Lue keskustelun säännöt.
Vinkkejä ruokien pakastamiseen..
17.08.2006 |
Ajattelin helpottaa arkea ja pakastaa ruokaa valmiina, ni sit kiireisinä päivinä ei tarvii enää ähistä keittiös. Oisko vinkkejä mitkä ruoat pysyy hyvinä pakastaes.. Ihan vaik ohjeita laittasitte :) Kiitos jo etukäteen!
Kommentit (2)
Itse olen huomannut että kala muuttaa makuaan pakstimessa, joten sitä en suosi. Kaalilaatikon pakstaminen just menee, mutta minusta makaronilaatikkokin jo kärsii siitä- vetistyy. Parhaiten siis soveltuu jotkut lihakastikkeet tai -padat, sekä lihapullat,-kääryleet, kanapohjaisetkin menee. Perunapohjaiset ruuat ei oikein hyvinä säily- vetistyy ja rakeistuu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Esim. ohuet jauhelihapihvit/lindströminpihvit. Tekee valmiiksi ja pakastaa pellin päällä ja kun ovat jäätyneet niin siirtää pakastuspussiin. Sitten vain jäisenä pellille ja uuniin. Tällä tavalla saa ikäänkuin nopeasti tuoretta ruokaa pöytää, eli ei tarvi syödä valmiiksi paistettuja mikrossa lämmityettyjä pihvejä jotka siinä kuivahtaa eikä muutenkaan niin hyviä ole kuin vastapaistetut.
Sama jutttu lasagnen kanssa. Tekee vuokaan aivan valmiiksi ja laittaa jopa juustoraasteen päälle. Sitten vain pakkaseen raakana. Tämä täytyy kyllä sulattaa ennen uuniin laittoa, mutta voi ottaa vaikka aamulla sulamaan ja sit töiden jälkeen viskata 3 vartiksi uuniin.
Lihaperunasoselaatikko ja nakkiperunasoselaatikko onnistuu myös näin...... ja varmaan monet muutkin mitä ei nyt tule mieleen.
Tietysti IHAN yhtä nopeaa tämä ei ole kuin valmiiden ruokien pakastus ja mikrosulatus, mutta lopputulos on jokatapauksessa nopeampi ja taatusti herkullisempi =)