Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Uskaltaako uudelleensulatetun kalan syödä

Vierailija
22.06.2021 |

Ostin pari viikkoa sitten vakuumipakatun kirjolohisuikaleen, jossa viimeinen käyttöpäivämäärä 11.6. Laitoin kalan oston jälkeen jääkaappiin ja tarkoituksena oli syödä kala 11.6., mutta minun oli tuolloin pakosta lähdettävä toiselle paikkakunnalle ja laitoin kalan pakkaseen. Nyt olen palannut reissusta ja mietin voiko tuon vielä syödä?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
22.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/9 |
22.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kyseessä ei ole kaupan pakastealtaan kala, joka on nyt pakastettu kahdesti, niin kyllä voi. Vakuumipakattu tuote ei läheskään aina ole pakastetuote.

Jos kyseessä taas on kala, joka on pakastettu, sulatettu ja pakastettu uudestaan, niin kannattaa vähän haistella sitä - ja kypsentää tai ainakin kuumentaa läpikotaisin.

Noissa pakastamis-sulattamis-pakastamis-sulattamis -ketjuissa nimittäin aina sulamisvaiheessa mikrobit heräävät ja alkavat lisääntyä. Sen takia sulaneita tuotteita ei saisi pakastaa uudestaan. Ainakaan montaa kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
22.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi pakastimia olisi ylipäänsä olemassa jos pakastimesta sulatettuja ruokia ei voisi syödä?

Vierailija
4/9 |
22.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moni ei myöskään ymmärrä sitä että rasvainen kala ei säily ikuisuuksia pakastimessa vaikka siellä onkin se -18 astetta. 

Vierailija
5/9 |
22.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole suositeltavaa, pitäisi nimittäin heti ostettuaan laittaa pakkaseen ja syödä 1kk sisällä.

Vierailija
6/9 |
22.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helposti uskaltaa. Ruokamyrkytyksen saat lisäksi kaupan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
22.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt on kyllä niin hajanaisia vastauksia, että taidan heittää kalan suosiolla roskiin.

Vierailija
8/9 |
22.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En söisi  siksi että se ei  olekotona ollutkoko ajan pakastimessa. Kun se oli vain jääkaapissa, on se voinut  kehitellä silloin jo  uusia  bakteerikantoja jotka taas jokainen  lisääntyy erilailla  kussakin lämpötilassa. Noissa kaloissa on juuri omat vaaransa.  En muissa ruuissa ole niin tarkka. Itse ostan vain kokonaisia  kirjolohia, ei  suikaloituja. Silloin näen  millainen kala on.  Terv. Sipoon kalastaja nuorena. Tuo kala olisi arveluttava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
22.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nyt on kyllä niin hajanaisia vastauksia, että taidan heittää kalan suosiolla roskiin.

2 vastaa: tietysti voit tehdä niin, mutta jos tosiaan kala on pakastettu vain kerran, se on ihan täysin syömäkelpoista ja heität sen turhaan pois. Jos se on pakastettu kaksi kertaa, se on edelleenkin syömäkelpoista, mutta varmuuden vuoksi kannattaisi kuumentaa.

Pakastit kalan viimeisenä käyttöpäivänä, eli se ei ole ehtinyt mennä silloin vielä vanhaksi.

(Mulla on mikrobiologian opintoja takana aika paljon, ja mikrobien kasvuolosuhteet kuuluvat alaan. :) )

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan kolme