Jos reseptissä lukee esim. käytä 100g Valion voita, voiko siihen käyttää jotain halvempaa merkkiä?
Vai onko tietyissä merkeissä jotain ominaisuuksia, joita tarvitaan tiettyyn leivokseen? Ja en halua nyt mitään haukkumista tai lyttäystä. Muutin juuri omilleni enkä ole koskaan leiponut paitsi kotitaloustunneilla ja siellä tuotiin tarvikkeet valmiina köntteinä/merkittömissä pusseissa. (äiti oli sekakäyttäjä ja isä rappio-alkoholisti, meillä ei leivottu ikinä)
Kommentit (45)
On varmaan resepti valion sivuilta? :D
Voit käyttää ihan minkä merkkistä voita vaan. Monesti reseptit kehitellään yhteistyössä jonkun valmistajan kanssa, ja siksi niissä on joku tuotemerkki mainittuna. Edullisempi voi ajaa saman asian. Onnistuneita leivontahetkiä!
Heh, mietin kuka ihme lekuri määrää voita reseptissä.
No ilman muuta! Kun ohje sanoo että käytä tätä merkkiä, niin sinä taatusti laitat sinne sitä naapurifirlman kilpailevan tuotteen. Näin se menee. :-D
Toki voissakin on eroja, mutta noin nyrkkisääntönä varmasti kenen tahansa valmistajan voi käy. Ja tsemppiä oman elämän aloitukseen!
...mutta jos käsketään laittamaan "hyppysellinen" suolaa tai muuta maustetta niin paljonko se on deseissä tai grammoina. En tunne mittayksikköä "hyppysellinen".
Valion ohjeissa tietysti tyrkytetään Valion tuotteita (jotta saadaan ihmiset ostamaan niitä) jne. mutta totta kai noita voi vaihtaa mieleisekseen.
Voi käyttää, ja voin voi vielä korvata leivontamargariinillakin, jos siltä tuntuu (makuun en ota kantaa).
Ei tule yhtä hyvää. Valion voissa on lipidipartikkeleita joissa on sellaiset "kahvat" jotka tarttuvat vain valion (tm) tuotteisiin kuten pitää. Muiden tuotteiden kanssa toimintaa ei ole määritelty. Sama toisin päin.
Vierailija kirjoitti:
Heh, mietin kuka ihme lekuri määrää voita reseptissä.
Taidan olla vähän unessa vielä kun mietin samaa. Ihmettelin, että mitähän lääkettä voilla notkistetaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Heh, mietin kuka ihme lekuri määrää voita reseptissä.
Taidan olla vähän unessa vielä kun mietin samaa. Ihmettelin, että mitähän lääkettä voilla notkistetaan.
Mie taas luin monesti, et missä lukee lekuri. Sit tajusin ton reseptin.
Vierailija kirjoitti:
...mutta jos käsketään laittamaan "hyppysellinen" suolaa tai muuta maustetta niin paljonko se on deseissä tai grammoina. En tunne mittayksikköä "hyppysellinen".
Se on sellainen pienenpieni määrä, jonka saa suola-astiasta otettua etusormen ja peukalon päiden väliin. Ja jos ei halua sormin ottaa, niin ihan vähän, noin 1/8 teelusikallista. Se on vain sanonta, joka on ruoanlaitossa vakiintunut, kuvaa pientä määrää suolaa tai jotain maustetta.
Vierailija kirjoitti:
Voi käyttää, ja voin voi vielä korvata leivontamargariinillakin, jos siltä tuntuu (makuun en ota kantaa).
No ei todellakaan vaihdeta margariiniin. Taisit vitsillä heittää.
Vierailija kirjoitti:
...mutta jos käsketään laittamaan "hyppysellinen" suolaa tai muuta maustetta niin paljonko se on deseissä tai grammoina. En tunne mittayksikköä "hyppysellinen".
Sen verran kuin saat nostettua peukalon ja etusormen välissä. Mitayksikköinä ehkä 0,5 millilitraa. Siis maustemitan puolikas tai sinne päin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi käyttää, ja voin voi vielä korvata leivontamargariinillakin, jos siltä tuntuu (makuun en ota kantaa).
No ei todellakaan vaihdeta margariiniin. Taisit vitsillä heittää.
Kyllä se leivonnainen onnistuu ihan samalla tavalla leivontamargariinillakin kuin voilla. Mutta kuten lainaamasi henkilö sanoikin, makuun ei oteta tässä kantaa.
Ap, voit käyttää voin tilalla ihan mitä muuta rasvaa tahansa.
Vaikka flora margariinia, tai Voimariinia.
Tietysti sen parhain maku leivonnaisiin tulee voista ja vain voista.
Voi tehdään kermasta, siksi se on niin rasvaista hyvää sekä ruuassa että leivonnassa.
Ei. Tai siis voi toki käyttää muuta merkkiä, mutta silloin syyllistyy tekijänoikeuksien rikkomiseen.
Voi on voita. Ei ole eroa merkkien välillä.