Halpa ruoka ja laihduttaminen
Nyt vinkit kehiin, kiitos! Miten syödä halvalla, suhteellisen terveellisesti ja laihtua? En ole niponuuka eikä ole allergioita tms.
Kommentit (26)
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Outoa. Jos mä ostan esmes yhden kutakin; kurkun, paprikan, salaatin, purkin aurinkokuivattuja tomaatteja, fetan ja sipulin, saan siitä kaksi salaattia joista kummastakin syö kaksi kertaa. Eikä mitään mene hukkaan.
Ap, ei sillä ole väliä mitä syöt, vaan niillä kaloreilla. Makaronilaatikko on halpaa ja silläkin voi laihduttaa. Annoskoko on se avain. Joskus opiskeluaikoina tilasin pizzan perjantaina ja elin sillä koko viikonlopun. Viikolla söin käytännössä vain koulussa, kotona ehkä nippanappa nuudelipussi tai leipä ilman päällisiä. Kyllä laihtui.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Outoa. Jos mä ostan esmes yhden kutakin; kurkun, paprikan, salaatin, purkin aurinkokuivattuja tomaatteja, fetan ja sipulin, saan siitä kaksi salaattia joista kummastakin syö kaksi kertaa. Eikä mitään mene hukkaan.
Ap, ei sillä ole väliä mitä syöt, vaan niillä kaloreilla. Makaronilaatikko on halpaa ja silläkin voi laihduttaa. Annoskoko on se avain. Joskus opiskeluaikoina tilasin pizzan perjantaina ja elin sillä koko viikonlopun. Viikolla söin käytännössä vain koulussa, kotona ehkä nippanappa nuudelipussi tai leipä ilman päällisiä. Kyllä laihtui.
Eniten väliä on MITÄ syö, joten älä sinä jauha sontaa.
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Kala on kallista. Kana halpaa.
Pakastevihannekset, siis ne sekoitukset, on halpoja, kun ei tarvi ostaa joka kasvista erikseen jääkaappiin mätänemään.
Syö aina samaa ruokaa samat määrät, niin ei jää jämiä, eikä hukkapoistoja.
Itse kerätyissä pakastemarjoissakin tajsuin, että mun pitäisi pakastaa ne pienempiin eriin.
Hapankorppu ja näkkileipä on halpaa, kun ei tule hukkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Outoa. Jos mä ostan esmes yhden kutakin; kurkun, paprikan, salaatin, purkin aurinkokuivattuja tomaatteja, fetan ja sipulin, saan siitä kaksi salaattia joista kummastakin syö kaksi kertaa. Eikä mitään mene hukkaan.
Ap, ei sillä ole väliä mitä syöt, vaan niillä kaloreilla. Makaronilaatikko on halpaa ja silläkin voi laihduttaa. Annoskoko on se avain. Joskus opiskeluaikoina tilasin pizzan perjantaina ja elin sillä koko viikonlopun. Viikolla söin käytännössä vain koulussa, kotona ehkä nippanappa nuudelipussi tai leipä ilman päällisiä. Kyllä laihtui.
Pitäisikö kysyä ap ikä ensin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Outoa. Jos mä ostan esmes yhden kutakin; kurkun, paprikan, salaatin, purkin aurinkokuivattuja tomaatteja, fetan ja sipulin, saan siitä kaksi salaattia joista kummastakin syö kaksi kertaa. Eikä mitään mene hukkaan.
Ap, ei sillä ole väliä mitä syöt, vaan niillä kaloreilla. Makaronilaatikko on halpaa ja silläkin voi laihduttaa. Annoskoko on se avain. Joskus opiskeluaikoina tilasin pizzan perjantaina ja elin sillä koko viikonlopun. Viikolla söin käytännössä vain koulussa, kotona ehkä nippanappa nuudelipussi tai leipä ilman päällisiä. Kyllä laihtui.
Sinä ymmärrät käyttää kaiken ruuan järkevässä ajassa. Keskimäärin ruokaa menee vuodessa hukkaan n. 20 kiloa per suomalainen, jokaista tarkkaa jääkaapintyhjentäjää kohti on joku, joka heittää ruokaa roskiin yli puoli kiloa viikossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Outoa. Jos mä ostan esmes yhden kutakin; kurkun, paprikan, salaatin, purkin aurinkokuivattuja tomaatteja, fetan ja sipulin, saan siitä kaksi salaattia joista kummastakin syö kaksi kertaa. Eikä mitään mene hukkaan.
Ap, ei sillä ole väliä mitä syöt, vaan niillä kaloreilla. Makaronilaatikko on halpaa ja silläkin voi laihduttaa. Annoskoko on se avain. Joskus opiskeluaikoina tilasin pizzan perjantaina ja elin sillä koko viikonlopun. Viikolla söin käytännössä vain koulussa, kotona ehkä nippanappa nuudelipussi tai leipä ilman päällisiä. Kyllä laihtui.Eniten väliä on MITÄ syö, joten älä sinä jauha sontaa.
V.tut. Minäkin söin ihan mitä huvitti, mutta vain kerran päivässä. Kalorit on se avain, johan sen järkikin sanoo. Normaalipainon sisällä -8kg kuudessa viikossa. Helppoa ja halpaa.
Liiti, rapsiöljy, tomaattimurska, lihapiirakat, jauhot, ryynit, hävikkipoksi, -30% ruuvat. Pörrismasta -60% evväät, valikoiden. Harvoin matsmartista ja viksuruuvasta löytyy jotain.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Outoa. Jos mä ostan esmes yhden kutakin; kurkun, paprikan, salaatin, purkin aurinkokuivattuja tomaatteja, fetan ja sipulin, saan siitä kaksi salaattia joista kummastakin syö kaksi kertaa. Eikä mitään mene hukkaan.
Ap, ei sillä ole väliä mitä syöt, vaan niillä kaloreilla. Makaronilaatikko on halpaa ja silläkin voi laihduttaa. Annoskoko on se avain. Joskus opiskeluaikoina tilasin pizzan perjantaina ja elin sillä koko viikonlopun. Viikolla söin käytännössä vain koulussa, kotona ehkä nippanappa nuudelipussi tai leipä ilman päällisiä. Kyllä laihtui.Eniten väliä on MITÄ syö, joten älä sinä jauha sontaa.
V.tut. Minäkin söin ihan mitä huvitti, mutta vain kerran päivässä. Kalorit on se avain, johan sen järkikin sanoo. Normaalipainon sisällä -8kg kuudessa viikossa. Helppoa ja halpaa.
Kalorit eivät suinkaan ole se avain, vaan sisältö, johan sen järkikin sanoo.
Tomaattikeitto ja raejuusto!
Kaikkein halvin vaihtoehto on ostaa joku pirkan valkosipuli- tai yrttitomaattimurska, lisätä vettä, ehkä kasvisliemikuutio ja survaista sauvasekottimella tasaiseksi.
Voi toki maustaa maustamattoman tomaattimurskan itse.
Ruokaisampaa jos haluaa, niin lisää linssejä.
Ei tuolla tietenkään elä, mutta tosta saa hyvän tosi kevyen yhden aterian.
Siis mikä aloittajan ongelma on? Jos kerran olet laihiksella, luulis nimenomaan säästävän. Pieni kasvismunakas lounaaksi, illalla jotain tavallista kotiruokaa pieni annos. Lihasoppaa, ruokaisaa salaattia, pastavuokaa, tortilla, perunoita ja kastiketta, ihan sama mitä. Ei tule kalliiksi ja laihdut taatusti. Pointti on se _pieni_ annos.
Vierailija kirjoitti:
Tomaattikeitto ja raejuusto!
Kaikkein halvin vaihtoehto on ostaa joku pirkan valkosipuli- tai yrttitomaattimurska, lisätä vettä, ehkä kasvisliemikuutio ja survaista sauvasekottimella tasaiseksi.
Voi toki maustaa maustamattoman tomaattimurskan itse.
Ruokaisampaa jos haluaa, niin lisää linssejä.Ei tuolla tietenkään elä, mutta tosta saa hyvän tosi kevyen yhden aterian.
Ja nälkä on taas eka pierasulla. Järkevääkö?
Söin äsken kasvislasagnea, leipää ja uunjuureksia.
Tänään en enää syö mitään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Outoa. Jos mä ostan esmes yhden kutakin; kurkun, paprikan, salaatin, purkin aurinkokuivattuja tomaatteja, fetan ja sipulin, saan siitä kaksi salaattia joista kummastakin syö kaksi kertaa. Eikä mitään mene hukkaan.
Ap, ei sillä ole väliä mitä syöt, vaan niillä kaloreilla. Makaronilaatikko on halpaa ja silläkin voi laihduttaa. Annoskoko on se avain. Joskus opiskeluaikoina tilasin pizzan perjantaina ja elin sillä koko viikonlopun. Viikolla söin käytännössä vain koulussa, kotona ehkä nippanappa nuudelipussi tai leipä ilman päällisiä. Kyllä laihtui.Eniten väliä on MITÄ syö, joten älä sinä jauha sontaa.
V.tut. Minäkin söin ihan mitä huvitti, mutta vain kerran päivässä. Kalorit on se avain, johan sen järkikin sanoo. Normaalipainon sisällä -8kg kuudessa viikossa. Helppoa ja halpaa.
Kalorit eivät suinkaan ole se avain, vaan sisältö, johan sen järkikin sanoo.
Nauran ääneen. Kerro tuo perusfysiikalle sekä esim. Tohtori Now:lle. Voiko joku oikeasti olla noin dorka?
Ohis
Laihduttaminen tulee edulliseksi koska rahaa ei mene herkkuihin eikä alkoholiin. Varsinkin jos syö paljon papuja yms linssejä eikä lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaattikeitto ja raejuusto!
