Söisitkö pakastimessa ollutta 1,5 vuotta vanhaa naudan jauhelihaa?
Jos siinä sulattaessa ei olisi mitään pilaantumisen merkkejä?
Kommentit (26)
Vain, jos se on ennen pakastamista pesty kunnolla. Ja huuhdeltu hyvin !
Söisin.
Monimutkaista ruokaa en välttämättä tekisi, vaan pippuria ja suolaa ja pannulla paisto. Siihen oheen sitten jotain.
Jos muuta ruokaa ei ole, suositus on säilyttää lihaa max 9kk pakastimessa...
Jättäisin välistä. Joku itse metsästetty liha säilyy paremmin.
Totta kai. Ne säilytysssuositukset pakastimessaon ihan typeriä, mitä vaan voi helposti syödä paljon pidempäänkin ilman että niissä on mitään vikaa.
Vierailija kirjoitti:
Jos muuta ruokaa ei ole, suositus on säilyttää lihaa max 9kk pakastimessa...
Aivan, tosin sekin on vain suositus.
Ihminen on syönyt 10 000 vuotta Siperian ikiroudassa jäätyneenä ollutta mammutinlihaa ja kuulemma oli ihan hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos muuta ruokaa ei ole, suositus on säilyttää lihaa max 9kk pakastimessa...
Aivan, tosin sekin on vain suositus.
Se on 3-4kk lihalle tuo suositus. Ja vastaus aloitukseen: en söisi.
Vierailija kirjoitti:
Totta kai. Ne säilytysssuositukset pakastimessaon ihan typeriä, mitä vaan voi helposti syödä paljon pidempäänkin ilman että niissä on mitään vikaa.
YouTubessa on videoita, jossa joku amerikkalainen syö jopa toisen maailmansodan aikaisia armeijan muona-annoksia. 80-luvun ateriat on perussettiä ja maistuu vielä hyvälle.
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin välistä. Joku itse metsästetty liha säilyy paremmin.
Ainakin hirviporukan jäljiltä asia voi olla aivan toisin.
nauta= vanha lehmä en ikinä syö nähnyt muutaman kerran teurastettuna ruskeaa rasvaa YÖK YÖK sikaa vielä syön
Vierailija kirjoitti:
Ihminen on syönyt 10 000 vuotta Siperian ikiroudassa jäätyneenä ollutta mammutinlihaa ja kuulemma oli ihan hyvää.
Ei siperiassa ole ihmisiä, ne on rysssiä.
En itsekkään heitä mielellään ruokaa roskikseen mutta noin kauan pakastimessa ollut liha taitasisi jäädä väliin. Ei terveyttään kuitenkaan halua riskeerata.
Jos vakuumissa niin ihan hyvää on. Muuten pakattuna ei säily. Niissä pakastussuosituksissa ei ole otettu vakumointia huomioon, ovat niin vanhoja ohjeita.
Söisin, ja lapsetkin söisivät. Possua/sikaa en söisi yli vuoden jälkeen, rasva alkaa maistua huonolle.
Mitään terveydellistä haittaa ei ole edes 5v pakastimessa lojuneessa lihassa, jos se ei ole sulanut välissä.
Nauta on niin vähärasvaista, että siinä tuskin on edes makuhaittoja 1,5v jälkeen. Samoin hirvi, lammas ja poro vähärasvaisina säilyvät ilman makuvirheitä pitkään.
Vierailija kirjoitti:
En itsekkään heitä mielellään ruokaa roskikseen mutta noin kauan pakastimessa ollut liha taitasisi jäädä väliin. Ei terveyttään kuitenkaan halua riskeerata.
Ei pakastetussa lihassa mitään terveysriskejä ole, makuhaittoja kyllä, mutta tuskin niitäkään jos vakumoitu.
Ihan varmasti. Juuri laitoin karitsaa joka oli ollu 2 vuotta pakastimessa ja oli niin suussa sulavaa että!