Voiko sitruunamarenkitortun pakastaa?
Tein sitruunamarenkitortun (siis murotaikina, päällä sitruunakiisseliä ja marenkivaahto uunissa paistettuna) kun oli vieraita tulossa. Eivät tulleetkaan ja ei ole syöjiä tarpeeksi. Voiko sen pakastaa? Kärsiikö marenki pakastuksessa ja sulatuksessa?
Kommentit (7)
Luulisi, että marenki kärsii sulatusvaiheessa ja vettyy. Kaavi marenkivaahto päältä pois ja pakasta torttu ja kiisseli?
Miten teit marengin? Italialaiseen tyyliin tehty marenki ainakin kestää pakastuksen eli siis sellainen marenki, jossa valkuaiset kypsennetään jo ennen uunia kuumalla sokeriliemellä. Siitä tavallisesta marengista, jossa vatkataan valkuaiset ja sokeri, en olekaan varma.
[quote author="Vierailija" time="19.10.2014 klo 22:31"]
Miten teit marengin? Italialaiseen tyyliin tehty marenki ainakin kestää pakastuksen eli siis sellainen marenki, jossa valkuaiset kypsennetään jo ennen uunia kuumalla sokeriliemellä. Siitä tavallisesta marengista, jossa vatkataan valkuaiset ja sokeri, en olekaan varma.
[/quote]
Tein ihan tavallisesti eli vatkattu valkuaiset ja sokeri.
Ehkä kokeilen pakastaa puolet tortusta, sittenpähän se selviää!
Ap
Antaisiko tämä vastauksen:
http://www.meidanperhe.fi/keskustelu/994363/ketju/brita_kakun_voi_pakastaa_testasin_tanaan_marenki_o