Miten syötte tai valmistatte avokadoa?
Minkä kanssa syötte avokadoa ja mitä valmistatte siitä? Itse ostin ensimmäistä kertaa ja laitan leivän päälle, syöttekö sillä tavalla?
Kommentit (18)
Juu ruisleivän päällä sellaisenaan. Tai lautaselta viipaleina joiden päällä suolaa, mustapippuria ja limemehua. Tai sitten teen guacamolen eli mössään avokadon ja sekaan pieni punasipuli ja limemehua.
Lohkon kuutioiksi ja paistan pannulla voissa kunnes pinta vähän rapsakka. Lisään suolaa ja pippuria. Korvaa mulla ranskalaiset perunat.
Kokeilin avokadoa pirtelöön mutta ei sopinut.
Viipaloin esim. tulisen ruoan päälle. Pehmentää makua hyvin.
Tai guacamolena lisukkeena.
Toimii myös salaatissa.
Veitsellä halki. Kivi pois ja lusikalla ääntä kohti
- Guacamolena vaalean leivän päällä
- Salaateissa viipaleina
- Joskus vaan puolitan avokadon, vähän sitruunamehua ja suolaa päälle, sitten mätiä kiven jättämään koloon ja vähän smetanaa, kiva välipala paahtoleivän kanssa
Pippuria, oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa. Nam.
Leivän päällä tomaatin kanssa yleensä. Tykkään myös syödä ihan sellaisenaan lusikalla, välillä teen "kastikkeen" (oliiviöljy/seesamöljy+balsamico/soijakastike+ suola+sokeri+pippuri) kiven jättämään koloon. On yllättävän hyvää, kiva kontrasti.
Salaattiin esim. tomaatin, fetan ja pähkinöiden kaveriksi.
Syön avokadosushia pari kertaa vuodessa. Muuten en osta avokadoa, koska tiedostan sen olevan ympäristörikos. Kaikkea kohtuudella.
Moni syö avokadoa leivän päällä pippurin kanssa. On kuulemma hyvää.
Sellaisenaan salaattiin menee usein, mutta kyllä se parhaimmillaan on pannulla voissa paistettuna.
en syö tai valmista. Maistuu aina myös kypsänä saippualle.
Leivän päälle laitan ja ripaus pippuria, suolaa sekä sitruuna/limemehua päälle. Salaatissa menee myös tai tacojen välissä.
Sopii hyvin myös hedelmäsalaattiin sitruunalla maustettuna. Esim pilkottu banaani, päärynä, mandariini, jos on marjoja niin niitä, ja yksi pilkottu avokado joukkoon.Vain mielikuvitus rajana.
Aamusmoothieen puolikas avokado, puolikas banaani, marjoja, mantelimaitoa ja kauraleseitä. Hyvää ja terveellistä!
Sellasenaan, ripaus sitruunapippuria päälle ja lusikoiden kohti kitaa.