Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä järkee on marinoida itse lammas tai karitsa? mausteet maksaa sikana!

andytähtietiede
30.03.2021 |

vaikka se lammas tai karitsa maksasi 10 e kg, niin kaikki ne yrtit ja mausteet sen marinointiin ja aika, tulee niin kalliiksi että on pakko ostaa valmiiksi marinoituna. ja pääsiäisen jälkeen hyvällä tuuurilla saa ruoka-avusta lammaspaistin

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei nykynaiset osaa edes marinoida lammasta, kaikki pitää olla valmista ja pääsiäisenäkin syödään perheen kanssa jotain hesburger valmisateriaa

Vierailija
2/6 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on kaapit täynnä mausteita ja kallein on tainnut maksaa 1,5€. Pussit riittävät pitkiksi aikaa ja maksavat yleensä puolet tuosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
30.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos ostaa tuoreena, niin puska kalleintakin rosmariinia maksaa noin 5 e, muita yrttipuskia (oregano käy lampaalle myös) saa halvemmalla. Pippuria, suolaa ja rosmariini, se on siinä, nam. Vaikka se 5 e tuntuu kalliilta, niin sen säästää kun jättää muutaman kaljan ostamatta.

Parasta lammasta tosin kerran onnistuin vahingossa tekemään näin: tsekkasin maustekaapit, tyhjänä on. Lähin auki oleva kauppa 10 km päässä ja viiniä mennyt jo pari lasillista, en lähde rattiin. Jääkaapissa oli soijakastiketta, pipprurimyllyssä oli mustapippuria, valkosipulia löytyi kaapista. No, valkosipuli murskaksi, pippuria rouh rouh rouh kunnes oli sopivasti, soijakastike sekaan. Sitten se salainen ainesosa. Kaapissa on juomatonta viinaa (kyllä, ne säilyy siellä, ei ole pakonomaista tarvetta vetää kaikkea mitä vaan on). Loraus ginia, toinen jekkua (Jägermeister). Sekoitus ja lammaspaistin pyörittely marinadissa. Yöksi muovipussiin jääkaappiin. Seuraavana päivänä lammas uuniin, kypsyi sellaiset 5 tuntia miedolla lämmöllä, välillä valelin irtoavaa lientä ympäri lammasta.

Oli ylikypsää, pehmeää, suuhunsulavan herkullista.

Vierailija
4/6 |
26.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka pystyy syömään/tappamaan karitsan? 

Vierailija
5/6 |
26.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö raakana niin ei kulu sähköäkään.

Vierailija
6/6 |
26.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuka pystyy syömään/tappamaan karitsan? 

Tätä itsekin ihmettelen.. Samoin kummeksun ihmisiä, jotka syövät broileria. Lintuparka on vain 1,5kk ikäinen, kun joutuu lihoiksi.

Söisitte mielummin riistaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi kuusi