Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

41min sitten KOKO UUSIMAA JA ETELÄ-KARJALA

Vierailija
19.08.2021 |

leviämisvaiheen ravintolarajoituksiin
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008163863.html

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vieläkö ravintola-alalla on työvoimapula, kun taas menee kiinni? 

Vierailija
2/5 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vieläkö ravintola-alalla on työvoimapula, kun taas menee kiinni? 

Ravintoloiden sulkeminen ei jatku lopputtomiin.

Ja kyllä, kyllä työvoima pula jatkuu ruokaravintoloissa edelleen.

Nuo rajoitukset eivät koske täysimääräisinä, lounasruokaloita, henkilöstöravintoloita, eivätkä yhtäkään ruokaravintolaa.

Nämä edellä mainitut eivät ole pubeja baareja, eiväktä muitakaan myöhään yöhön auki asti olevia ruokaravintoloita.

Kaikeiksi onneksi myös Suomeen on ns. rantaunut kulttuuri, jossa syödään paljon ulkona.

Etenkin vkonloppuina kokonaiset perheet käyvät lauantaisin ja sunnuntaisinkin syömässä ulkona, ravintoloissa.

Tällä on suuri merkitys kansantaloudellisesti: Ruokaravintolat menestyvät.  He kykenevät näin työllistämään ihmisiä.  Sekä ruokaravinola itse, että työntekijät maksavat tuloistaan veroa.

Ja tämän kaiken mahdollistaa se, että on kuluttujia,  - asiakkaita -  jotka käyttävät näitä ruokaravintola palveluja vkonloppuisin 

Mutta nää ruokaravintoiloiden pitäjät eivät pysty pitämään yllä ravintolaansa, jos heiltä puuttuu ammattitaitoiset työntekijät.  Ja kuka tahansa ei voi olla kokki.   Ja vielä vähemmän hyvä kokki.

Sitä myöten kun ulkona syöminen on meillä lisääntynyt, hyvistä ja ammattitaitoista kokeista on ollu koko ajan pula.

Koulutukseen tulee vain pieniä määriä, eli alasta kiinnostuneitä on niukasti.

Palkka ei ole pysynyt kysynnän tasolta.  Ala on raskas ja vastuullinen. Työ on vuorotyötä, myös esimiehillä.

Joten en ollenkaan ihmettele,  että Suomeen tuodaan töihin ulkomailta.

Hehän ovat valmiita tekemään töitä alle tess- palkkojen.

Tosin ulkomaisten kokkien ammattitaitoa en väheksy yhtään. Ovat osaavia ja he ovat eläneet oman maansa kulttuurissa sen, että ruuan täytyy olla hyvää ja maukasta. Aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä.

Edelleen on pula hotelli-ja ravintoalan ammattitaitoisista työntekijöistä.

 On aivan eri asia olla oluenlaskijana ja myyjänä jossain pienessä lähiöpubissa.

Kuin olla ammattitaitoinen baarimestari kansaivälisesti suositussa, suuressa ravintolassa tai jossain suuressa kansainvälisten julkkisten täyttämässä turtiskeskuskessa, vaikka Lapissa.

Kuten Lapin Levillä tai Ylläksellä tms.

Aivan sama asia kokkien kanssa.

Kuka tahansa pienenkin ruokapaikan pitäjä voi mikrossa lämmitttä valmiin poronkäristyksen turistein ruuaksi.

Aivan eri asia on se, jos tunnettu turisti tilaakin  tilauslistalta poronkäristyksen, poronpaistiviipaleet tai poronpaistin fileen tai jonkin muun Lapin  ruuan.

Siihen  ei riitä mikään mikroruoka, etenkin jos jälkiruuaksi tilataan myös jotain erikoista.

Ja näitä asiakkaita on suurissa ja suosituimmissa lomailukeskuksissa Lapissa paljon.

Ja täysiä aterioita ja viinejä tilataan myös suoraan mökkiin kuljettaviksi.

Kantis aatella näitä juttuja laajemmin, etenkin sitä mitä miten paljon matkailu-ja ravintola-alan ihmisiltä noin yleensä vaaditaan.

Kielitaito on yksi A-luokan vaatimuksista.

Lapin ja Kuusamon hotelleissa ei yksikään tarjoilja eikä kokki eikä hotellivirkailija pärjää pelkällä suomen kielellä. Englannin osaamisessakaan ei riitä pelkkä tyydyttävä taso.

- kesälomittajana alalla toiminut

 

Vierailija
4/5 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap vaikuttaa jotensakin tyhmältä tyypiltä.

Ei mitään kokonais käsitystä ko. allalta.

Kunhan vaan vaan ajankulukseen suutaan soittelee!

Häpeä ap!

Ota selvää asioista ennekuin rupeet suttuista suutasi aukomaan.

Olen alalla pitkään duunissa ollut ihmien joten mulla on varaa sanoa sulle näin!

Vierailija
5/5 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksi puhutte työvoimapulasta kun keskustelu oli leviämisvaiheeseen siirtymisistä, joka esimerkiksi etelä-karjalassa aivan liioiteltua..

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi kolme