Sima ei käy
Voinko vielä lisätä pulloihin hiivaa vai teetkö uuden satsin? Ensimmäistä kertaa teen simaa...Mitä nyt luin, niin ei tainnut käydä silloinkaan, kun pullotin. Sima oli astiassa melkein pari vuorokautta ennen kuin pullotin.
Kommentit (42)
Se on kato nyt täällä meillä käymässä. Ei taida kyllä lähteä ennen vappua.
Hiivaa ja sokeria lisää; kyllä alkaa käymään. Kun sima on valmis niin juo itse ensin puolisen litraa maun ja vaikutuksen toteamiseksi ennen kuin annat lapsille. Tai teet lapsille oman satsin.
Voit lisätä nokareen hiivaa per pullo. Paitsi jos olet laittanut simat kylmään, ne pitää ottaa lämpimään. Eikä ole mitään takuuta, että alkaa siltikään enää käymään, kun hiiva pitäisi lisätä lämpimään simalitkuun.
Käymistä ei näe mistään muualta, kuin siitä, että rusinat alkaa nousta pintaan. Sulla kaikki rusinat pohjalla?
Kaunako ollut jääkaapissa? Ei se välttämättä heti alakaan käymään, ehkä odottelisin vielä pari päivää.
Jollei sima käy kokeile jotain muuta juomaa!
Laita hiiva 30-37 asteiseen veteen, keitoksen jäähdyttyä. Vastoin kaikkia ohjeita, siman voi pullottaa heti eikä pullonpohjalle tarvi laittaa sokereita. Tärkeää on lämpötila, missä sima säilytetään.
Eli hiiva 30-37 asteiseen veteen. Pullota heti ja korkki kiinni. 2 päivää lämpimässä ja sit kylmään.
Tai laitat astiaan päiväksi. Pullotat ja korkki kiinni. 1-2 päivää lämpimässä ja sen jälkeen kylmään.
Älä hermostu.Itsellä oli sama vika viime vuonna, mutta kyllä se siitä kuitenkin onnistui.
Olin samalla linjalla ja laitoin yhteen pulloon lisää hiivaa. Ei olisi tarvinnut. Kolme päivää muistaakseni kesti ennen kuin saa tuloksen.
Reseptissä lukee 1/ 3 teelusikkaa hiivaa.Itse laitoin vaan pikkunynnestä kolmasosan , ja se on riittävä määrä.Minulla on pienet kynnet että älkää liioitelko.
Vierailija kirjoitti:
Voit lisätä nokareen hiivaa per pullo. Paitsi jos olet laittanut simat kylmään, ne pitää ottaa lämpimään. Eikä ole mitään takuuta, että alkaa siltikään enää käymään, kun hiiva pitäisi lisätä lämpimään simalitkuun.
Käymistä ei näe mistään muualta, kuin siitä, että rusinat alkaa nousta pintaan. Sulla kaikki rusinat pohjalla?
Kaunako ollut jääkaapissa? Ei se välttämättä heti alakaan käymään, ehkä odottelisin vielä pari päivää.
Vuorokauden ovat olleet jääkaapissa. Otin ne nyt lämpimään ja kokeilen toiseen pulloon lisätä hiivaa ja katson mitä tapahtuu. Rusinoita en laittanut, kun unohdin ostaa niitä. Mutta kai sen pitäisi kuplia? Korkit on kyllä olleet löysällä, niin onko hapot vaan voineet karata?
Vierailija kirjoitti:
Voit lisätä nokareen hiivaa per pullo. Paitsi jos olet laittanut simat kylmään, ne pitää ottaa lämpimään. Eikä ole mitään takuuta, että alkaa siltikään enää käymään, kun hiiva pitäisi lisätä lämpimään simalitkuun.
Käymistä ei näe mistään muualta, kuin siitä, että rusinat alkaa nousta pintaan. Sulla kaikki rusinat pohjalla?
Kaunako ollut jääkaapissa? Ei se välttämättä heti alakaan käymään, ehkä odottelisin vielä pari päivää.
Jos hiivaa ei ole laittanut liian lämpimään veteen tehdessä (tappanut sen), niin kyllä se hiiva lähtee toimimaan, vaikka laittaisi kylmään veteen. Toki siinä kestää hieman kauemmin ennen kuin hiiva aktivoituu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voit lisätä nokareen hiivaa per pullo. Paitsi jos olet laittanut simat kylmään, ne pitää ottaa lämpimään. Eikä ole mitään takuuta, että alkaa siltikään enää käymään, kun hiiva pitäisi lisätä lämpimään simalitkuun.
Käymistä ei näe mistään muualta, kuin siitä, että rusinat alkaa nousta pintaan. Sulla kaikki rusinat pohjalla?
Kaunako ollut jääkaapissa? Ei se välttämättä heti alakaan käymään, ehkä odottelisin vielä pari päivää.
