Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voisiko joku auttaa, tarvitsen yhden mokkapalareseptin

Vierailija
03.09.2021 |

Niin, voisiko joku ystävällinen kopioida tänne ketjuun tästä linkistä reseptin:

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/ihanat-pehmeat-mokkapalat-maidoton-ja-…

Mulla ei se evästeiden valinta -laatikko kelaannu niin että saisin klikattua evästeet, joten en pääse sivulle ollenkaan!

Tarvitsen tuon reseptin, olen tehnyt näitä ennenkin useasti mutta viime kerrasta on aikaa enkä ajatellut että sivulle ei enää pääsisi 😫

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
03.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pliis, joku :)

Vierailija
2/3 |
03.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munattomat ja maidottomat mokkapalat

1/2 (n. 20 x 40 cm) uunipellillinen, koosta riippuen n. 28 palaa

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

2.25 dl sokeria

1 dl hyvää, tummaa kaakaojauhetta

0.75 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

1 rkl (valkoviini)etikkaa

0.75 dl öljyä

2.75 dl vettä

Kuorrutus:

50 g (maidotonta) margariinia sulatettuna

2 rkl vettä + 2 tl pikaespressokahvijauhetta (TAI 2 rkl tosi vahvaa kahvia)

1 tl vaniljasokeria

n. 3.5 dl (n.230g) tomusokeria

2 tl tummaa kaakaojauhetta

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.Tee pohja: Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon etikka, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Levitä taikina leivinpaperoidulle, pienelle, syvälle uunipellille.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu sormin varovasti koitettuna kiinteältä eikä keskelle tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Varo paistamasta liikaa! Anna pohjan jäähtyä hetki ennen kuorruttamista. Kuorruta kuitenkin piirakka vielä lämpimänä.

Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita espressopikakahvijauhe veteen. Sekoita kahviseos ja vaniljasokeri sulan rasva joukkoon. Siivilöin joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin sekaisin. Ota toiseen pieneen kulhoon noin 1/3 kuorrutteesta. Sekoita tuohon pienempään osaan kaakaojauhe. Pidä huoli, että kuorrutteet ovat melko juoksevia, ennen kuin alat laittamaan niitä piirakan päälle. Jos kuorrutteet ovat liian jähmeitä, lämmitä niitä mikrossa hetki, kunnes ne ovat taas juoksevia. Tee kuorrutus nopeasti, sillä se jämähtää nopsaan jäähtyessää. Levitä ensin melkein kaikki vaalea kuorrute vielä lämpimän pohjan päälle (suunnilleen kuten alla olevassa vasemman puoleisessa kuvassa). Kaada tumma kuorrute nauhana vaalean kuorrutteen päälle ja lusikoi vielä loput vaaleasta kuorrutteesta sinne tänne tumman kuorrutteen päälle (keskimmäinen kuva). Nyt toimi nopeasti eli vetele veitsen kärjellä kevyesti kuvioita pinnalle, kunnes marmorointi miellyttää silmääsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
03.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Munattomat ja maidottomat mokkapalat

1/2 (n. 20 x 40 cm) uunipellillinen, koosta riippuen n. 28 palaa

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja

2.25 dl sokeria

1 dl hyvää, tummaa kaakaojauhetta

0.75 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

1 rkl (valkoviini)etikkaa

0.75 dl öljyä

2.75 dl vettä

Kuorrutus:

50 g (maidotonta) margariinia sulatettuna

2 rkl vettä + 2 tl pikaespressokahvijauhetta (TAI 2 rkl tosi vahvaa kahvia)

1 tl vaniljasokeria

n. 3.5 dl (n.230g) tomusokeria

2 tl tummaa kaakaojauhetta

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.Tee pohja: Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon etikka, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Levitä taikina leivinpaperoidulle, pienelle, syvälle uunipellille.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu sormin varovasti koitettuna kiinteältä eikä keskelle tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Varo paistamasta liikaa! Anna pohjan jäähtyä hetki ennen kuorruttamista. Kuorruta kuitenkin piirakka vielä lämpimänä.

Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita espressopikakahvijauhe veteen. Sekoita kahviseos ja vaniljasokeri sulan rasva joukkoon. Siivilöin joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin sekaisin. Ota toiseen pieneen kulhoon noin 1/3 kuorrutteesta. Sekoita tuohon pienempään osaan kaakaojauhe. Pidä huoli, että kuorrutteet ovat melko juoksevia, ennen kuin alat laittamaan niitä piirakan päälle. Jos kuorrutteet ovat liian jähmeitä, lämmitä niitä mikrossa hetki, kunnes ne ovat taas juoksevia. Tee kuorrutus nopeasti, sillä se jämähtää nopsaan jäähtyessää. Levitä ensin melkein kaikki vaalea kuorrute vielä lämpimän pohjan päälle (suunnilleen kuten alla olevassa vasemman puoleisessa kuvassa). Kaada tumma kuorrute nauhana vaalean kuorrutteen päälle ja lusikoi vielä loput vaaleasta kuorrutteesta sinne tänne tumman kuorrutteen päälle (keskimmäinen kuva). Nyt toimi nopeasti eli vetele veitsen kärjellä kevyesti kuvioita pinnalle, kunnes marmorointi miellyttää silmääsi.

KIITOS!!! Olet ihana, mahtavaa viikonloppua sinulle :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi kuusi