Ravintolakeittiökauhutarinoita tähän ketjuun!
Tarjoilijat ja kokit kertokaa, mitä kaikkea olette nähneet. Itse työskentelin kassalla ja hirvitti, kun kokit asettelivat salaatteja muita annoksia paljain käsin (joiden puhtaudesta he eivät pitäneet ihan yhtä hyvää huolta kuin me salin puolella työskennelleet)
Kommentit (23)
Käsiä ei pesty kovin usein, eikä esim. salaattia huuhdeltu koskaan. Muutenkin tosi törkyinen keittiö. Joku asiakas löysi etanan salaatistaan ja tälle vaan sitten naureskeltiin.
Vierailija kirjoitti:
Puhtaustaso varmaan vaihtelee aika paljon. Vai onkohan ravintolat siistiytyneet sen jälkeen kun tuli ne julkiset "hymy arvostelut". En muista nyt mitä ne on.
Oiva-raportti. Nuohan on kaikkien nähtävissä netissä, niin voi tarkistaa millainen törkykasa joku ravintola on ennenkuin menee syömään: https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/
Kypsä ulko tai sisäfilepihvi tippui lattialle niin kokki laittoi sen suoraan pariksi sekunniksi rasvakeittimeen ja sanoi sen tappavan bakteerit.
Tämän jälkeen pihvi lautaselle ja asiakkaalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Puhtaustaso varmaan vaihtelee aika paljon. Vai onkohan ravintolat siistiytyneet sen jälkeen kun tuli ne julkiset "hymy arvostelut". En muista nyt mitä ne on.
Oiva-raportti. Nuohan on kaikkien nähtävissä netissä, niin voi tarkistaa millainen törkykasa joku ravintola on ennenkuin menee syömään: https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/
Tietäisitpä vaan, kuinka tarkkaan ravintoloissa kiillotetaan kaikki paikat ennen kuin terveystarkastajat tulevat... Niin ja he ilmoittavat aina tulostaan etukäteen eikä mitään pistokokeita pidetä ikinä. Että eipä ne törkyravintolat jää edes kiinni kuin todella harvoin.
Apua en varmaan koskaan menisi ravintolaan syömään, jos tietäisin, mitä keittiössä tapahtuu! :D
Merisali naantalissa. Google kertoo ongelmista lisää ja niitä riittää.
Turussa yhden kiinalaisen ravintolan omistajarouva dyykkas viereisen kaupan roskiksesta raaka-aineita oman ravintolan keittiöö. Tämä tapahtui 20-vuotta sitten ja ravintola jatkoi toimintaansa vaikka jäi kiinni.
Paikka sai lempinimekseen roskiskiinakainen.
Kunnon kassakonettakaan ei ollu vaan vaihtorahat annettiin puulaatikosta😀
Vierailija kirjoitti:
Merisali naantalissa. Google kertoo ongelmista lisää ja niitä riittää.
Ainoa inhimillinen ravintola on se vaaleankeltainen Mannerheiminkadun päässä. En nyt muista nimeä. Samassa talossa on matkamuistomyymälä. Näin ainakin on puhuttu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Puhtaustaso varmaan vaihtelee aika paljon. Vai onkohan ravintolat siistiytyneet sen jälkeen kun tuli ne julkiset "hymy arvostelut". En muista nyt mitä ne on.
Oiva-raportti. Nuohan on kaikkien nähtävissä netissä, niin voi tarkistaa millainen törkykasa joku ravintola on ennenkuin menee syömään: https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/
Tietäisitpä vaan, kuinka tarkkaan ravintoloissa kiillotetaan kaikki paikat ennen kuin terveystarkastajat tulevat... Niin ja he ilmoittavat aina tulostaan etukäteen eikä mitään pistokokeita pidetä ikinä. Että eipä ne törkyravintolat jää edes kiinni kuin todella harvoin.
Ei Oiva-tarkastajat ilmoittele kylläkään mitään etukäteen.
Mun työmaallakin joskus pistäytyneet...leveä hymy aina saatu😁
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Merisali naantalissa. Google kertoo ongelmista lisää ja niitä riittää.
Ainoa inhimillinen ravintola on se vaaleankeltainen Mannerheiminkadun päässä. En nyt muista nimeä. Samassa talossa on matkamuistomyymälä. Näin ainakin on puhuttu.
Naantalin Rantaravintola.
Tosin uusiakin on avattu. En tiedä niiden ilmapiiristä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Merisali naantalissa. Google kertoo ongelmista lisää ja niitä riittää.
Ainoa inhimillinen ravintola on se vaaleankeltainen Mannerheiminkadun päässä. En nyt muista nimeä. Samassa talossa on matkamuistomyymälä. Näin ainakin on puhuttu.
