokatapauksessa kaali ensinnpannulle!
Häh. En mä ainakaan mitään voita käytä enkä tiennyt et olis pitänyt? Öljyä loraus.