Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Luetelkaa sushi/japanilaisia ravintoloita!

Vierailija
11.10.2014 |

Suosikkeja ja inhokkeja. Nyt etsitään Suomen autenttisin japanilainen ravintola! On tiettyjä perusmokia jotka paljastavat hyvin pitkälti onko kyseessä oikea japanilainen ruokapaikka. Kerron havaintoni kokemusteni ja/tai nettisivujen tms lähteen perusteella, jos mahdollista.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintola Koto, Helsinki.

Vierailija
2/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni Aikatalon Ichiban (Helsingissä siis) on oikeasti hyvä paikka. Siellä on erinomaiset sushit ja jotenkin pieni, kiva tunnelma. Myös Umeshun ruoka on todella hyvää.

En sitten tiedä, mitä ap tarkoittaa autenttisuudella – olen käynyt Japanissa monta kertaa, mutta en silti osaa sanoa, onko esim. Ichibanin ruoka "autenttista" siinä merkityksessä, mitä ap hakee. Totta kai tiedän, että näiden japanilais–kiinalais–thaimaalaisten ravintoloiden sushit eivät ole mitään järin laadukasta kamaa, mutta sen nyt kai tajuaa jokainen. Ap, odotan siis vastaustasi :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintola Koto. Heti rökitetään kovilla? Olen siellä joskus illastanut ja jäi positiivisemmalla tavalla keskinkertainen maku. Suomen tasolla painii kovassa sarjassa. Tein ruokalistasta seuraavia havaintoja:
- Menusta löytyy lähes kaikki japanilaiset perusruoat, mikä lieneekin ravintolan idea, mutta se saattaa tuottaa kokemattomalle ongelmia eri makujen yhdistelemisessä, eikä sekavasta koto specialista tai bentōsta ole juuri apua (esim. sushia ja erikseen riisiä, miksi?)
- Japanissa ei ole alkupalakulttuuria, joskin ymmärrän esim. hiyayakkon. Listalta löytyy kuitenkin paljon ruokia jotka eivät ole alkupaloja alkuunkaan, esim. sashimi, gyoza ja erikoisuutena kushikatsu, sekä baarinaposteltavat yakitori ja edamame.
- Salaateista suurena plussana tsukemono-pikkelssit ja suurena miinuksena korealainen kimchi
- Pääruoissa tarjolla perinteinen teishoku setti
- Riisiä voi tilata lisää
- Tavallisten riisipetien lisäksi harvinainen unajyu
- Sushia saa jopa temakina. Kaikki perusmaut näyttäisi löytyvän +california roll, harvinaisuuksina taas merisiili, unagi ja nattō. Sekaan mahtuu myös sellaisia outouksia kuin kuivattu kurpitsa, paprika, porkkana, marinoitu retikka, sokeriherne, riutta-ahven ja kuha.
- Jälkiruokalista näyttää päärynäpiirakkaa lukuunottamatta tavalliselta, mutta suuri plussa yōkanista ja zenzaista. Kahvien tarkoitusta on vaikea selittää muutoin kuin suomalaisten kahvihulluudella ja vihreänteen taas tulisi kuulua ateriaan.

Vierailija
4/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

ravintola Savotta

Vierailija
5/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ichiban Sushi, Helsinki. Tämä kokemus on melkein kymmenisen vuotta vanha (Kampista), joten antakaa sille sen verran painoarvoakin: kolmanneksi huonointa sushia mitä olen eläissäni syönyt ja juuri siksi en ole toiste käynyt. Yritin myös kerran hakea sinne kesätöihin, mutta jätin suosiolla väliin kun kuulin että kyse oli yötöistä (ja tämä kertonee jotain tuoreudesta)... Toivon suuresti että meininki on muuttunut niistä ajoista! Ulkokuoreltaan hyvin hyvin tavallisen oloinen. Huomioita:
- Perusmaut. Riuttasimpukkaa ja "surimia" (puhummeko nyt kanikamasta vaiko oikeasta ravusta?) näkee harvemmin. Keksivät myös käyttää edullista mutta hyväksi todettua tonnikala-majoneesia.
- Kuvista ei ota selvää, futomakien ja kaliforniarullien sisällöstä ei mitään selvitystä. Myös lounassettien yhteydessä olisi kiva lukea mitä sisältää.
- Tietysti joku haluaa syödä tylsästi vain kahta eri lajia, mutta menee yli hilseen miksi sitä varten pitää koota valmissetti
- Sake ja vihreä tee menee, mutta umeshu, oluet (olkoonkin japanilaisia), siideri ja viini on vaikea yhdistää sushiin. Oku no matsu sake on minulle täysin tuntematon.

Vierailija
6/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maruseki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

LN Sushi Art, Tapiola. Menen sinne, jos haluan SUSHIA. Tokyo 55 oli hyvä yhden kokemuksen perusteella, mutta LN parempi.