Jos hiivaa ei ole laittanut liian lämpimään veteen tehdessä (tappanut sen), niin kyllä se hiiva lähtee toimimaan, vaikka laittaisi kylmään veteen. Toki siinä kestää hieman kauemmin ennen kuin hiiva aktivoituu.
Ei se mielestäni liian kuumaa ollut. Unohtui melko pitkäksi aikaa jäähtymään, niin ehkä ennemmin liian viileää. Ehkä kannattaa sitten vielä odottaa, jos hiiva vaikka aktivoituisi.
Ja kiitos kaikille vastanneille!
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voit lisätä nokareen hiivaa per pullo. Paitsi jos olet laittanut simat kylmään, ne pitää ottaa lämpimään. Eikä ole mitään takuuta, että alkaa siltikään enää käymään, kun hiiva pitäisi lisätä lämpimään simalitkuun.
Käymistä ei näe mistään muualta, kuin siitä, että rusinat alkaa nousta pintaan. Sulla kaikki rusinat pohjalla?
Kaunako ollut jääkaapissa? Ei se välttämättä heti alakaan käymään, ehkä odottelisin vielä pari päivää.
Vuorokauden ovat olleet jääkaapissa. Otin ne nyt lämpimään ja kokeilen toiseen pulloon lisätä hiivaa ja katson mitä tapahtuu. Rusinoita en laittanut, kun unohdin ostaa niitä. Mutta kai sen pitäisi kuplia? Korkit on kyllä olleet löysällä, niin onko hapot vaan voineet karata?
Joo hapot karkaa, kun korkit on löysällä. Itse en ymmärrä tätä ohjetta vaan laitan korkit suoraan kiinni. Ainut syy pitää korkkeja auki on kasvattaa hiivan määrää, mutta silloin juomasta tulee helposti hiivaisen makuinen. Paras lopputulos tulee, kun on korkit kiinni pari päivää lämpösessä ja sit kylmään.
Ärsyttää tommoset hankalat ihmiset joille milään ei käy!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voit lisätä nokareen hiivaa per pullo. Paitsi jos olet laittanut simat kylmään, ne pitää ottaa lämpimään. Eikä ole mitään takuuta, että alkaa siltikään enää käymään, kun hiiva pitäisi lisätä lämpimään simalitkuun.
Käymistä ei näe mistään muualta, kuin siitä, että rusinat alkaa nousta pintaan. Sulla kaikki rusinat pohjalla?
Kaunako ollut jääkaapissa? Ei se välttämättä heti alakaan käymään, ehkä odottelisin vielä pari päivää.
Vuorokauden ovat olleet jääkaapissa. Otin ne nyt lämpimään ja kokeilen toiseen pulloon lisätä hiivaa ja katson mitä tapahtuu. Rusinoita en laittanut, kun unohdin ostaa niitä. Mutta kai sen pitäisi kuplia? Korkit on kyllä olleet löysällä, niin onko hapot vaan voineet karata?
Joo hapot karkaa, kun korkit on löysällä. Itse en ymmärrä tätä ohjetta vaan laitan korkit suoraan kiinni. Ainut syy pitää korkkeja auki on kasvattaa hiivan määrää, mutta silloin juomasta tulee helposti hiivaisen makuinen. Paras lopputulos tulee, kun on korkit kiinni pari päivää lämpösessä ja sit kylmään.
Nää simapullot ihan oikeasti voi paukahtaa, jos lämpimässä ja korkit kiinni.
Haet pari pulloa kossua vapuksi, kietase ne huiviis ni ei enää harmita käymiset.
Miten lämpimässä ne pitää olla sen pari päivää? Onkonhuoneenlämpö liian viileää?
Vierailija kirjoitti:
Miten lämpimässä ne pitää olla sen pari päivää? Onkonhuoneenlämpö liian viileää?
Saunaan kannattaa laittaa.
No ei oikeesti, siltä varalta, jos joku uskoo kaiken mitä täällä lukee.
Vierailija kirjoitti:
Haet pari pulloa kossua vapuksi, kietase ne huiviis ni ei enää harmita käymiset.
Se käy päähän. Ja seuraavana päivänä voi käydä mahaan. (Paitsi meikäläisen kohdalla parin kossupullon jälkeen voi käydä niin, ettei sydän enää käy...)
Se käy sittenkin! Se on nyt aamusta ollut lämpimässä ja laitoin korkit kunnolla kiinni, niin kyllä se nyt vähän kuplii ja sihahtaakin, kun korkkia avaa.
Mutta mistä tiedän, milloin se on valmista, kun ei ole rusinoita?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Se käy sittenkin! Se on nyt aamusta ollut lämpimässä ja laitoin korkit kunnolla kiinni, niin kyllä se nyt vähän kuplii ja sihahtaakin, kun korkkia avaa.
Mutta mistä tiedän, milloin se on valmista, kun ei ole rusinoita?Ap
Pari päivää huoneenlämmössä jotta ehtii vapuksi, tekeytyy valmiiksi vasta kylmässä.
Siis teenkö. Ei tarvii kenenkään tulla mulle uutta simaa tekemään 😅
Ap