Raskaus ja laivan buffet-pöytä
Menen viikonloppuna koulutusristeilylle ja ruokailu on buffetissa. Yleensä keskityn siellä vain kalapöytään, intohimoinani ovat katkaravut, graavi lohi, mäti ja kaviaari... lataan niitä lautaskaupalla, muut ruuat eivät oikein edes nappaa.
Mutta uskaltaako noita nyt sitten syödä kun on raskaana (alkumetreillä, viikkoja 7 ja risat)? Joku sellainen mielikuva mulla on, että vakuumipakattu kala on suurempi riski kuin muut. Onkohan nuo buffetpöydän antimet olleet vakuumissa....?
Kommentit (14)
Katkaravun pyrstöjä voit aivan huoletta syödä.
Jos joku ruoka epäilyttää, niin jätä syömättä. Ei meidän neuvolassa tosin kalaa kielletty syömästä, päinvastoin.
Ne laivan sapuskat on kyllä ihan yhtä turvallisia kuin missä vaan muuallakin. Ei siellä ole yhtään varaa olla epähygieenisiä tai muutenkaan tarjota asiakkaille mitään epäilyttävää. Enkä kyllä ole käsittääkseni mistään lukenut että raskaana olevilta naisilta olisi kielletty kalat ja äyriäiset.. t.kolmen äiti
Ei ole kovin todennäköistä, että listerian saisit, ja vauva siitä vahingoittuisi. Ei ole kuitenkaan mahdotonta, joten jos haluat pelata varman päälle, jätät graavikalat jne. syömättä (siis kypsentämättömät kalat). Itse olisin tarkkana nimenomaan raa' an kalan kanssa, jollet tiedä varmuudella, ettei ole vakuumissa ollut tuote.
Kyllä neuvoloissa näistä yleensä kerrotaan.
muuten syöt niin, että masu rutkaa
Tosin taitaa olla vielä epätodennäköisempää saada listeria juustosta kuin vakuumipakatusta raakakalasta.
Ne ovat olleet vältettävien listalla
Lämminsavukalaa ja muuta voit toki syödä, etenkin jos/kun syötte ENSIMMÄISESSÄ kattauksessa. Yleensähän niitä on nimittäin kaksi, ja siitä jälkimmäisestä en sano enää mitään kun sen verran moni -jopa sadat ihmiset- ovat ruokia jo rääpineet.
Ikävä fakta on että tokalle kattaukselle siistitään vaan ne vajaat tarjoiluastiat ja lisätään uutta sen verran että näyttää hyvältä.
Viikkarilta sai kaverini jonkun pöpön, kävi buffetissa syömässä, ja on muuten absolutisti, että alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.
Millä laivalla olit töissä, vai onko toi yleinen käytäntö? Eipä siellä tietty terveystarkastajat käy, toisessa kattauksessa ainakaan.
Kuvitelkaa nyt sitä ihmismäärää joka niitä ruokia ronkkii. Sitten iso osa ei edes pese käsiään yms....
niin oli tarjoilijakin sen näköinen, että kävi välillä laattaamassa. Silja on kyl ehdottomasti parempi, kuin Viking.
Vierailija:
Ei ne ekasta kattauksesta jääneet ruoat lennä roskiin varmaan millään laivalla, vaan vateja täydennetään ja siistitään juuri kuten tuossa ylhäällä joku kirjoitti. Eli tokassa kattauksessa ovat saaneet jo osittain seistä lämpimässä pitkäänkin.
Muuten kyllä terveystarkastajat hyppäävät laivalla ahkerastikin, ja hygieniataso on ihan yhtä hyvä kuin ravintoloissa maissakin.
Itse jätin raskausaikana graavikalan väliin (tulee useimmille laivoille vakuumissa). Katkarapuja voi syödä, samoin kypsennettyä kalaa. Mätiäkin söin, vaikkei sitä suositellakaan. Mätiä kun ei kypsennetä, eikä listeriapöpö kuole pakkasessa.