Vierailija

https://yle.fi/uutiset/3-12021811

Keskustelua aiheesta?

  • ylös 0
  • alas 8

Sivut

Kommentit (67)

Vierailija

Nyt ei kyllä ymmärrä, miten se lisäisi kiinnostusta työskennellä ravintola-alalla, jos sunnuntailisät poistettaisiin tai niitä vähennettäisiin?

  • ylös 165
  • alas 1
Vierailija

Minusta olisi teoriassa hyvä idea, että peruspalkkaa korotettaisiin ja sitä otettaisiin pois sunnuntaista, mutta kuinka paljon leikattaisiin?
Ja kuka sitten enää haluaa tehdä vknloppu/sunnuntaivuoroja?
Ei alan houkuttelevuus ainakaan lisäänny leikkaamalla pyhälisiä.

  • ylös 112
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ravintoloilla on henkilökuntapula ja tää neropatti haluaisi leikata palkkaa, jotta saataisiin lisää porukkaa töihin, vaikka moni vaihtaa alaa juuri huonon palkan vuoksi. Tässä on nyt jotain, mitä mä en ymmärrä. Mä oon varmaan vähän tyhmä, sori siitä 😔

  • ylös 167
  • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nyt ei kyllä ymmärrä, miten se lisäisi kiinnostusta työskennellä ravintola-alalla, jos sunnuntailisät poistettaisiin tai niitä vähennettäisiin?

Ilmeisesti ajatus olisi, että sunnuntailisistä säästetty rahat siirrettäisiin peruspalkkaan.
Uskoo ken tahtoo...

  • ylös 78
  • alas 1
Vierailija

Peruspalkan nostolla saataisiin ehkä vähän ns. normaalia alan vetovoimaisuutta eli voisi näkyä hieman koulutuksen hakijamäärissä. Lieneekö sitä haettukin tässä.

Alalla pysyvien kannalta sunnuntailisien leikkaaminen niittäisi kuitenkin reserviä toisessa päässä, alalla jo olevien joukkoa. Kokonaisvaikutus saattaisi loppujen lopuksi olla +/- 0.

Pätkätyöt ja alan ilmapiiri pitäisi kohentua reippaasti, kompensoimatta mistään mitä jo on! Nollatuntisopimukset roskakoriin ja järkevä työaika- sekä vuorosuunnittelu riittävin resurssein.

  • ylös 60
  • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nyt ei kyllä ymmärrä, miten se lisäisi kiinnostusta työskennellä ravintola-alalla, jos sunnuntailisät poistettaisiin tai niitä vähennettäisiin?

Ilmeisesti ajatus olisi, että sunnuntailisistä säästetty rahat siirrettäisiin peruspalkkaan.
Uskoo ken tahtoo...

Ravintolan omistajan taskuun ne siirtyisi. Nytkin kitisevät kun sunnuntai ei ole kannattavaa pitää auki koska korkeammat palkkakustannukset.

  • ylös 77
  • alas 0
Vierailija

Ensiksi aloittaisin lisäämällä vakituisia, kokoaikaisia työsuhteita.

Miksi ihmeessä pitää haalia listoille kymmeniä työntekijöitä, joille tarjoaa vaan ihan minimitunteja?

Lisäksi voi sitten hankkia kausityöntekijöitä ja viikonlopuille extraajia.

  • ylös 83
  • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nyt ei kyllä ymmärrä, miten se lisäisi kiinnostusta työskennellä ravintola-alalla, jos sunnuntailisät poistettaisiin tai niitä vähennettäisiin?

Ilmeisesti ajatus olisi, että sunnuntailisistä säästetty rahat siirrettäisiin peruspalkkaan.
Uskoo ken tahtoo...
Eipä ole kovin uskottavaa. Mitä säästöä siitä syntyisi? En siis kysy varsinaisesti sinulta, ethän sellaista väittänytkään. Mutta noin yleisesti, ei auennut tuo linkin jutusta. 

  • ylös 22
  • alas 0
Vierailija

Aina saa maksaa enemmän kuin mitä TES , lait ja asetukset vaativat.
Ravintola-alalle olisi varmaan tulijoita enemmänkin, jos sunnuntai- ja yölisien lisäksi alettaisi maksaa vaikkapa lounaslisää kiireisimpään lounasaikaan.

Ei kun pomo olisikin alentamassa sunnuntailisiä - tämä taitaa olla sitä audimies-logiikkaa, ns. naisenlogiikan vastakohtana. Jo ennestään työntekijöillä on toimeentulo-ongelmia, ja tämän pomo lisäisi niitä entisestään.

