Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Haluaisin tehdä semmoisen jauhelihapitsan missä se juusto lillui kastikkeen päällä. Kuinka semmoinen tehdään?

Vierailija
15.07.2021 |

Muistan, että söin semmoisen hyvän joskus 90-luvulla Rossossa. Mitähän siihen kastikkeeseen tuli ja mitä juustoa se mahtoi olla?

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai bolognese? Joo, ois kiva saada hyvä ohje, mutta noitahan kasarilla oli. Siis ihan kunnon kastike.

Vierailija
2/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai bolognese? Joo, ois kiva saada hyvä ohje, mutta noitahan kasarilla oli. Siis ihan kunnon kastike.

Joo bolognese kunnon kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kastikkeen saa varmaan aikaan perus bolognesen ohjeella (google auttaa). Sitten vaan reilusti kastiketta pohjalle ja juusto päälle. Eiköhän noin onnistu lillumisefekti. 

Vierailija
4/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin rasvainen juusto?

Vierailija
5/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ai bolognese? Joo, ois kiva saada hyvä ohje, mutta noitahan kasarilla oli. Siis ihan kunnon kastike.

Joo bolognese kunnon kastikkeen kanssa.

... kastike kastikkeen kanssa. Selvä juttu.

Vierailija
6/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitees olis tommonen cheddarjuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.raflaamo.fi/fi/presso

Ainakin täällä voi valita täytteeksi bolognesekastikkeen...nam!

Vierailija
8/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kastikkeen saa varmaan aikaan perus bolognesen ohjeella (google auttaa). Sitten vaan reilusti kastiketta pohjalle ja juusto päälle. Eiköhän noin onnistu lillumisefekti. 

Se ei kylläkään maistunut pitsassa perus jauhelihakastikkeelta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitees olis tommonen cheddarjuusto.

Ennemmin mozzarellaa ja emmentalia sekaisin.

Vierailija
10/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ai bolognese? Joo, ois kiva saada hyvä ohje, mutta noitahan kasarilla oli. Siis ihan kunnon kastike.

Joo bolognese kunnon kastikkeen kanssa.

mää taas ottasin pizzaani mozzarellan kunnon juuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kastikkeen saa varmaan aikaan perus bolognesen ohjeella (google auttaa). Sitten vaan reilusti kastiketta pohjalle ja juusto päälle. Eiköhän noin onnistu lillumisefekti. 

Se ei kylläkään maistunut pitsassa perus jauhelihakastikkeelta.

perus bolognese EI OLE perus jauhelihakastike....

Vierailija
12/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulen ettei cheddaria ollut siihen aikaan käytössä. Pohja oli paksumpi ja sitä kastiketta oli varmaan yhtä paksusti kuin pohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvin rasvainen juusto?

Niin taisi olla, siis ihan erilainen koostumus kuitenkin niissä 80 ja 90- luvun pitsoissa kuin mitä nykyään olen syönyt.

Vierailija
14/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Luulen ettei cheddaria ollut siihen aikaan käytössä. Pohja oli paksumpi ja sitä kastiketta oli varmaan yhtä paksusti kuin pohjaa.

Sitä kastiketta oli todella paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitees olis tommonen cheddarjuusto.

Mä teeen lämpöiset voileivät sillleen että sekoitan kananmunan, majoneeesin ja juustoraaasteen keskenäään.

Vierailija
16/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hyvin rasvainen juusto?

Niin taisi olla, siis ihan erilainen koostumus kuitenkin niissä 80 ja 90- luvun pitsoissa kuin mitä nykyään olen syönyt.

Nykyään tuntuu kyllä että juusto kuin juusto niin ei se käyttäydy enää samoin. Silloin edamkin venyi, ei vaan enää mikään. Useat juustot vain kuivuvat pariksi kovaksi kuoreksi.

Vierailija
17/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se oli semmoista tomaattipohjaista jauhelihakastiketta, mkutta tosi pieneksi oli jauheliha saatu eikä siinä ollut mitään tomaattisattumia kuitenkaan. Sileä versio bolognesesta ilman juureksia ja tavallista pizzan juustoa päällä, mitä se nyt silloin olikaan.

Vierailija
18/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kastikkeen saa varmaan aikaan perus bolognesen ohjeella (google auttaa). Sitten vaan reilusti kastiketta pohjalle ja juusto päälle. Eiköhän noin onnistu lillumisefekti. 

Se ei kylläkään maistunut pitsassa perus jauhelihakastikkeelta.

No sori, mutta en voi tietää miltä sinun perusjauhelihakastikkeesi maistuu. Bolognesepizzassa kastikkeena on bolognesekastike. En ole koskaan nähnyt pizzeriassa pizzaa nimikkeellä "jauhelihakastikepizza". 

Vierailija
19/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Luulen ettei cheddaria ollut siihen aikaan käytössä. Pohja oli paksumpi ja sitä kastiketta oli varmaan yhtä paksusti kuin pohjaa.

kuinka vanha olet. Cheddaria on ollut käytettävissä 1100 luvulta asti ja ihan yleisesti Suomessakin niin kauan kuin minä muista. (70-luvulle asti).

Vierailija
20/35 |
15.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se oli semmoista tomaattipohjaista jauhelihakastiketta, mkutta tosi pieneksi oli jauheliha saatu eikä siinä ollut mitään tomaattisattumia kuitenkaan. Sileä versio bolognesesta ilman juureksia ja tavallista pizzan juustoa päällä, mitä se nyt silloin olikaan.

Jauheliha, paseerattu tomaatti ja bolognesen mausteet. Siinä voisi olla komboa tuollaiseen kastikkeeseen.