Miten cookieista saa " taikinaisia" ?
Asuessani aikoinaan Kanadassa sieltä sai aina sellaisia cookieita, jotka olivat " chunky" eli sellaisia vähän taikinaisia sisältä.. ei kuitenkaan raakoja, mutta meheviä, joustavia... Vaikea selittää!
Onko kukaan onnistunut leipomaan sellaisia itse suomalaisista raaka-aineista? Olen kokeillut sekä suomalaisia että kanadalaisia cookiereseptejä, mutta cookieista tulee aina kovia ja murenevia. Tai sitten jos paistaa vähemmän aikaa, ne jäävät vain raaoiksi.
Onkohan vika rasvassa tai jauhoissa? Kanadalaisissa resepteissä jauhot ovat aina nostatusaineen sisältäviä, ja rasva on " shortening" , löytyyköhän vastaavaa edes täältä..
Olen löytänyt suunnilleen aidon oloisia cookieita Suomen Subwaysta, mutta eivät suostu kertomaan salaisuuttaan :( Eikä raaskisi kovin usein maksaa yhdestä keksistä kahta euroa, vaikka ihania ovatkin.
Itse tein kerran cookieita niin, että käytin suklaana daimia! Ja kannattaa koittaa fariinisokerilla nii vois tulla sitkeempää vielä. Mut Daim-cookiet kyllä oli hyviä!