Pahoinvointia omenamehukiljusta. Join eilen omenamehuun tehdyn kiljun ja vartin päästä tuli hirveä olo ja oksensin.
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Paljonko joit?
Varmaan koko pöntön saadakseen pöntön sekaisin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljonko joit?
Varmaan koko pöntön saadakseen pöntön sekaisin.
Vaan menikin pakki sekaisin!
Miksi teet paskaa kiljua? Vai oliko se jonkun muun tekemää kusilitkua.
Vierailija kirjoitti:
Miksi teet paskaa kiljua? Vai oliko se jonkun muun tekemää kusilitkua.
Kukaan ei tunnu tietävän hyviä neuvoja ja olen aloittelija kiljupuuhassa.
Laitoit liikaa hiivaa, kuinka kauan annoit käydä?
Ennen kun tehtiin kiljua sen piti antaa käydä 2 viikkoa ennen koekänniä ja hiivaa ei tarvita kuin alle köntti/25l pönttö, olisiko sokeria laitettu 5kg alkuun ja kun käynti hiipui, lisättiin aina sokeria.
Pahimmat ainekset koossa tuossa. Tee johonkin muuhun mehuun tai vaikka laimeaan teehen!
Viisitoista minuuttia humalassa pitäisi riittää kaikille!
Kannattaa juoda ensn kalliimpaa oikeaa alkoholia ja vasta kun on humalassa siirtyä kiljuun
Jospa viinien sijaan ruokakauppoihin tulisikin kiljua myyntiin. Se voisi oikeasti laskea suomalaisten alkoholin käyttöä.
Vanha ketju mutta annan hyvän vinkin jos haluat nopeasti hyvää juotavaa.
Ostat 5-6l omenamehua
7kg sokeria.
Isompi 40-45l ämpäri
Power pikahiiva 115g pussi yksi tuollainen riittää helposti isoon satsiin.
Nopeat eli pikahiivat on valmistettu niin että sokeri loppuu varmasti ennen hiivan kuolemista. Yksi pikahiiva pussi riittää helposti yli 30l astiaan. Kokeiltu on. Ihan ominaispaino mittarilla.
Laitat ensiksi sokerit kuumaan veteen sekaisin. Eli Sekoitat niin kauan että sokeria ei tunnu sankossa yms. 10l tulikuumaa vettä siihen Sekoitat 5kg aluksi. Lisäät omenamehut plus loput sokerit sekoittaen seosta.
Lopussa hiiva pintaan ja Sekoitat Anna olla aluksi tunti reilu ilman kantta.
Lopulta kansi kiinni ja odottelemaan.
4vrk päästä käyminen loppuu viimeistään pikahiivalla (riippuen sokerin määrästä).
Muista että mehussa itsessään on noin 10g sokeria per 1dl eli litrassa mehua n50g. Ja kun mehua tulee enemmän sokeria tulee enemmän. Miksikö enemmän sokeria. No ensinnäkin enemmän sokeria on enenmmän alkoholia. 7kg sokeria (hienoa) plus 6l omenamehua on melkein sama kuin 7.4kg sokeria käymis aika on täten pidempi.
Anna pöntön joka tapauksessa olla rauhassa ainakin 5-7vrk ja lappoa se toiseen astiaan yms.
Tälleen saat sen 16% alkoholia eikä ole edes pahaa tai makeaa. Mutta 30l sankkoon voi olla vähän liikaa.
Kannattaa ostaa oikeasti kunnon saavi eikä mitään ylihintaista 30l käymis astiaa.
Kannellisen 40-45l saavin saa jo 20e helposti jos hyvä tarjous.
Täten saat huomattavasti enemmän juotavaa ja on heittää tarvittaessa muillekin.
Tuolla saa jo kuuppansa sen verta hyvään kuntoon että oksat pois.
Ja huolehdi astioiden yms puhtaudesta ennen liemien laittoa
Ihan yliherkkyydeltä omenalle kuulostaa.