Vierailija
8/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 08:36"]

Ichiban Sushi, Helsinki. Tämä kokemus on melkein kymmenisen vuotta vanha (Kampista), joten antakaa sille sen verran painoarvoakin: kolmanneksi huonointa sushia mitä olen eläissäni syönyt ja juuri siksi en ole toiste käynyt. Yritin myös kerran hakea sinne kesätöihin, mutta jätin suosiolla väliin kun kuulin että kyse oli yötöistä (ja tämä kertonee jotain tuoreudesta)... Toivon suuresti että meininki on muuttunut niistä ajoista! Ulkokuoreltaan hyvin hyvin tavallisen oloinen. Huomioita: - Perusmaut. Riuttasimpukkaa ja "surimia" (puhummeko nyt kanikamasta vaiko oikeasta ravusta?) näkee harvemmin. Keksivät myös käyttää edullista mutta hyväksi todettua tonnikala-majoneesia. - Kuvista ei ota selvää, futomakien ja kaliforniarullien sisällöstä ei mitään selvitystä. Myös lounassettien yhteydessä olisi kiva lukea mitä sisältää. - Tietysti joku haluaa syödä tylsästi vain kahta eri lajia, mutta menee yli hilseen miksi sitä varten pitää koota valmissetti - Sake ja vihreä tee menee, mutta umeshu, oluet (olkoonkin japanilaisia), siideri ja viini on vaikea yhdistää sushiin. Oku no matsu sake on minulle täysin tuntematon.

[/quote]

Hei ruokatietäjä. Jos annat niitä omia suosituksia kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hanko sushi löytyy meiltäpäin ja sieltä saa mielestäni tuoretta sushia. Minulle riittää hyvä perusvallikoima ja tilankin usein  lohilautasen ja makirullia. 

En tiedä saako suomen sushiravintoloista erikoisuuksia kuten esim. mätiä ( merilevärullassa ). 

Olen käynyt Japanissa syömässä sushia ja muissakin suurkaupungeissa. Jotkut paikat ovat olleet hyviä ja joissain taas ei ole ollut niin tuoreen makuista. Sushin pitää olla tuoretta.

Vierailija
10/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Umeshu. En ole käynyt. Eivät varsinaisesti mainosta itseään japanilaisena ravintolana, mutta kuitenkin yrittävät olla jotain sinnepäin. Gallerian kuvista ei edes arvaisi. Huomiot:
- Outoudet eli nigiri jossa on siikaa, silakkaa, kuhaa tai merileväkaviaaria. Jopa futomakiin piti tunkea siikaa lohen kaveriksi. Kasvisfutomaki samanlainen sekamelska. Hamachi ja miekkakala harvinaisempi näky, ja ebifurai maki on viimein rantautunut Suomeen. Temakit kuulostavat jopa herkullisilta.
- Muu ruoka onkin sitten jotain ihan muuta, jos ei lasketa "izakaya tyyliin" sobaa, gyozaa, edamamea (ainoa oikea izakaya alkupala) ja wakame salaattia. Riisi ja misokeittokin löytyy, mutta en ihan tiedä mitä varten sitä myydään erikseen, eikä esim. lohen kanssa kun vaihtoehtoja ei ole paljoa.
- Meinasin antaa anteeksi, mutta suosittelivat sushin ja sashimin kanssa teen tai saken sijaan viiniä. Saken laadusta ei tietoa. Umeshu ei taaskaan sovi minkään kanssa yhteen (sitä kun juodaan kotona ilman mitään napostelua). Mutta viimein, japanilaista olutta ja edamamea samasta ravintolasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 09:31"]En tiedä saako suomen sushiravintoloista erikoisuuksia kuten esim. mätiä ( merilevärullassa ).[/quote]

Saa ikura gunkan makia! Se onkin sitten eri asia onko oikea lohenmäti korvattu feikillä tai muulla.

Vierailija
12/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko kukaan käynyt siinä Vallilan Hoshitossa??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kin Sushi

Vierailija
14/14 |
11.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 08:36"]Ichiban Sushi, Helsinki. Tämä kokemus on melkein kymmenisen vuotta vanha (Kampista), joten antakaa sille sen verran painoarvoakin: kolmanneksi huonointa sushia mitä olen eläissäni syönyt ja juuri siksi en ole toiste käynyt. Yritin myös kerran hakea sinne kesätöihin, mutta jätin suosiolla väliin kun kuulin että kyse oli yötöistä (ja tämä kertonee jotain tuoreudesta)... Toivon suuresti että meininki on muuttunut niistä ajoista! Ulkokuoreltaan hyvin hyvin tavallisen oloinen. Huomioita:
- Perusmaut. Riuttasimpukkaa ja "surimia" (puhummeko nyt kanikamasta vaiko oikeasta ravusta?) näkee harvemmin. Keksivät myös käyttää edullista mutta hyväksi todettua tonnikala-majoneesia.
- Kuvista ei ota selvää, futomakien ja kaliforniarullien sisällöstä ei mitään selvitystä. Myös lounassettien yhteydessä olisi kiva lukea mitä sisältää.
- Tietysti joku haluaa syödä tylsästi vain kahta eri lajia, mutta menee yli hilseen miksi sitä varten pitää koota valmissetti
- Sake ja vihreä tee menee, mutta umeshu, oluet (olkoonkin japanilaisia), siideri ja viini on vaikea yhdistää sushiin. Oku no matsu sake on minulle täysin tuntematon.
[/quote]

Käy kokeilemassa sitä Aikatalon Ichibania, se on ainakin minun mielestäni parempi kuin Kampin piste. Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä mieltä kaltaisesi asiantuntija olisi siitä :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi viisi