Mitä tehdä 10% jauhelihasta?
Kommentit (9)
Mitä vain. Pihvit, pullat, keitto, jauheliharisotto, nachopeltiä, pizza, kastike....
Onpas vähän lihaa jauhelihassa, vaivaiset 10% lihaa. ;)
Jaa-a, mihinkähän drinkkiin tuo sopisi? Aika mietoa toisaalta drinkin pohjaksi. Itse vetäisin vaan raakana.
Ruokaa :D
Ei mutta tee siitä kastike. Eka teet ruskean kastikkeen eli kunnolla voita pannuun, perään vähän jauhoa ja ruskeaksi. Sitten nopsaan vispaat joukkoon lientä tai vettä, vispaa kuin kani ..... Sitten maustat ja siirrät syrjään. Paista jauhis kevyesti runsaassa voissa, sekoita kastikkeeseen ja mausta sössö miten tykkäät. Sitten pottuja. Uusia. Voita ja ah, soossin kanssa muussailet yhteen.
Ens kerralla voitkin sitten ostaa voin lisäksi ihan tavallista jauhista kevytversion sijaan ;)
Tekisin jauheliha pihvejä, joiden taikinaan lisäisin vain vähän öljyä tai voita.
Tulee hyviä pihvejä.
Tuota jauhelihaa ei kannata tuhlata kastikkeeseen eikä keittoon.
Mä oon siis aina ostanut tuota kevyt versiota. Ei ole kukaan neuvonut ostamaan toisin. Oon ajatellut sen olevan terveellisempää. Teen siitä pizzan, kiitos vinkeistä. Rupean ostamaan suurempi rasvaista jauhelihaa. Onko 17% rasvaa jo hyvä määrä?
Ap
Käytän vain ”parempi nauta” -merkittyä jauhelihaa, jossa on rasvaa 10%. Siitä tulee tosi hyvät lihapullat, jauhelihapihvit, bolognese tai täyte kesäkurpitsoihin, paprikoihin tmv. Normi sikanauta vain tursuttaa rasvat pellille, ei kestä kuumaa valmistusta ja maistuu ällöttävän rasvaiselta.
Ruskista se ainakin ensin parissa ruokalusikallisessa voita, jotta sen ravintoarvot paranevat.