Sain kahden kilon fileepalan peuraa pakasteena. Miten sellainen valmistetaan?
En oikeastaan syö punaista lihaa koskaan, enkä käytä lihaa ruoanlaitossa muutenkaan kovin usein. En siis todellakaan osaa paistaa kunnolla minkäänlaista lihaa. Lähinnä jauhelihaa tai jotain kanafileesuikaleita olen käyttänyt.
Uunissa? Pannussa? Pitää leikata? Mitä?
Kommentit (7)
1. Siirrä se jääkaappiin sulamaan vuorokaudeksi
2. Leikkaa pienemmiksi paloiksi, mureuta
3. Paista pannulla ja huomaa, että haju on kuvottava
4. Maista ja totea, että maku on peuraksi harvinaisen hirveä
5. Heitä roskiin ja tilaa pizzaa
6. Kerro henkilölle, jolta sait lihan, että se oli erinomaista puolukkahillolla
Onko tuo nro 2 mielestään hyväkin humoristi?
Annat jollekin tutulle tuliaiseksi.
Ihan varoitus jos siis kokkaat ja syöt, niin syö vähän kerrallaan, vatsa ei kestä punaistalihaa jos sitä ei ole aikoihin käyttänyt. Sä voit pakastaa pieniä annoksia siitä valmiista padasta.
Peuranlihassa maistuu kakka. Heittäisin roskiin.
Googleta "lihapata", "peuranpaisti" tai "burgundinpata". Kutsut lihansyöjäystäviä kylään syömään tai annat jollekin toiselle lihan lahjaksi.
Leikkasin pieniksi paloiksi ja ruskistaisin padassa, sitten lientä ja mausteita ja juureksia perään ja haudutus uunissa mureaksi.