Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuuluuko lohikeittoon keittojuurekset?

Vierailija
21.01.2021 |

Meillä laitetaan vaan perunaa ja porkkanaa, joskus todella harvoin pehmeäksi kuullotettua purjoa.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kuulu, eikä minusta porkkanakaan.

Vierailija
2/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei keittojuureksia, vain perunaa, porkkanat ja jotain sipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ikinä laita porkkanaa lohikeittoon. Mielestäni sen makeus ei lainkaan paranna kokonaisuutta.

Vierailija
4/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin joskus ohjeen, jossa laitettiin myös retiisiä.

Vierailija
5/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermaiseen lohikeittoon ei mitään muuta kuin perunaa ja sipulia. Kirkkaaseen voi laittaa muitakin juureksia.

Vierailija
6/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipuli kuulotus voissa, vesi, merisuolaa, perunat ja kun lähes kypsät kuohukerma, kiehauta, keitto pois levyltä ja lohi sen jälkeen ettei rakenne rikkoudu. Tilli lopuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sipulia, eikä muita kasviksia pilaamaan lohen makua!

Vierailija
8/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruna, purjo, varsiselleri ja varovaisesti fenkoli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri tein lohikeiton, johon laitoin keittojuureksia.

Keitin niukassa vedessä Rosamunda- perunaa, pussin keittojuureksia ja pussin lohikuutioita+muutama mustapippuri.

Lisäsin loppuvaiheessa pikkupurkin ruokakermaa ja 3 pilkottua sipulia.

Hieman voita ja aika reilusti suolaa sekä kuivattua tilliä.

Vierailija
10/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen laittanut aina lohikeittoon keittojuureksia. Lisäksi loraus kermaa ja maustepippureita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu ihan siitä millaisen keiton haluaa tehdä. Perinteiseen kermaiseen lohikeittoon laittaisin itse vain perunaa, porkkanaa ja sipulia (mielellään vielä uuden sadon kasviksia), kirkasliemiseen keittoon laittaisin muitakin juureksia ja thaimaalaisittain maustettuun voisin laittaa vaikka paprikaa, vesikastanjaa, minimaissia ja sokeriherneitä.

Vierailija
12/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta oikeesti lohi on parasta uunissa tilliä päällä kermaa ja perunaa ......tai vaan lohi uunissa keittää perunat . Lohi kyllä kestää leivällä eväänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oksennan, jos lohi pilataan porkkanalla tai muilla makeilla juureksilla.

Miksi kalan maku pitää hävittää keitosta.?

Vain perunaa ja sipulia, suolaa ja pippuria.

Vierailija
14/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunan lisäksi vain sipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keisarinnan tyyliin, sipulin ja porkkanan lisäksi sitruunaa, hunajaa, valkosipulia ja maustekurkku.

Vierailija
16/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Assburger kirjoitti:

Juuri tein lohikeiton, johon laitoin keittojuureksia.

Keitin niukassa vedessä Rosamunda- perunaa, pussin keittojuureksia ja pussin lohikuutioita+muutama mustapippuri.

Lisäsin loppuvaiheessa pikkupurkin ruokakermaa ja 3 pilkottua sipulia.

Hieman voita ja aika reilusti suolaa sekä kuivattua tilliä.

Kaikki tuli siis pussista eikä kermakaan ollut kermaa vaan kasvisrasvasekoitetta. Kuoritko sentään perunat itse?

Vierailija
17/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makuasia tietysti, mutta minusta makea porkkana kermaisessa liemessä on vähän ällöttävä. Tulee mieleen joku lapsuuden kesäkeitto kouluruokalassa.

Vierailija
18/18 |
21.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, ei perinteiseen lohisoppaan tule porkkanaa eikä keittojuureksia! Yksinkertaisia mutta laadukkaita raaka-aineita, niin hyvä tulee!

Kermaiseen lohikeittoon tarvitset vain lohta, perunaa, vettä, kalafondia, suolaa, mustapippuria ja kuohukermaa. Jos haluat oikein herkullista, laita joukkoon vähän kylmäsavulohta.

Kirkkaaseen lohikeittoon voit laittaa mitä kasviksia tahansa ja mausteitakin reippaammin.

Kookosmaitoa jos käytät, voit tehdä eksoottisemman keiton ja annostella lopuksi lautasannosten päälle pari lusikallista valkosipulissa ja öljyssä tiristettyjä katkarapuja ja silputtua korianteria.