Kertokaa mulle miten lisäätte kasviksien käyttöä? Vinkkejä jookos.
Joku mainitsi raastetun kaalin. Ihanko raakana vaan?
Kommentit (40)
Vierailija kirjoitti:
Porkkanaa syön ihan sellaisenaan, tikuiksi kun leikkaa jääkaappiin valmiiksi, on helppo napsia. Raasteena lisään sitä sämpylätaikinaan, kastikkeisiin, laatikkoruokiin yms. Salaattiin veistän kuorimaveitsellä ohuita suikaleita.
Kesäkurpitsaa syön paistettuina tai grillattuina viipaleina, vuokaruokana, raasteena leivonnassa tai kastikkeissa ja padoissa.
Kukkakaalia ”riisinä” nopeasti pannulla kypsennettynä, viipaleina grillattuna, gratiinina tai uunijuuresten kanssa kypsennettynä, murusina, tai keittona. Raakana salaatissa joko nuppuina tai raasteena. Marinoituna liharuokien lisäkkeenä.
Punajuuria keittona, raasteena padoissa, uunijuureksina, pihveinä joko jauhelihaan sekoitettuna tai sellaisenaan viipaleina paistettuina.
Vihreitä salaatteja lisään isot kouralliset aina smoothien sekaan, marjoja ja hedelmiä lisäksi.
Varmasti saan suositellut annokset täyteen joka päivä.
Syöt siis suositusten mukaan, et oman kehosi tarpeen mukaan. Järjetöntä :)
Makaronilaatikkoon laitan aina puoöet makaronia ja puolet pakastevihanneksia. Porkkanatikut naposteluun. Perunamuusiin porkkanaa sekaan. Kasvisgratiini perunan/riisin tilalle.. Kasvissosekeitto kokonaan ilman perunaa.. Nämä siis semmosia missä kasvikset menee "huomaamatta".. Kastikkeisiin myös esim kesäkurpitsa tai porkkanaraaste.. Porkkana ylipäätään helppo ja hyvä laittaa mihin vain.
Ostat niitä HeVi-tuotteita kotiin enemmän ja syöt. Ei sen vaikeampaa.
Vierailija kirjoitti:
Makaronilaatikkoon laitan aina puoöet makaronia ja puolet pakastevihanneksia. Porkkanatikut naposteluun. Perunamuusiin porkkanaa sekaan. Kasvisgratiini perunan/riisin tilalle.. Kasvissosekeitto kokonaan ilman perunaa.. Nämä siis semmosia missä kasvikset menee "huomaamatta".. Kastikkeisiin myös esim kesäkurpitsa tai porkkanaraaste.. Porkkana ylipäätään helppo ja hyvä laittaa mihin vain.
Napostelu on typerää.
Viikonloppuna tein hapankaaligulassia.
6 annokseen tuli 400g hapankaalia, muutama porkkana, 2 paprikaa, 2 sipulia. Lähes kilo kai yhteensä. Lihaa vain 600g
Tänään tein linssikeittoa: sipulia, tomaattimurskaa, linssejä.
Tälläviikolla tekemässä vielä ison satsin myskikurpitsakeittoa ja yhtenä päivänä uunijuurekdia
Ja ei, emme ole kasvissyöjiä
Smoothiet on hyvä tapa saada vihannesta naamaan. Tuore inkivääri ja sitruuna antavat makua.
Kasvissosekeitot ja kasviscurry toimivat aina.
🇺🇦🇮🇱
Sekoitan kastikkeisiin ja laatikkoruokiin. Niin laiska en ole koskaan että en edes jaksaisi lyödä pakasteesta jotain hyörytyskattilaan.
Kaffepulla kirjoitti:
Smoothiet on hyvä tapa saada vihannesta naamaan. Tuore inkivääri ja sitruuna antavat makua.
Kasvissosekeitot ja kasviscurry toimivat aina.
Niin, että soseruokaa aikuisille hampaat omaaville? Olet urpo!!
Laitan niitä lähes joka ruokaan. Keiton saatan tehdä kokonaan ilman perunaa korvaten sen muilla kasviksilla. Kiusauksissa puolet perunasta korvaan juureksilla. Harvoin teen salaattia salaatinlehdyköistä, mieluummin kaalia, kiinankaalia, juuresraasteita, kyssäkaalia, hapankaalia, herneenversoja.. Sesongin ja saatavuuden mukaan käytän pitkin vuotta eri kasviksia ja aina vain kotimaista. Kesällä kaikki vihanta ja horta löytyy kotipihasta ja sen välittömästä läheisyydestä. Kuivaan, säilön, pakastan talveksi.