  • ylös 71
  • alas 0
Vierailija

Ihapaskaa.

Vakituisiin töihin olisi tulossa väkeä pilvin pimein jos siitä maksettaisiin edes kohtuullisesti.

  • ylös 65
  • alas 0
Vierailija

Joo tuo dorka paljasti suoraan tässä haastattelussa, miksi on työvoimapulaa. Hänen mielestään korjauskeino alan ongelmiin on lisien leikkaus. :D

  • ylös 64
  • alas 0
Vierailija

Tätä nykyä monien ravintoloiden työntekijät on jo niin kuormittuneita sesonkien ja alkuillan tuntien aikana että minua kyllä säälittää olla yhtenä passattavana joukossa.

Syömässä tapaan käydä joko hyvissä ajoin tai myöhäisellä lounaalle varatulla ajalla. Tai sitten joskus perheen kanssa ihan off-season aikana. Tarjoilijoiden kanssa voi jutustella ja koko käynnistä jää lapsillekin ns. sosiaalisen käynnin kontakti ja hyvä mieli. 

  • ylös 27
  • alas 0
Vierailija

Onhan se loogista, että jos nyt saa palkkaa 1500 e/kk ja sunnuntailisistä 500 e siihen päälle, niin olisi mukavampi saada palkkaa 1900 e/kk ja sunnuntailisistä siihen 100 e päälle. Vaikka ei olisi yhtäkään sunnuntaituntia, niin tienaisi paremmin kuin nyt.

  • ylös 3
  • alas 20
Vierailija

Olen ollut aiemmin itse ravintola-alalla. Työskentelin baarissa, jossa pe- ja la-illat olivat kiireisimpiä. Sunnuntai olivat kuolleita. Tuntui hölmöltä saada tuplapalkkaa päivästä, jolloin asiakkaita oli hyvin vähän ja sitten taas tavallista palkkaa illoista, jolloin sai juosta tukka putkella pääsemättä välillä edes vessaan.

Jo silloin ajattelin, että palkkausta pitäisi muuttaa siten, että sunnuntailisä poistettaisiin ja pe- ja la-illoista alettaisiin maksaa 50% lisää. 

Tietysti ravintoloita on erilaisia. Itse olen ollut kerran töissä ravintolassa, jossa sunnuntai oli viikon vilkkain päivä, mutta sellaisia on harvassa.

Ennenhän tarjoilijat olivat prossapalkalla. Olisiko mitään, että se palkkaustapa palautettaisiin ja pantaisiin koskemaan myös kokkeja? Ennenkin oli tietty takuupalkka, ettei hiljaisina aikoina jäänyt tyhjän päälle. Palkkausysteemiä alettiin muuttaa vuoden 1991 lakon jälkeen. Nykyisin taitaa kaikkialla on kiinteä palkka.

  • ylös 10
  • alas 26
Vierailija

Kaiken maailman ravintoloita ja kuppiloita on nykyään ihan liikaa. Korona olisi ollut hyvä tilaisuus laittaa osa konkurssiin, mutta valitettavasti tilaisuuteen ei tartuttu.

  • ylös 19
  • alas 9
Vierailija

Miten tämäkin onnistuu paremmin USA:ssa, jossa useimpien suomalaisten mielestä ei onnistu yhtään mikään ("tietävät" siellä edes käymättä)?  Ravintoloissa on henkilökuntaa riittävästi, laskunkin saa samantein pyytämällä ja palvelukulttuuri hakee vertaistaan. Tippikulttuurin ansiosta tarjoilijat voi päästä siellä todella koviin ansioihin.

  • ylös 1
  • alas 44
Vierailija

Kiitos koronarajoitusten niin kukaan järkevä ei hakeudu ravintola-alan töihin! 1,5 vuoteen valtio on pitänyt ravintoloita sekavien ja tarpeettomien rajoitusten ruoskittavana, ja sama jatkuu

  • ylös 23
  • alas 1
Vierailija

Yleensä kun jotain kovasti halutaan, siitä ollaan valmiita maksamaan lisää. Ei vähemmän. 🤷‍♀️

  • ylös 42
  • alas 0
Vierailija

Tuohon on yks takuuvarma keino. Ei muuta kuin lisää palkkaa. Se auttaa. Markkinat hoitaa homman.
Sama koskee hoitoalaa. Palkat ylös niin johan löytyy tekijöitä. Jos ei työnantajia korotus kiinnosta, niin se on voivoi vaan ja potilaat kuolee koteihinsa.

  • ylös 38
  • alas 0

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla