Kun keittää vettä
Kommentit (13)
Savuton kirjoitti:
Mitä merkitystä sillä on?
Millä sinun mielestäsi on merktystä?
Onhan sillä voiko kala hengittää keitetystä ja jäähdytessä vedessä Jos happi keitetty pois
Vierailija kirjoitti:
Vedessä oleva happi?
Kyllä H2O on vettä, kaksi vetyatomia ja yksi happiatomi muodostavat vesimolekyylin. Missä olit kemiantunnilla?
Vierailija kirjoitti:
Onhan sillä voiko kala hengittää keitetystä ja jäähdytessä vedessä Jos happi keitetty pois
Mielenkiintoinen kysymys!
En ehkä laittaisi kaloja keitettyyn veteen, koska luultavasti siinä on vähemmän liuennutta happea.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vedessä oleva happi?
Kyllä H2O on vettä, kaksi vetyatomia ja yksi happiatomi muodostavat vesimolekyylin. Missä olit kemiantunnilla?
Juu, mutta ei se vesimolekyyli keittämisestä hajoa. Vaan kyse on veteen liuenneesta hapesta.
No ei kai se keittäminen vesimolekyylejä hajoita. Silloinhan pitäis syntyä myös vetyä, jolloin kämppiä palaisi aina vettä keitettäessä. Kyllä se höyry on ihan vesihöyryä Eli H2O:ta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vedessä oleva happi?
Kyllä H2O on vettä, kaksi vetyatomia ja yksi happiatomi muodostavat vesimolekyylin. Missä olit kemiantunnilla?
Juu, mutta ei se vesimolekyyli keittämisestä hajoa. Vaan kyse on veteen liuenneesta hapesta.
Aivan, ja siksi en sellaista väittänytkään.
Vierailija kirjoitti:
No ei kai se keittäminen vesimolekyylejä hajoita. Silloinhan pitäis syntyä myös vetyä, jolloin kämppiä palaisi aina vettä keitettäessä. Kyllä se höyry on ihan vesihöyryä Eli H2O:ta.
👍
Kyllä, muttei aivan kokonaan. Keitetty/kuumennettu vesi on hapettomampaa kuin esim. kraanavesi. Tästä johtuen esim. talon lämmityksen radiaattorit ("patterit") japutkistot eivät ruostu herkästi, koska kiertoveden happipitoisuus on lähes olematon.
Ei häviä. Se jää kattilan pohjalle. Koeta vaikka sormella.