Suolan saantisuositukset, täysin mahdoton pysyä rajoissa?
Aloin huvikseen käyttää tuollaista appia jossa voi pitää ruokapäiväkirjaa yms. Yllätyin että kun söin 200g purkkitonnikalaa ja 2 kananmunaa aamulla, siinä meni jo yli amerikkalaisen päivittäisen suolasuosituksen määrä 2,3g/päivä. Suomessa tuo määrä on 5g/päivä.
Ei sillä että noita oikeasti jenkeissä kukaan noudattaisi, mutta eihän tuo ole mitenkään realistista jos vielä sitten syö lounaan ja illallisen päälle. Edes tuo 5 grammassa pysyminen.
Kommentit (61)
Niinno jos et lisäisi suolaa esim kananmuniin niin saattaisi onnistua. Mutta jos suolaa lisää kaikkialle niin ei varmasti onnistu.
Kananmunan voi syödä ilman suolaakin. Tonnikalapurkkia ei tarvitse vetää kokonaan kerralla.
Eihän se oikein olekaan mahdollista. Suomalaisen miehen keskiverto suolansaanti on 10 g/vrk ja naisillakin 6 g.
Vierailija kirjoitti:
Niinno jos et lisäisi suolaa esim kananmuniin niin saattaisi onnistua. Mutta jos suolaa lisää kaikkialle niin ei varmasti onnistu.
Ei noita lukuja ole laskettu niin että on lisätty mitään suolaa, ihan pelkästä ruuasta tulevat.
AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinno jos et lisäisi suolaa esim kananmuniin niin saattaisi onnistua. Mutta jos suolaa lisää kaikkialle niin ei varmasti onnistu.
Ei noita lukuja ole laskettu niin että on lisätty mitään suolaa, ihan pelkästä ruuasta tulevat.
AP
Ei kananmunassa itsessään ole suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinno jos et lisäisi suolaa esim kananmuniin niin saattaisi onnistua. Mutta jos suolaa lisää kaikkialle niin ei varmasti onnistu.
Ei noita lukuja ole laskettu niin että on lisätty mitään suolaa, ihan pelkästä ruuasta tulevat.
AP
Ei kananmunassa itsessään ole suolaa.
Ei ole eikä kypsy muuten kun pannulla voissa paistettuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinno jos et lisäisi suolaa esim kananmuniin niin saattaisi onnistua. Mutta jos suolaa lisää kaikkialle niin ei varmasti onnistu.
Ei noita lukuja ole laskettu niin että on lisätty mitään suolaa, ihan pelkästä ruuasta tulevat.
AP
Ei kananmunassa itsessään ole suolaa.
Elimistö ei edes varsinaisesti tarvitse suolaa, vaan natriumia, jota on luontaisesti elintarvikkeissa, esim. liha, maito, kananmunat. Suola on natriumin ja kloorin yhdiste, jota ei pitäsii lisätä ruokaan ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinno jos et lisäisi suolaa esim kananmuniin niin saattaisi onnistua. Mutta jos suolaa lisää kaikkialle niin ei varmasti onnistu.
Ei noita lukuja ole laskettu niin että on lisätty mitään suolaa, ihan pelkästä ruuasta tulevat.
AP
Missä tämä purkkitonnikala uiskentelee?
Helteillä tarvitsee suolaa. Piste.
Vierailija kirjoitti:
Helteillä tarvitsee suolaa. Piste.
Helteellä ei tarvita ylimääräistä suolaa.
Suolan lisääminen ei ole tarpeellista, sillä ruoasta saadaan natriumia yli tarpeen ja elimistön natriumvarastot ovat hyvät, eikä natriumin puutos synny nopeasti vain kuumuuden takia.
Vierailija kirjoitti:
Helteillä tarvitsee suolaa. Piste.
Esson baarissako kuulit?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helteillä tarvitsee suolaa. Piste.
Helteellä ei tarvita ylimääräistä suolaa.
Suolan lisääminen ei ole tarpeellista, sillä ruoasta saadaan natriumia yli tarpeen ja elimistön natriumvarastot ovat hyvät, eikä natriumin puutos synny nopeasti vain kuumuuden takia.
Kyllä tarvitaan, älä nyt väärää tietoa levitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinno jos et lisäisi suolaa esim kananmuniin niin saattaisi onnistua. Mutta jos suolaa lisää kaikkialle niin ei varmasti onnistu.
Ei noita lukuja ole laskettu niin että on lisätty mitään suolaa, ihan pelkästä ruuasta tulevat.
AP
Ei kananmunassa itsessään ole suolaa.
Ei ole sama asia kuin puhdistettu valkoinen suola.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helteillä tarvitsee suolaa. Piste.
Helteellä ei tarvita ylimääräistä suolaa.
Suolan lisääminen ei ole tarpeellista, sillä ruoasta saadaan natriumia yli tarpeen ja elimistön natriumvarastot ovat hyvät, eikä natriumin puutos synny nopeasti vain kuumuuden takia.
Tarkoitin hikoilua.
Teen työtä kuumassa, hikoilen silloin runsaasti, hiessä on suoloja.
Turpoan ilman, ajatus sakkaa. Eläköön nesteytystabletit.
Olen elänyt vuosikausia lisäämättä itse tekemääni ruokaan suolaa. Kyse on maustamisen jalosta taidosta, ja tietyillä yhdistelmillä, esim. varsisellerillä mausteenomaisesti, sekä cayenne-pippurilla saa ruokaan suolaisen tuntua. Mutta olen kasvissyöjä, lihansyöjillä suola taitaa olla aika olennainen "mauste", vaikka ei mauste olekaan. Pikemminkin hautaa oikeiden mausteiden maut alleen.
Kananmunia saa syödä monta isoa rasiallista saadakseen niistä liikaa suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Helteillä tarvitsee suolaa. Piste.
Esson baarissako kuulit?
Torvi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niinno jos et lisäisi suolaa esim kananmuniin niin saattaisi onnistua. Mutta jos suolaa lisää kaikkialle niin ei varmasti onnistu.
Ei noita lukuja ole laskettu niin että on lisätty mitään suolaa, ihan pelkästä ruuasta tulevat.
AP
Missä tämä purkkitonnikala uiskentelee?
Kaupan laarissa toisten purkkien kanssa!
Suolaa on sopivasti kun ei tule suonenvetoja. Helppo seurata.