Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Ruokien kuivauksesta tietäviä paikalla? Ajattelin siirtyä retkiruoissa seuraavalle tasolle ja hylätä ne karmeat valmispussiruoat.
15.07.2021 |
Muutama peruskysymys näin alkuun:
- kauanko itse kuivattu liha, kana tms. pysyy syömäkelpoisena
- voiko ruokia kuivailla jo hyvissä ajoin ja laittaa pakkaseen odottamaan retkelle lähtöä?
- mitä kaikkea olette kuivailleet? MIkä on ollut erityisen toimivaa (=hyvää) ?
Kommentit (3)
Naudan paahtopaistia olen kuivannut uunissa. Kestää kuukausia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ja kuivauksen kerran aloittaneella retkeilijällä ei paluuta entiseen ole :D!
Alue: Aihe vapaa
Luontoon.fi-sivuston "retkiruokaa kuivaamalla" -osio opastaa alkuun. Kuivatun ruuan säilyvyys vaihtelee kuivaamisen huolellisuuden, retkioloissa sään ym. mukaan. Jauhelihaa olen käyttänyt retkellä vielä noin viikko kuivaamisajankohdan jälkeen, mutta olen yrittänyt kuivatessa pitää tarkkaan huolen siitä, että kaiken mahdollisen rasvan saa lihasta pois. En ole pakastanut kuivatuksiani, joten siitä en osaa sanoa. Yleensä otan vaellukselle mukaan kuivattuna ainakin jauhelihaa ja pakastevihanneksia, joita yhdistelen esim. pussikeittoihin, muusijauheeseen, riisiin tai pastaan kokatessa.