Te joilla kaupan basilika kestää ikuisuuden
Käytättekö sitä oksa kerrallaan vai pelkkiä lehtiä? Jos käytän lehtiä, oksat pitenee ja paksuuntuu ja niihin tulee vain sellaisia pienen pieniä lehtiä, jotka ei kasva isoiksi. En haluaisi aina vartta käyttää. Miten se kestää käyttökelpoisena pitkään?
Tämänhetkinen on ollut viikon kauniina, mutta olenkin ottanut siitä vain muutaman lehden.
Kommentit (7)
Jaa kiitos, en tiennyt että haarautuu katkoessa. En muutenkaan ymmärrä kasveista mitään.
Katkaise varsi juuri seuraavan lehtiparin yläpuolelta. Niin se haaroo ja kasvaa.
Se tarvii paljon valoa että se kasvaa takaisin. Joko kasvivaloa tai luonnonvaloa ja luonnonvaloa ei talvella ainakaan tahdo tulla tarpeeksi. Tähän aikaan vuodesta on jo helpompi kasvattaa basilikaa.
En koskaan nypi lehtiä vaan leikkaan aina latvasta.
Jättäkää isoja lehtiä älkääkä napsiko just niitä pois. Niistä kasvi saa tarvitsemaansa valoa ja energiaa ja kestää pidempään.
olen kuullut, että kaupan salaatit ja mut tarkoitettu kerralla syötäväksi siksi ne ei kestä kauaa. Plantagen yms liikkeistä ostetut kestää pitkään ja niitä voi istuttaa ulos. Ne kasvatettu pidempi-ikäisiksi.
Toki itsekin ostan vain kaupasta :D ulkona kasvatettavat kasvatan siemenestä.
Kasvatan itse.
Kun katkoo vartta niin haarautuu.
Joskus otan lehteä, joskus katkon latvuksia.