Onko tumma pasta oikeasti jollain tavalla terveellisempää kuin tavallinen?
Aika samanlaisilta näyttää ainakin kalorisisältö ja hiilihydraattimäärät.
Kommentit (11)
Kuitua ja proteiinia himpun verran enemmän. Täysjyvä olis vielä parempi.
Vierailija kirjoitti:
Ainaan se ei ole niin hyvää, joten pakko olla terveellisempää.
Makuasioita, itse tykkään nimenomaan täysjyväpastan mausta.
Vierailija kirjoitti:
Ainaan se ei ole niin hyvää, joten pakko olla terveellisempää.
Ajattelin joskus samoin. Sitten tajusin että syön paljon pastaa joten kai sen voisi tummempaan vaihtaa. Usean vuoden sitä söin kunnes ostin vaaleaa ja se oli pahaa.
Täysjyväpastoissa on paljon eroja. Hiilihydraattien osuus on joillain valmistajilla jopa kolminkertainen toisiin verrattuna. En siis muuten ajattelisi asiaa, mutta mulla on raskausdiabetes niin pitää.
Mä tykkään täysjyväpastan mausta ja rakenteesta enemmän kuin vaalean pastan.
vastaavasti voidaan huijata tummalla leivällä, riippuen millainen koostumus käytetyllä viljalla on.
Vierailija kirjoitti:
Tumma ei ole terveellisempää. Täysjyvä on.
Mikään pasta ei ole terveellistä. Oli sitten tummaa tai täysjyvää. Ei kai kukaan enää mihinkään täysjyvän terveellisyyteen usko.
Kuitua on tummassa enemmän.