Kaikkein halvin vaihtoehto on ostaa joku pirkan valkosipuli- tai yrttitomaattimurska, lisätä vettä, ehkä kasvisliemikuutio ja survaista sauvasekottimella tasaiseksi.
Voi toki maustaa maustamattoman tomaattimurskan itse.
Ruokaisampaa jos haluaa, niin lisää linssejä.Ei tuolla tietenkään elä, mutta tosta saa hyvän tosi kevyen yhden aterian.
Ja nälkä on taas eka pierasulla. Järkevääkö?
No ei mulle vaan tule. Rasvaton raejuusto täyttää vähän, ja tomaattikeitto on niin vähäkalorista, että sitä voi hyvällä omallatunnolla syödä vaikka koko kattilallisen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Ruokarytmi ja kasviksia vähintään se 500g päivässä, sillä olen minä painoa saanut tippumaan jo 10kg ja tätä meinaan jatkaa. Sesongin kasvikset ja edullisia on myös pakastevihannekset. Tuore kala on kallista, mutta pakasteena edullista- siitä voi tehdä keittoja, wokkia, uunikalaa. Broilerista voi ostaa niitä edullisempia osia. Esim nyt on appelsiinit yms edullisia, joten niitä menee. Kaali on edullista, ja siitä voi tehdä raastetta, wokkia, kaalilaatikkoa....
Kala on kallista. Kana halpaa.
Pakastevihannekset, siis ne sekoitukset, on halpoja, kun ei tarvi ostaa joka kasvista erikseen jääkaappiin mätänemään.
Syö aina samaa ruokaa samat määrät, niin ei jää jämiä, eikä hukkapoistoja.
Itse kerätyissä pakastemarjoissakin tajsuin, että mun pitäisi pakastaa ne pienempiin eriin.
Hapankorppu ja näkkileipä on halpaa, kun ei tule hukkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.
Outoa. Jos mä ostan esmes yhden kutakin; kurkun, paprikan, salaatin, purkin aurinkokuivattuja tomaatteja, fetan ja sipulin, saan siitä kaksi salaattia joista kummastakin syö kaksi kertaa. Eikä mitään mene hukkaan.
Ap, ei sillä ole väliä mitä syöt, vaan niillä kaloreilla. Makaronilaatikko on halpaa ja silläkin voi laihduttaa. Annoskoko on se avain. Joskus opiskeluaikoina tilasin pizzan perjantaina ja elin sillä koko viikonlopun. Viikolla söin käytännössä vain koulussa, kotona ehkä nippanappa nuudelipussi tai leipä ilman päällisiä. Kyllä laihtui.Eniten väliä on MITÄ syö, joten älä sinä jauha sontaa.
V.tut. Minäkin söin ihan mitä huvitti, mutta vain kerran päivässä. Kalorit on se avain, johan sen järkikin sanoo. Normaalipainon sisällä -8kg kuudessa viikossa. Helppoa ja halpaa.
Kalorit eivät suinkaan ole se avain, vaan sisältö, johan sen järkikin sanoo.
Molemmat ovat tärkeitä, miinuskalorit ja ruuan sisältö, että saa tarvittavat ravintoaineet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaattikeitto ja raejuusto!
Kaikkein halvin vaihtoehto on ostaa joku pirkan valkosipuli- tai yrttitomaattimurska, lisätä vettä, ehkä kasvisliemikuutio ja survaista sauvasekottimella tasaiseksi.
Voi toki maustaa maustamattoman tomaattimurskan itse.
Ruokaisampaa jos haluaa, niin lisää linssejä.Ei tuolla tietenkään elä, mutta tosta saa hyvän tosi kevyen yhden aterian.
Ja nälkä on taas eka pierasulla. Järkevääkö?
No ei mulle vaan tule. Rasvaton raejuusto täyttää vähän, ja tomaattikeitto on niin vähäkalorista, että sitä voi hyvällä omallatunnolla syödä vaikka koko kattilallisen.
Raejuusto on kallista. Soijarouhe on edullinen proteiini, samoin rasvaton maitorahka niissä 500g purkeissa, tonnikala, kananmunat, broilerin koipireisi, pavut, linssit ja kannattaa hyödyntää kauppojen tarjouksia( menossa vanhaksi), noita voi ostaa enemmän, ja laittaa pakkaseen.
Kauden kasvikset, pavut, täysjyväriisi, puurot ja maitotuotteet on kaikki edullisia. Lisäksi kananmunia, kalaa, kanaa, tofua tms., siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella. Laihduttaa voi ilman avokadoja ja smoothieita.
Tee itse mahdollisimman paljon. Ruuassa ei tarvitse välttämättä olla montaa eri ainesosaa. Tarkoin, että usein hukkaa tulee siitä, että lähtee tekemään salaattia ja tunkee siihen kanaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, valmiskastiketta jne. Lopputulos ei ole terveellinen eikä edullinen. Jääkaappiin jää puoliksi käytettyjä tuotteita, joista osa päätyy lopulta roskiin.