Vieläkö teillä syödään jouluruokia?
Meillä syödään, kun me kaikki tykkäämme niistä ympäri vuoden. Jouluksi tein maksalaatikkoa 30 kg, perunalaatikkoa ja lanttulaatikkoa kumpaakin 25 kg noin kilon vuokiin ja pakastin ne. Lihapullia paistoin 12 kg:sta jauhelihaa. Joulukinkkuja ostettiin tammikuussa alennuksesta 4 kpl ja rosollia olen tehnyt aina uutta edellisen erän loputtua. Joululimput ovat loppuneet, kun ne vievät pakastimessa niin paljon tilaa, mutta joulutorttutaikinaa tuli ostettua helmikuussa 50 sentillä kg kymmenen kiloa, torttutaikinaakin oli myynnissä 10 senttiä kippo. Näin saamme syödä herkkuruokiamme liki puoli vuotta hyvin edullisesti.
Kommentit (12)
Oho. On muuten hyvä idea jos jouluruuista tykkää.
Kohta pitää jo aloitella jouluvalmistelut...
Vielä on maksalaatikkoa jäljellä. Muut on jo syöty. Pitää tehdä ensi kerralla enemmän.
Miksi niitä laatikoita on pitänyt silloin joulukuussa tehdä noin järjetön määrä, kun niitähän voi tehdä milloin vain lisää, jos loppuu. Torttutaikinakin on helppo tehdä itse, joten ei tarvitse sitäkään hamstrata. Toki tarjoukset kannattaa hyödyntää.
Joululimppua voi myös leipoa itse koska tahansa, ja valmiinakin sitä voi ostaa ainakin pääsiäisen aikaan "pääsiäislimppu" -nimellä.
Meillä loppuivat jouluruoat jokunen viikko sitten. Mutta kun edellinen kommentoija ihmetteli, miksi tehdä kerralla paljon, niin ainakin minusta on "luksusta", kun voi vain viikkokaupalla ottaa pakastimesta eikä tarvitse tehdä tai hakea kaupasta. Ruokakaupasta tulee normaalisti haettua oikeastaan vain maitoa, ja sitten muutaman kerran vuodessa kerralla todella paljon. Ja kyllä aikaa menee paljon vähemmän, jos kerralla tekee 20 kg kuin että tekisi 20 kertaa kilon.
Mistä torttutaikinaa noin halvalla ?
Syötiin jouluna uusia perunoita, silliä, tomaatti-mozzarellaa ja grillattiin makkarat ja pihvit. Juhannuksena sit kinkku ja laatikot.
Juuri tänään tein työkavereille joulutorttuja joululta ylijääneeestä luumumarmeladista. Asun ulkomailla, ja mun työkaverit tykkää joulutortuista tosi paljon. Tein niitä niille joskus pari vuotta sitten, ja ne koukkuuntui saman tien, heh.
Käyttäjä2108 kirjoitti:
Mistä torttutaikinaa noin halvalla ?
Aloittaja vastaa: Tuli tehtyä kirjoitustusvirhe. Torttutaikina maksoi sen 50 senttiä kg mutta Dronningholmin 300 gramman luumumarmeladikippo 10 senttiä. Torttutaikinaa (Sunnuntai) oli ihan paikallisessa S-marketissa ja luumumarmeladia Metro-tukussa noihin hintoihin.
Vierailija kirjoitti:
Syötiin jouluna uusia perunoita, silliä, tomaatti-mozzarellaa ja grillattiin makkarat ja pihvit. Juhannuksena sit kinkku ja laatikot.
Mikä ettei! Nythän on kolmisen vuotta ollut kaupoissa pääsiäiskinkkuja, jotka siis ovat jouluna myymättä jääneitä joulukinkkuja. Eiköhän muutaman vuoden sisään lanseerata juhannuskinkku, jota paistaa vaikka kokossa vartaassa.
Joko on joulusuklaat tulleet kauppoihin tyrkylle?
Ei ole syöty joulupäivän jälkeen. Seuraavan kerran taas joulukuussa.