Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi makeisiin piirakoihin tungetaan aina kermaviiliä?

Vierailija
30.06.2021 |

Olen nyt leivoskellut puutarhan antimista nyt makeita piirakoita ja ihmettelen seuraavaa: mikä valiomafia on päättänyt, että joka ikisessä piirakkareseptissä täytteen sekaan laitetaan kermaviiliä, ranskankermaa tai muuta hapanta maitotuotetta ja vielä hyydytetään koko sörsseli kananmunalla? Mikä se syy on?

Eihän ulkomailla käytetä juurikaan hapanmaitotuotteita leivonnassa eikä ainakaan ikinä yhdistetä ennestään happamien ainesten, kuten mustikoiden, mansikoiden tai raparperin kanssa. Marjoissahan on happamuutta vaikka maistuvat makealta.

Sen sijaan, että piirakan päällä paistetaan hapan munakas, ihan älyhyvä piirakkaresepti on itse tehty murotaikinapohja, jota paistetaan uunissa vain 25-27 minuuttia ja se jää hiukan raa’aksi keskeltä. Taivaallista!

(Resepti tässä: 125 g voita, 1,5 dl sokeria, vaahdotetaan. Vatkataan mukaan 1 pieni muna. Sekoitetaan keskenään 2,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria. Seos sekoitetaan nopeasti voi-sokeri-munaseokseen. Levitetään piirakkavuokaan, ladataan päälle runsaasti marjoja ja 2 rkl sokeria jos raparperia tai mustikoita. 25-27 min 200 astetta, uunin alaosassa. Jätetään keskeltä hiukan raa’aksi.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
30.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä ole pakko tunkea sinne, jos ei halua. Minusta nuo kermaviilipiirakat ovat parempia, mehukkaampia ja kevyempiä kuin ne kuivat sokerivoitaikinat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla