Kuuluuko lohikeittoon keittojuurekset?
Meillä laitetaan vaan perunaa ja porkkanaa, joskus todella harvoin pehmeäksi kuullotettua purjoa.
Kommentit (18)
Ei keittojuureksia, vain perunaa, porkkanat ja jotain sipulia.
En ikinä laita porkkanaa lohikeittoon. Mielestäni sen makeus ei lainkaan paranna kokonaisuutta.
Näin joskus ohjeen, jossa laitettiin myös retiisiä.
Kermaiseen lohikeittoon ei mitään muuta kuin perunaa ja sipulia. Kirkkaaseen voi laittaa muitakin juureksia.
Sipuli kuulotus voissa, vesi, merisuolaa, perunat ja kun lähes kypsät kuohukerma, kiehauta, keitto pois levyltä ja lohi sen jälkeen ettei rakenne rikkoudu. Tilli lopuksi.
Ei sipulia, eikä muita kasviksia pilaamaan lohen makua!
Peruna, purjo, varsiselleri ja varovaisesti fenkoli.
Juuri tein lohikeiton, johon laitoin keittojuureksia.
Keitin niukassa vedessä Rosamunda- perunaa, pussin keittojuureksia ja pussin lohikuutioita+muutama mustapippuri.
Lisäsin loppuvaiheessa pikkupurkin ruokakermaa ja 3 pilkottua sipulia.
Hieman voita ja aika reilusti suolaa sekä kuivattua tilliä.
Olen laittanut aina lohikeittoon keittojuureksia. Lisäksi loraus kermaa ja maustepippureita.
Riippuu ihan siitä millaisen keiton haluaa tehdä. Perinteiseen kermaiseen lohikeittoon laittaisin itse vain perunaa, porkkanaa ja sipulia (mielellään vielä uuden sadon kasviksia), kirkasliemiseen keittoon laittaisin muitakin juureksia ja thaimaalaisittain maustettuun voisin laittaa vaikka paprikaa, vesikastanjaa, minimaissia ja sokeriherneitä.
Mutta oikeesti lohi on parasta uunissa tilliä päällä kermaa ja perunaa ......tai vaan lohi uunissa keittää perunat . Lohi kyllä kestää leivällä eväänä.
Oksennan, jos lohi pilataan porkkanalla tai muilla makeilla juureksilla.
Miksi kalan maku pitää hävittää keitosta.?
Vain perunaa ja sipulia, suolaa ja pippuria.
Keisarinnan tyyliin, sipulin ja porkkanan lisäksi sitruunaa, hunajaa, valkosipulia ja maustekurkku.
Assburger kirjoitti:
Juuri tein lohikeiton, johon laitoin keittojuureksia.
Keitin niukassa vedessä Rosamunda- perunaa, pussin keittojuureksia ja pussin lohikuutioita+muutama mustapippuri.
Lisäsin loppuvaiheessa pikkupurkin ruokakermaa ja 3 pilkottua sipulia.
Hieman voita ja aika reilusti suolaa sekä kuivattua tilliä.
Kaikki tuli siis pussista eikä kermakaan ollut kermaa vaan kasvisrasvasekoitetta. Kuoritko sentään perunat itse?
Makuasia tietysti, mutta minusta makea porkkana kermaisessa liemessä on vähän ällöttävä. Tulee mieleen joku lapsuuden kesäkeitto kouluruokalassa.
Juu, ei perinteiseen lohisoppaan tule porkkanaa eikä keittojuureksia! Yksinkertaisia mutta laadukkaita raaka-aineita, niin hyvä tulee!
Kermaiseen lohikeittoon tarvitset vain lohta, perunaa, vettä, kalafondia, suolaa, mustapippuria ja kuohukermaa. Jos haluat oikein herkullista, laita joukkoon vähän kylmäsavulohta.
Kirkkaaseen lohikeittoon voit laittaa mitä kasviksia tahansa ja mausteitakin reippaammin.
Kookosmaitoa jos käytät, voit tehdä eksoottisemman keiton ja annostella lopuksi lautasannosten päälle pari lusikallista valkosipulissa ja öljyssä tiristettyjä katkarapuja ja silputtua korianteria.
Ei kuulu, eikä minusta porkkanakaan.