Laiskana ja hävikkiä vierastavana käytän paljon pakastevihanneksia lisukkeena. Ei ole yhtä herkkuja, mutta työpäivän jälkeen ei aina vaan jaksa kuoria ja pilkkoa. Parempi pakastevihannes kun ei mikään.
Erilaiset kasviskeitot on täälläkin herkkua.
Välipalaksi paprikaa/kurkkuu/porkkanaa tikkuina.
Vierailija kirjoitti:
Laiskana ja hävikkiä vierastavana käytän paljon pakastevihanneksia lisukkeena. Ei ole yhtä herkkuja, mutta työpäivän jälkeen ei aina vaan jaksa kuoria ja pilkkoa. Parempi pakastevihannes kun ei mikään.
Erilaiset kasviskeitot on täälläkin herkkua.
Välipalaksi paprikaa/kurkkuu/porkkanaa tikkuina.
Vain huonosti syövät tarvii välipaloja.
Lasketaanko linssisipsit kasviksiin?
Laitan aina vähintään puolet lautasesta tuoreita kasviksia kun syön minkä tahansa aterian. Kastikkeen kaveriksi höyrytän mieluummin kasviksia kuin perunaa, pastaa tms. Teen oikeasti hyviä kasvisruokia kuten currya, chiliä, linssikeittoa jne. Helposti menee parikin kiloa päivässä.
Tietyt tavat:
Aamupuuroannokseeni sekoitan yhteensä ruokalusikallisen erilaisia marjarouheita. Olen ostanut näitä rouheita pusseissa, ja tehnyt niistä purkkiin oman sekoitukseni. Lisäksi syön puuron päällä 1,5dl pakastemarjoja. Nuo marjarouheet nostavat puuroannoksen marjapitoisuutta hurjasti. 1 rkl vastaa 3dl tuoretta marjaa.
Lounaalla syön ensiksi puolikkaan lautasellisen salaattia. Tämän jälkeen syön "pääruokaa" puoli lautasellista ja lämpimiä kasviksia puolet lautasesta. Yleensähän suositellaan, että puolet lautasesta olisi kasviksia. Tämä keino oma keinoni on ainakin minua auttanut lisäämään kasviksia.
Jälkiruoaksi hedelmä.
Välipalaksi salaattia/kasvistikkuja/hedelmä/marjoja
Päivällisellä 1-3 kertaa viikossa on papu- ja linssiruoka pääruokana.
Iltapalalla pidän huolen, että kasviksia on 3/4 iltapalasta.
Teen hummusta ja syön kasvistikkujen kans. Dippivihanneksia siis sipsien ym sijaan. Aamiaissmoothie tottakai. Teen kasvisruokia. Vegaanien nettisivuilla mahtavia reseptejä.
Kaalisalaatti.. mehustettua kaalia, raastettua porkkanaa, makeeta sipulia, mustapippuria,sitruunaa tai omeviinietikkaa. Majoneesia.
Tai sitten hapankaali, kaalia, porkkanaraastetta, heraa, ja maitohappokäymään. En ole itse tehny mutta kaupasta ostettuna.
Porkkanaa syön ihan sellaisenaan, tikuiksi kun leikkaa jääkaappiin valmiiksi, on helppo napsia. Raasteena lisään sitä sämpylätaikinaan, kastikkeisiin, laatikkoruokiin yms. Salaattiin veistän kuorimaveitsellä ohuita suikaleita.
Kesäkurpitsaa syön paistettuina tai grillattuina viipaleina, vuokaruokana, raasteena leivonnassa tai kastikkeissa ja padoissa.
Kukkakaalia ”riisinä” nopeasti pannulla kypsennettynä, viipaleina grillattuna, gratiinina tai uunijuuresten kanssa kypsennettynä, murusina, tai keittona. Raakana salaatissa joko nuppuina tai raasteena. Marinoituna liharuokien lisäkkeenä.
Punajuuria keittona, raasteena padoissa, uunijuureksina, pihveinä joko jauhelihaan sekoitettuna tai sellaisenaan viipaleina paistettuina.
Vihreitä salaatteja lisään isot kouralliset aina smoothien sekaan, marjoja ja hedelmiä lisäksi.
Varmasti saan suositellut annokset täyteen joka päivä.