Parhaat täytteet suolaiseen piirakkaan
HELP! Mitkä ovat parhaita täytteitä suolaiseen piirakkaan?
Kommentit (20)
Kinkku,aurajuusto,bonjour cuisine chili-paprikaa pohjalle
Tai
Tomaatti,feta,rucola/basilika
Öljyyn säilötyt tomaatit, leipäjuusto ja oliivit ovat aika kiva trio.
Kinkku, paprika ja punaleima-emmental, päälle kerma-kananmunaseos.
Pinaatti-feta. Lisäksi sipulia, creme fraichea. Nam!
Riippuu vuodenajasta. Ne aineet, mitkä tällä hetkellä ovat parhaimmillaan!
Taivas on rajana, varsinkin nyt kun kaupat ja torit tursuaa tuoreita kotimaisia vihanneksia!
Keitetyt, siivutetut perunat, haudutettu sipuli, anjovis ja oliivit.
Tomaatit, pinaatti, mozzarella + parmesaani, mustapippuri, valmiin piirakan päälle revittyä basilikaa ja raastettua sitruunankuorta.
Klassinen Quiche Lorraine (Google)
Graavilohi ja kesäkurpitsa, päälle sitruunaa ja tilliä.
Niitä valmis-bonjoureja ei kukaan tarvitse, vaan piiraan voi maustaa ihan itse.
Kana, persikka ja pippurituorejuusto.
Tällä hetkellä kantarelli, purjo, creme fraiche, 1 muna, emmentalraastetta (jos tahtoo pekonia mukaan, niin palasina sekaan + ristiin piirakan päälle)
Muutenkin tykkään nimenomaan sienipiirakoista, suppilovahveropiirakka on ehdoton oma suosikkini.
Kinuskikissalla on ohje Mustapekan kasvispiirakkaan, täytteenä mm. kirsikkatomaattia, salottisipulia ja punaista pestoa. Niin ja mustapekka-juustoa tietty. Ihan parasta!!
Pinaatti ja feta myös hyvä yhdistelmä.
Yrttimarinoitu tofu, aurinkokuivattu tomaatti ja pinaatti. Valmiin piirakan päälle reilusti rucolaa.
Feta-kirsikkatomaatti-parsakaali! Ja oikea feta eikä mikään ärsyttävästä mainoksesta bongattu feta :D
Sieniä, vaikka kantarelleja tai tatteja italialaisen tapaan. Pyörittele sieniä hyvässä oliiviöljyssä, mausta suolalla, pippurilla, valkosipulilla, sitruunalla ja runsaalla persiljalla. Laita piirakkaan. Päälle voit laittaa vaikkaa mozzarellaa, tai valella päälle vain vähän oliiviöljyä ja eilistä vaaleaa leipää jauhettuna tai murustettuna. Googlaa myös gremolata.
Tuo sama sienipaistelma on ihana lihan lisuke ja kun sekoitat sitä pastaan saat tosi hyvän pastaruoan.
Teet talvella varmaan tietynlaisia suolaisia piirakoita. Tee nyt päinvastoin, kun "kaikkea saa" :)
Mä teen usein tän; tonnikala, feta, atomi, parsakaali, sipuli + kermaseos jossa valkosipulia, aromisuolaa ja paprikajauhetta. Päälle juustoa ja kirsikkatomaattia, uuniin ja kun valmista päälle basilikaa <3
Joskus korvasin tonnikalan kylmäsavulohella, mmmm!!
[quote author="Vierailija" time="06.08.2014 klo 10:46"]Mä teen usein tän; tonnikala, feta, atomi, parsakaali, sipuli + kermaseos jossa valkosipulia, aromisuolaa ja paprikajauhetta. Päälle juustoa ja kirsikkatomaattia, uuniin ja kun valmista päälle basilikaa <3
Joskus korvasin tonnikalan kylmäsavulohella, mmmm!!
[/quote]
Niin ja joskus piiiikkuisen myös vihreää pestoa. Ai että, pitää varmaan tehä taas piirakka...
[quote author="Vierailija" time="06.08.2014 klo 10:46"]Mä teen usein tän; tonnikala, feta, atomi, parsakaali, sipuli + kermaseos jossa valkosipulia, aromisuolaa ja paprikajauhetta. Päälle juustoa ja kirsikkatomaattia, uuniin ja kun valmista päälle basilikaa <3
Joskus korvasin tonnikalan kylmäsavulohella, mmmm!!
[/quote]
ATOMI?! :DD
kana ja feta