Mitä teiltä täytyy aina löytyä jääkaapista/kuivatavarakaapista/pakkasessa?
Olen huomannut, että meillä täytyy aina olla kananmunia, voita, levitettä, virvoitusjuomaa, leikkelettä ja ruokakermaa. Lihaa ja kalaa sen mukaan, mitä milloinkin on kaupasta tarttunut mukaan.
Kuivatavarakaapissa on aina jauhoja, hiutaleita (kaura, ohra, ruis), oliiviöljyä, liemikuutioita, tonnikalaa, tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia, ketsuppia, ananasta, korppujauhoja, riisiä, nuudeleita ja monenlaista pastaa. Usein on jonkinlaisia muroja ja mysliä.
Pakkasessa on mansikoita, mustikoita, pizzaa, kalapuikkoja, kananuggetteja, wok-sekoituksia ja erilaisia pakastevihanneksia.
Vihanneksia, salaatteja ja hedelmiä on sitten erikseen keittiön tasolla ja pöydällä omissa kulhoissaan.
Näin ollen voi aina leipoa leipää, jos se on loppu, saa nopeasti aterian ja lisukkeita löytyy moneen makuun. Mitä teiltä löytyy aina?
Kommentit (7)
Liian pitkä lista, jotta jaksaisin avautua, mutta aina täytyy olla useamman kuukauden ruokavarat.
Vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, makaroonia, tomaattimurskaa, kahvia, sokeria on aina.
Jääkaapissa on aina maito, voi, juusto, makkaransiivuja, jugurttia tms
Riippuu vuodenajasta, näin kesällä pakastin alkaa olemaan aika tyhjä. Yleensä siellä on sieniä, marjoja (mansikkaa, mustikkaa, karviaisia, puolukkaa) ja mehua.
Jääkaapissa pitäisi olla aina maitoa ja voita. Yleensä siellä on myös aina hilloa. Lisäksi löytyy lähes aina soijakastiketta, kasvislientä ja ketsuppia.
Kuiva-ainekaapissa pyritään pitämään aina öljyä, etikkaa, kuivahiivaa, kananmunia, puurohiutaleita, vehnäjauhoja, kokonaisia säilöttyjä tomaatteja, pastaa jossakin muodossa, linssejä, soijarouhetta, erilaisia papuja, sokeria, suolaa.
Minulla on kaapit usein aika tyhjinä, mutta pyrin pitämään edes makaronia ja kanalientä. Nämä ovat halpoja, joten saa jotain edes keitettyä. Jos vielä ketsuppia ja soijarouhetta on niin hyvä. Tosin on vähän kuin pikanuudelit kun keittää makaronit kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Jos vielä chilijauhetta niin hyvä.
Aika lailla samanlaiset varastot kuin aloittajalla. Tosin olen alkanut miettiä kannattaako pakastimessa pitää aina monta lajia marjoja. Meillä ne eivät kovin ahkerasti edes kulu. Lisäksi on vain pieni pakastin, eli se on aina täynnä.
Jos nyt ajatellaan niin, että mitä täytyy olla aina, ilman että siitä saa monen päivän ruoat valmistettua, niin vastaukseni on:
Pullo hyvää samppanjaa ja toinen Chardonnayta
Arborio-riisiä
Kanaliemifondia
Hyvää parmesaania
Extra Virgin oliiviöljyä
Tomaatteja
Sipulia
Sitruuna
Basilikaa
Näillä saa aikaan jo yksinkertaisen ja herkullisen illallisen.
Riippu rahatilanteesta. Sitten kun rahat vähissä, jää-, kuivakaappi, pakastin koluttu aika tyhjiin.