Tee-ihmiset, kertokaa!
Olen vannoutunut kahvi-ihminen, mutta kokeilen kuitenkin sinnikkäästi teen juontiakin - ostan eri teepakkauksia ja katson, josko löytyisi makoisaa teetä.
Nyt menin hommaamaan Liptonin Morning Tea Collection- pakkauksen. Siinä on pusseissa 4 eri Earl Greytä: Russian Earl Grey, Delicate English Earl Grey, Rich Earl Grey ja Earl Grey Lemon/Citron.
Pakkauksessa ohjaistetaan kiehauttamaan vesi ja sinne teepussi 2-3 min.
Mutta miten on SOKERIN, MAIDON, HUNAJAN TAI LISUKKEIDEN KANSSA?! :)
🐣 Siis mitä suosittelette teetietäjät?? 🎉
Miten on teidän mielestä parasta, laitan yritäntään.
Kommentit (13)
HUOM. Tarkennus: Kysyn nyt nimenomaan, miten Earl Grey -teetä (yllä lueteltu lajit, ne on nyt juonnissa) kannattaa parhaimmillaan juoda?
Vastausta ei siis ns. yleiseltä tasolta tyyliin "teetä voi juoda hunajan kanssa tai miten vaan."
Suosituksia tietäjiltä, teen kanssa lotranneilta ihmisiltä kaivataan. 💛
No siis metsään menee jo siinä, että pussiteetä... no, itsekin juon arkiaamuisin earl greytä ja pussista. Vesi on 92-93 asteista ja muki on iittalan taikametsä.
Sokeria sen verran, että kitkerä kärki taittuu. Tätä ei tarvita paremmissa laaduissa.
Sitten kirja ja leipä.
Vierailija kirjoitti:
Itse aloitin teen juomisen hunajan kanssa, mutta nykyään juon mustana.
Kiitos vastaamisesta, ehdin laittaa tarkennuksen ennen kuin näin viestisi, eli ei ole sinulle suoraan laitettua ja arvostan kuitenkin vaivautumistasi vastaamaan. :)
Vierailija kirjoitti:
No siis metsään menee jo siinä, että pussiteetä... no, itsekin juon arkiaamuisin earl greytä ja pussista. Vesi on 92-93 asteista ja muki on iittalan taikametsä.
Sokeria sen verran, että kitkerä kärki taittuu. Tätä ei tarvita paremmissa laaduissa.
Sitten kirja ja leipä.
Kiitos vastaamisesta, hyvä vinkki kitkeryyden häivyttämisestä sokerilla.
Oma suosikkini on Twiningsin Earl Grey, englantilaiseen tapaan hieman hunajaa ja maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No siis metsään menee jo siinä, että pussiteetä... no, itsekin juon arkiaamuisin earl greytä ja pussista. Vesi on 92-93 asteista ja muki on iittalan taikametsä.
Sokeria sen verran, että kitkerä kärki taittuu. Tätä ei tarvita paremmissa laaduissa.
Sitten kirja ja leipä.
Kiitos vastaamisesta, hyvä vinkki kitkeryyden häivyttämisestä sokerilla.
Katso viesti 8. Oikeassa lämpötilassa valmistettu tee ei ole kitkerää. Älä myöskään koskaan valuttele / purista pussin tai siivilän viimeisiä tippoja mukaan, lisäät teehesi vain kitkeryyttä.
Se on English breakfast joka ei Earl Grey vaan ihan vaan mustaa teetä. Maitoa ei kuuluisi laittaa teehen ollenkaan. Hunajaa tai sokeria tai miten sitten makeutatkin voit laittaa miten paljon haluat.
Teen valmistaminen on taitolaji,myös pussiteen. Ei riitä että pussia huljuttaa kuumassa (liian kuumassa) vedessä,pussiteekin kannattaa hauduttaa. Tässä pari juttua luettavaksi:
https://askelterveyteen.com/kuinka-valmistaa-tee-oikein/
https://www.nordqvist.fi/fi/hyvan-teen-valmistus
https://kotiliesi.fi/ruoka/juomat/miten-tee-haudutetaan-poimi-ammattila…
teeseremoniat sanalla löytyy lisää
ja kun opit teen valmistamisen,loppu on kiinni itsestäsi
Avauksen teejuomiin laitan maitoa ja hunajaa.
Laadukkaat erikoisteet mener joko sellaisenaan tai hunajalla makeutettuna, teestä riiopuen.
Helena Petäistö on teeihminen, hyviä vinkkejä ja tarinoita löytää hänen kirjasta ja kirjoituksista.
Minä laitan teeheni maitoa ja pari palaa sokeria. Eikä kiinnosta hittoakaan, mitä teehifistelijät ovat tästä mieltä, itse tykkään näin ja itse teeni juon.
Käytän teeheni, oli se sitten minkä merkkistä ja laatuista tahansa, vain hunajaa.
Itse aloitin teen juomisen hunajan kanssa, mutta nykyään juon mustana.