Kuinka paljon varsiselleriä on terveellistä syödä?
Kommentit (19)
Sopii erityisesti keittoihin, olen käyttänyt 3l lihakeittoon jopa 500g selleriä. Ei siinä mitään vaarallista ole.
Raakana voit syödä niin paljon kuin saat pureskeltua! :) Se nitraattimäärä on niin vähäinen, että saisi kyllä popsia kilotolkulla ja tuskin pystyt siihen.
Varsiselleri on tod. hyvää raakana (oikein vaalea on aina mietoa, vihreämpi voimakkaampaa). Voi dipata vaikka tsatsikiin tai hyvin maustettuun jugurttiin.
Pidän kovasti varsiselleristä, on hyvää sellaisenaan ja antaa hyvän täyteläisen maun liharuokiin.
Nitraatin takia ei lehtiselleriä tarvitse välttää.
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset…
Nitraatin ADI-arvo on 3,7 mg per painokilo, ja satunnainen ylitys on aivan turvallista. Eli esimerkiksi 60-kiloinen ihminen saa päivässä saada 222 mg nitraattia, ja sellerissä sitä on 100-250 mg sadassa grammassa.
Eli jos nyt et ihan joka päivä syö selleriä, voit aika huoleti syödä sitä useanman varren silloin kun syöt, kunhan et samana päivänä vetele raakaa pinaattia jne. lisäksi.
Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että sellerissä on myös paljon hyödyllisiä ravintoaineita.
https://www.iltalehti.fi/ravinto/a/f204e567-0893-4602-8839-931e7e3ef830
Vuosia sitten varsiselleri oli muodissa, kaikki pureskeli sitä. Nykyään siitä ei niin puhuta eikä tuoda esiin. Miksi?
Jenkeissä joku terveysruokahörhö sai vuosi-pari sitten päähänsä jotta selleri on jonkinlainen ihmevihannes. Siitä sen hetkellinen äkkisuosio tuli tännekin. Hyväähän se on muttei sovi maultaan ihan kaikkeen.
Kaalikeitto selleriä eix Sellers oo sukunimi ni poistaa nestettä elimistöstä .
Olen syönyt yhden keskikokoinen porkkanan kuorittuna ja paloiteltuna sekä yksi varsisellerin varren aamulla puuron kanssa jo kaksikymmentä vuotta. Se on hyvää ja terveellistä, sisältää hyvin kuituja ja vatsa tykkää. Niitä kaipaan kotoa eniten matkustaessa.
Aika dorka tapa olis kuolla varsiselleriin…
Vierailija kirjoitti:
Jenkeissä joku terveysruokahörhö sai vuosi-pari sitten päähänsä jotta selleri on jonkinlainen ihmevihannes. Siitä sen hetkellinen äkkisuosio tuli tännekin. Hyväähän se on muttei sovi maultaan ihan kaikkeen.
¨Jenkkileffoissa ja sarjoissahan sitä joskus ysärillä useiimiten naiset nassuttivat. Varmaan joidenkin viljelijöiden lobbaus oli onnistunut.
Joskus vaikeaa löytää sellaista maukasta vaaleaa. Mikähän syynä, luulisi että kaikki siitä enemmän pitävät. Se tummemmaksi kasvanut on kuituisempaakin yleensä.
Sen verran kuin mitä pyhään kolminaisuuteen menee.
Vierailija kirjoitti:
Sen verran kuin mitä pyhään kolminaisuuteen menee.
Mirepoix on yliarvostettua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sen verran kuin mitä pyhään kolminaisuuteen menee.
Mirepoix on yliarvostettua.
Ehkä. Tosin tässä viittasin Holy trinityyn.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sen verran kuin mitä pyhään kolminaisuuteen menee.
Mirepoix on yliarvostettua.
Ehkä. Tosin tässä viittasin Holy trinityyn.
Mirepoixia kutsutaan juuri tuolla nimellä. Muusta en tiedä.
Selleriä on hyvän makuista. Voi laittaa moneen ruokaan. Munakkaaseen, keittoihin laitan jopa hernekeittoon. Kehollekin on hyötyä nestettä poistavana kasviksena. Nyt ei vielä ole ollut kotimaista kaupoissa. Lentovihanneksia, en osta, en luota, että ovat luomulaatua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sen verran kuin mitä pyhään kolminaisuuteen menee.
Mirepoix on yliarvostettua.
Ehkä. Tosin tässä viittasin Holy trinityyn.
Mirepoixia kutsutaan juuri tuolla nimellä. Muusta en tiedä.
M:ssä on porkkanaa, H:ssa on paprikaa.
Olisko syynä niihin vihreämpiin vähän kitkerämpiin sellereihin, että ne tuodaan kauppoihin liian "nuorina" pitöisikö niiden vielä antaa kasvaa ennen myyntiin laittoa. Taidan nyt tulevia kotimaisia käydä metsästämässä muissakin kaupoissa. Omassa lähikaupassa on ainakin viime kesänä ollut vain niitä vihreämpiä ja vain muutama varsi pussissa.
Vierailija kirjoitti:
Olisko syynä niihin vihreämpiin vähän kitkerämpiin sellereihin, että ne tuodaan kauppoihin liian "nuorina" pitöisikö niiden vielä antaa kasvaa ennen myyntiin laittoa. Taidan nyt tulevia kotimaisia käydä metsästämässä muissakin kaupoissa. Omassa lähikaupassa on ainakin viime kesänä ollut vain niitä vihreämpiä ja vain muutama varsi pussissa.
Minä olen epäillyt että ne vaaleammat saadaan varjostamalla. Tummemmanvihreät ovat saaneet enemmän valoa.
Se ei ole välttämätön ruuassa.