Perunasalaatti
Söin viikonloppuna ravintolan brunssilla aivan erityisen hyvää perunasalaattia. Se oli aivan erilaista kuin itse tekemäni, etenkin se valkoinen kastikejuttu. Kaipaisin nyt vinkkejä perunasalaateista.
Mitä sinä laitat perunasalaattiin? Tarkkoja määriä ei tarvitse kertoa, ainoastaan ainesosia. Mistä sinun "valkoinen kastikkeesi" muodostuu? Enkä tarkoita vitsillä, heh heh.
Kommentit (14)
Minä tykkään siinä kastikkeessa silkentofusta. Kokeilin sitä kerran kun oli kylää ntulossa vegaani, ja innostuin tuotteesta aika paljon.
[quote author="Vierailija" time="17.06.2014 klo 15:36"]
Minä tykkään siinä kastikkeessa silkentofusta. Kokeilin sitä kerran kun oli kylää ntulossa vegaani, ja innostuin tuotteesta aika paljon.
[/quote]
Mitä muuta laitoit salaattiin? Mielenkiintoinen vaihtoehto. t. ap
Itse tykkään enemmän kirkkaasta perunasalaatista. Vielä silloin kun tein tuota "kastikkeellista" vaihtoehtoa, laitoin siihen abt. puolet ja puolet kermaviiliä ja itsetehtyä majoneesia, mausteeksi sinappia, kuivattua sipulia ja olikohan vielä himppu jauhettua paprikaa.
Sekoitan kermaviiliin uutta perunaa, paprikaa, purjoa, tomaattia ja kurkkua sekä ripaus suolaa ja pippuria. Helppo ja nami perussalaatti.
Me ei tykätä majoneesikastikkeesta joten teemme näin:
- perunoita (tietty uusia nyt) al denteksi keitettynä ja siivutettuna
- kevätsipulia, punasipulia ihan ohuina renkaina
- uunissa paahdettua ja kuorittua paprikaa
- aurinkokuivattua tomaattia
- artisokan sydämiä
- isoja kapriksia
Kastike hyvää oliiviöljyä, makeaa sinappia, suolaa, pippuria, tilkka vaikka kapristen lientä. Teen edellisenä iltana että ehtii maustumaan
Mun perunasalaatti: pieninä palasina perunaa, omenaa, herneitä, vähän suolakurkkua. Kastikkeeksi ranskalainen sinappikastike: (oliivi- tai muuta) öljyä, etikkaa, sinappia, suolaa ja sokeria. Parasta seuraavana päivänä, kun kastikkeen maut ovat kunnolla imeytyneet.
Oikeaseen perunasalaattiin tulee creamfreshiä ( koska se on lähinmpänä eestin hapukooren makua) ja majoneesia. Suhde 60:40.
Peruna (vanha)
Makkara
Suolakurkku
Muna
Omena (hapan)
Joskus porkkanaa ja lihaa. Keitetty siis.
[quote author="Vierailija" time="17.06.2014 klo 16:11"]
Oikeaseen perunasalaattiin tulee creamfreshiä ( koska se on lähinmpänä eestin hapukooren makua) ja majoneesia. Suhde 60:40.
Peruna (vanha)
Makkara
Suolakurkku
Muna
Omena (hapan)
Joskus porkkanaa ja lihaa. Keitetty siis.
[/quote]
Miten Eesti tähän liittyy, onko perunasalaatti mielestäsi jotenkin sieltä lähtöisin?
Itse teen perunasalaatin aina vastakeitetyistä perunoista, lämpimiin perunoihin mausteet ja muut makuaineet imeytyy paljon paremmin ja haalea salaatti on ihanaa :)
perunoita, hapan omena, ruohosipulia, maustekurkkua. Kastikejuttuun käytän soijakermaa ja suolapippuri. Tuo on siis perinteinen joulupöydän ja vappuaaton salaatti.
kesäisin teen paljon uusista perunoista salaatteja, kaprista, suolapippuri, aurinkokuivattua tomaattia, kauden sipulia ja oliiviöljyä.
Mieheni taas tekee toisinaan avokadosta tahnamaisen "kastikkeen" perunoille. Guocamoleksikin sitä voi tietty sanoa. :D
[quote author="Vierailija" time="17.06.2014 klo 16:11"]
Oikeaseen perunasalaattiin tulee creamfreshiä ( koska se on lähinmpänä eestin hapukooren makua) ja majoneesia. Suhde 60:40.
Peruna (vanha)
Makkara
Suolakurkku
Muna
Omena (hapan)
Joskus porkkanaa ja lihaa. Keitetty siis.
[/quote]
ei ole olemassa OIKEAA perunasalaattia. Jokaisella on oma makunsa ja se oikeuttaa juuri sellaiseen mihin tykkääntyy. Naurettavaa pätemistä taas OIKEA sanan käyttö tässä. Itsensä ylentämistä ellei peräti korostamista eli typeröintiä.
Ohi teeman, mutta jäi mieleen yksi Hollywood-tähden haastattelu, jossa hän kertoi 15 viime vuotta syöneensä joka päivä lounaaksi caesar-salaatin. Siis joka päivä. Hyväähän se on, ei siinä mitään, mutta jossain vaiheessa kuitenkin luulisi mitan tulevan täyteen.
Perunaa, omenaa, ruohosipulia ja turkkilaista jogurttia + (meri)suolaa (myllystä) ja pippuria (myllystä)
Minä laitan turkkilaista jugurttia kastikkeeksi. Sitten perunaa, omenaa vähän, purjoa, kapriksia. Suolaa ja mustapippuria.
Mulla ei ole sitä kastiketta :), mutta perunaa, omenaa, kaprista...