Helppoa lasagneohjetta kaivataan!
1.reseptiikka?
2.uunin lämpötila?
3.paistoaika?
4.mitä ruoan kylkeen?
Kommentit (14)
Googlaa ihan mikä tahansa lasagnen ohje ja sen sijaan, että teet valkoisen kastikkeen itse, osta valmiina Dolmion kastike lasipurkissa. Lasagnen teossa ei ole mitään muuta työlästä ja ärsyttävää kuin se valkoisen kastikkeen tekeminen. Ainoita eineksiä, joita suostun käyttämään on tuo. Muuten ei meillä lasagnea synny.
Käytä hakua, se on HELPPOA. Täällä on nämä samat reseptit lueteltu laiskoille jo monta kertaa.
Mä käytän valkokastikkeen sijaan ricottaa, maistuu mun mielestä paremmalta.
Minä laitan valkokastikkeen sijaan reilusti raejuustoa (n. 1 kg). Pohjalle tomaattista jauhelihakastiketta. Sen päälle lasagnelevyt ja taas jauhelihakastike, jonka päälle paljon raejuustoa. Toista kerrokset niin monta kertaa kuin vuokaan mahtuu. Viimeiseen kerrokseen päälle runsaasti juustoraastetta.
Liitistä 3 eur/kilo! Ja taatusti parempaa
Helppo?
Heitä vuokaan paketti raakaa jauhelihaa. Päälle pussillinen keittämätöntä makaronia.
Huljuta sopivasti maitoa sekaan ja nakkaa uuniin (225 astetta, 45 minuuttia.)
Latoo vain kuivat lasagnelevyt vuokaan vuorotellen sen kanssa, mitä sattuu olemaan, vaikka eilinen jauheliha- tai tomaattikastike. Tai salaatin jämät. Lopuksi voi laittaa maustetun muna-maito-tomaattikastikeseoksen ja jos haluaa pinnalle juustoa. Uuniin noin tunniksi 200 astetta. Voi välillä kokeilla haarukalla, että nestettä on tarpeeksi.
Kaupasta saa valmis lasagnee. Toooosi helppoo.
Paista 400g jauhelihaa, laita sekaan 2 purkkia (800g) paseerattua tomaattia. Anna hautua hetken. Laita sekaan 4dl ruokakermaa. Anna jäähtyä hetken ja lisää haluamaasi juustoraastetta. Laita kastiketta levyjen väliin. Paista 175 astetta n. tunti. Tarvittaessa lisää rasvaista maitoa jos tarvitset löysempää kastiketta.
Tämä on helppo ja nopea kun ei tehdä erikseen valkokastiketta. Maku on kuitenkin sama ja nopea tehdä.
Ainakin sen huomasin yhden kerran kun duunailin sitä, että tomaattikastiketta kannattaa olla reilusti. Muuten käy niin että lasagnelevyt imevät kosteutta itseensä ja esimerkiksi valkokastike häviää kokonaan.