Kysymyksiä SEITANin valmistuksesta..........
Yritin tehdä Seitania elämäni ensimmäistä kertaa vegaanien käsikirjan mukaan. Joku taisi mennä kuitenkin pieleen..
Kun olin sekoittanut jauhot ja veden niin taikina oli vielä todella löysää. Lisäsin jauhoja, mutta silti taikina lötskistyi uudestaan kun se oli ekassa vedessä likoamassa. Loppujen lopuksi lisäsin jauhoa niin, että sitä meni koko kilo ja valmista Seitania sain kasaan vaivaiset kaksi kourallista. Ei kai voi olla tarkoitus, että niin suuresta jauhomäärästä jää niin vähän valmista tavaraa? Ja miten kiinteätä taikinan pitäisi olla ennen ekaa liotusta? Ihanko kovaa?
Ja sitten vielä, mitä herkullista ruokaa valmistaisin? Nyt tein risottoa josta tuli kyllä oikein hyvää. Niin ja voikohan sitä pakastaa? Meinaan jos joskus saisin enemmän kuin eilisen määrän tahtyä sitä...
2kg hienoksi jauhettuja vehnäjauhoja
vettä niin paljon että tulee paksu taikina
Lisää jauhoihin vettä ja alusta seoksesta paksu taikina. Anna seistä liinalla peitettynä 2 tuntia. Huuhdo taikinasta vesihanan alla maitomaisena lähtevä tärkkelys. Muotoile vajaan nyrkinkokoiseksi palloiksi. Keitä gluteenipalloja maustein maustetussa vedessä niin kauan, että ne nousevat pinnalle. Jatka keittämistä vielä 30 min. Palloja voi myös pakastaa.