Kaalilaatikko!!!
Suurin odotuksin ja suurella vaivalla tein itse kaalilaatikkoa. Lopputulos, Saarioisen eines maistuu paremmalle! Otin reseptin Jokakodin keittokirjasta tekemättä vertailua ja nyt kun googletin ymmärrän, että ohje oli ihan outo. Ei riisiä eikä siirappia, vain kaalia ja jauhelihaa ja vähän korppujauhoja. Jauhelihaa ei paistettu etukäteen. Laatikosta tuli liian mössöinen ja maku on tylsä. Joskus einekset peittoavat omat tekeleet. Harmittaa turha vaivannäkö.
Kommentit (11)
Ja voithan vaikka jakaa satsin puoliksi ja paistaa jauhelihaa joukkoon, sekä lisätä kaaltakin, ja sitten riisit ja siirappia, ja uudelleen uuniin. Pakkaseenkin saat syötävää. #2
Toivottavasti et asu kerrostalossa! :x
Huh mikä ohje!En ihmettele että laatikosta tuli pahaa.Kokeile vielä uudestaan kunnon ohjeella pitkään hauduttaen,parempaa tulee kuin valmiista:)
Kiitos vienkeistä. Paistettuna maistui paljon paremmalta. Ja vielä siirapin kera. AP
[quote author="Vierailija" time="05.10.2014 klo 21:55"]Ja voithan vaikka jakaa satsin puoliksi ja paistaa jauhelihaa joukkoon, sekä lisätä kaaltakin, ja sitten riisit ja siirappia, ja uudelleen uuniin. Pakkaseenkin saat syötävää. #2
[/quote]
En kyllä suosittele pakastamista, muuttuu veteläksi mössöksi. Olen kokeillut, rakenne muuttui tosi paljon.
Kaappaus Keittiössä -sarjan ohje on tosi hyvä, tee tän mukaan ensi kerralla:
Mä teen tosi hyvää kaalilaatikkoa äitini ohjeen mukaan. Tässä tärkeimmät. 1. Hyvää paistijauhelihaa. 2. Siirappia ja tinjamia. 3. Kaalilaatikko tulee paremmaksi 2-3 päivän sisällä,kun maut imeytyvät kaaliin. 4.Paljon puolukkahilloa. Nam.
En käytä enää riisiä, vaan sen tilalla ohraa, joka on paljon maukkaampaa. Ohraryynejä, -suurimoita tai mitä niitä nyt onkin. Mausteita myös kannattaa laittaa, lihalientä, maustepippuria, valkopippuria. Monissa ohjeissa on kananmunaa, se on siinä ja tässä, ei nähdäkseni vaikuta makuun juurikaan, koostumukseen enemmänkin.
Tärkein on mielestäni pitkä miedolla lämmöllä tapahtuva kypsennys. Ja kaali pitäisi oikeastaan esikypsentää paistinpannulla kevyesti freesaten rasvassa. Jos sitä keittää lihaliemessä siitä tulee pitkässä uunipaistossa mautonta mössöä. Ja ne ohrat (tai riisit) voi sekoittaa sellaisenaan "taikinaan".
Voithan sä vielä uudelleen tuunata sen =)
Paista pannussa rapeaksi, ehkä voit pelastaa. Mausta uudelleen mieleiseksi, ei kai ne ainekset ole pilalle menneet mitenkään...