Merisalissa myös todella töykeä henkilökunta. Parikymppisiä ylimeikattuja silmiään pyöritteleviä pissiksiä tiskin takana
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Puhtaustaso varmaan vaihtelee aika paljon. Vai onkohan ravintolat siistiytyneet sen jälkeen kun tuli ne julkiset "hymy arvostelut". En muista nyt mitä ne on.
Oiva-raportti. Nuohan on kaikkien nähtävissä netissä, niin voi tarkistaa millainen törkykasa joku ravintola on ennenkuin menee syömään: https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/
Tietäisitpä vaan, kuinka tarkkaan ravintoloissa kiillotetaan kaikki paikat ennen kuin terveystarkastajat tulevat... Niin ja he ilmoittavat aina tulostaan etukäteen eikä mitään pistokokeita pidetä ikinä. Että eipä ne törkyravintolat jää edes kiinni kuin todella harvoin.
Ei Oiva-tarkastajat ilmoittele kylläkään mitään etukäteen.
Mun työmaallakin joskus pistäytyneet...leveä hymy aina saatu😁
Kyllä ilmottelee etukäteen. Hyvin ollaan ehditty paikat varastossa puunata.
Saksan Baijerissa olin töissä. Keittiöön palautui likaisten lautasten mukana wieninleike, josta oli kerran leikattu. Emäntä paneroi sen kulman uudestaan ja se myytiin toiselle asiakkaalle.
Henkilöstöruokalassa vanhempi hommaansa tympääntynyt henkilö kieritti flunssaisena täytettyjä lettuja. Nenästä valui räkää
Ei taatusti ilmoiteta! Meillä käynyt neljä kertaa jo ja aina tultu ihan yllättäin.
Se ei tosin haittaa, oma valvonta on kunnossa, kaikki paikat siistit ja asiallisessa kunnossa.
T. Osastovastaava "isosta kaupasta"
Vierailija kirjoitti:
Turussa yhden kiinalaisen ravintolan omistajarouva dyykkas viereisen kaupan roskiksesta raaka-aineita oman ravintolan keittiöö. Tämä tapahtui 20-vuotta sitten ja ravintola jatkoi toimintaansa vaikka jäi kiinni.
Paikka sai lempinimekseen roskiskiinakainen.Kunnon kassakonettakaan ei ollu vaan vaihtorahat annettiin puulaatikosta😀
Joko siitäkin on jo noin kauan aikaa
Olin teini ja tarvitsin töitä. Äitini mies sattuneista syistä tunsi pizzeriayrittäjiä ja oli itsekin sellaisessa töissä.
Yhden päivän sitä siedin, ahdistelun takia en halunnut enää mennä ja laiska kakarahan mä siksi olin.
Äijät veti röökiä keittiössä, perunat lojui jossain harmaavetisessä ämpärissä ja ainoa pyyhe oli joskus ollut valkoinen, siihen pyyhkivät aina ohimennen kätensä.
Aiemmin päivällä kylmiö oltiin siivottu ja uuniperunat oltiin viskattu biojätteisiin. Tulikin pula uuniperunoista ja ne perunat kaivettiin biojätteistä asiakkaille
Kermainen soosi oli lämpöhauteessa klo 10-22 ajan, illalla sitten kylmiöön ja aamulla taas sama soosi hauteeseen, illalla kylmiöön jne. Laskin, että keskimäärin vasta viidentänä päivänä astia vaihdettiin ja laitettiin täysin uudet soosit tilalle. Sama haude-kylmiö-haude -kierre jatkui. Kukaan henksu ei sooseja syönyt, pari asiakasta kyllä sai ruokamyrkytyksen. Tosin näille ruokamyrkytyksille naureskeltiin
Terveystarkastaja kävi kyllä yllärivisiitillä minunkin aikanani ja noottia tuli todella monesta asiasta
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Turussa yhden kiinalaisen ravintolan omistajarouva dyykkas viereisen kaupan roskiksesta raaka-aineita oman ravintolan keittiöö. Tämä tapahtui 20-vuotta sitten ja ravintola jatkoi toimintaansa vaikka jäi kiinni.
Paikka sai lempinimekseen roskiskiinakainen.Kunnon kassakonettakaan ei ollu vaan vaihtorahat annettiin puulaatikosta😀
Joko siitäkin on jo noin kauan aikaa
Ei siitä aivan 20 vuotta ole, mutta melkein. Tapahtui 2004
Puhtaustaso varmaan vaihtelee aika paljon. Vai onkohan ravintolat siistiytyneet sen jälkeen kun tuli ne julkiset "hymy arvostelut". En muista nyt mitä ne on.