Miten kukaan kerkeää tekemään kaikki ruuat, siis ettei käytä koskaan eineksiä?
Tuntuu että keittiössä saa viettää kaikki työn jälkeen jäävät tunnit. Ai niin ja edeltävät kun tekee vielä aamupalankin. Mulla on menossa elämäntaparemontti ja pyrin panostamaan itse tehtyyn puhtaaseen kotiruokaan jossa pääpaino kasviksissa. Mutta onhan tää pelkkää kuorimista ja pilkkomista, lisäksi vielä salaatti kylkeen silloin kun ei ole keittopäivä. Ennen elin valmispizzoilla ja tyyliin ranskalaisilla ja nugeteilla/kalapuikoilla joten ei ihmekään että kiloja on kertynyt.
Täytynee siirtyä siihen, että tekee vaikka sunnuntaina pari ruokalajia valmiiksi pakkaseen. Ei tarvitsis tehdä kuin tuoresalaatti ja välipalat jotka mulla on smoothie/munakas/voileipä yms
Kommentit (47)
Viikonloppuna kerkeää, loppuviikolla pakastimesta valmiiksi keitettyä riisiä ja kanakastiketta tms.
Mä pääsen töistä viimeistään klo 15, koko ilta on aikaa (ei enää lapsiperhe). Kokkaan vapaapäivinä kaksi ruokaa, teen aina pariksi päiväksi kerrallaan, pakastan, säilön, otan töihin samasta eväät jne. En tosin syö mitään -paloja ja kasvikset aina kypsinä (crohn), joten ei salaatteja, sekin nopeuttaa.
Töissä 3 vuorossa silti ehti tehdä aina itse ruuat . Eniten uunissa paistia ja makaronilaatikkoa . Ei mitään valmiita .
No ei siinä pilkkomisessa kyllä kauan mene. Minä kokkaan päivittäin jotain. Nyt ajattelin tehdä kukkakaaliporkkanamuusia ja paistaa kanafileen.
Viikonloppuna enemmän ruoanlaittoa ja sitten annoksia pakastimeen.
Eikun itsetehty pitsaa uunissa siitä evääksi . Jauheliha ja tonnikala .
Tee isompi satsi kerrallaan, pakasta tai säilytä jääkaapissa. Pakasteesta saa kasviksia, perunaa ym mitkä ovat ihan hyvä pohja arkiruokaan, jos kaipaa helpotusta.
Vihanneksille on erilaisia veitsiä, leikkureita ja kuorimaveitsiä, valitse välineet joita on hyvä käyttää. Veitset pitää olla teräviä muuten ruuanlaitossa menee vaan hermot.
Mulla on vaan n. 45 tuntia viikossa töitä joten ihan hyvin. Varmasti monet pitkiä päiviä tekevät osaavat höllätä aikataulujaan. Ja hyvä niin
Vihanneksina menee yleensä pakasteet mikrotettuna, mutta mietin olisiko joku air fryer tuohon hommaan parempi.
Hyvin ehtii, ennakointi, ennakointi ja ennakointi.
Kun itse viihdyn älypuhelimella pskaa selaten 3-4h päivässä niin kerkeisin tekemään vaikka miten paljon ruokaa päivässä, jos vaan tämän pskavehkeen heittäisin mäkeen.
Juuresvuokaa tehdään usein, ei niitä tarvi silputa ja pilputa. Kuoret pois, halki ja uuniin.
Lihaa eikä eineksiä syödä.
Kalaa joka toinen päivä.
Uunissa nuo ruoat valmistuu vähällä vaivalla.
Minä kyllä ehdin oikein hyvin tekemään joka päivä ruuan. Teen usein nopeita ruokia mm. jauhelihasta, broilerista, valmiiksi fileeroidusta kalasta tai vaikka makkarasta tms. nopeasti kypsyvästä. Lisäksi keitän pastaa, riisiä/ohraa tai (pieniä, kypsyvät nopeammin) perunoita. Kasvikset ehdin pilkkoa sillä aikaa, kun pääruoka kypsyy. Tänäänkin meni ehkä 20 minuuttia, kun tein spagettia ja broilerikastiketta sekä salaattia. Olen kyllä harjoitellut jo sen verran kauan, että osaan käyttää ajan tehokkaasti ja niin, että kaikki on valmiina yhtä aikaa.
Eilen illalla sekoitin sämpylätaikinan jääkaappiin ja tänään paistoin ennenkuin muut heräsivät. Taikinan teko 5 min, lusikointi pellille 5 min. Paistoaika 20 min mutta sen katsoin leffaa joten en laske ruuanlaittoajaksi
Lounaaksi bresaolasalaattia eli muutama lihasiivu, kourallinen rucolaa, parmesania, oliiviöljyä ja sitruunamehua. 5 minuutin valmistusaika
Päivällinen possunfilettä kermakastikkeessa ja uunijuureksia. Mies pilkkoi uunijuurekset muutamassa minuutissa. Itse leikkasin lihan pihveiksi, ruskistin ne yrttivoissa ja lisäsin kerman. Olisko mennyt 10 min? Uunissa ja pannulla 20 min ja silläaikaa tein salaatin ja katoin pöydän.
Eli 3 ruokaa 40 min.
Huomenna teen stroganoffia mutta aikaa menee vain lihan ja sipulin pilkkomiseen ja ruskistamiseen. Pata hautuu itsekseen ja riisi lisukkeeksi samoin. Maustamiseen menee pari minuuttia
Teen aina isomman annoksen kerralla että riittää useammaksi päiväksi. Ja sitten jossain vaiheessa viikolla kuitenkin kokkaan lisää ja taas isomman annoksen.
Inhotaan miehen kanssa molemmat ruoanlaittoa ja tehdään sitä oikeastaan vaan että lapsilla olisi kotiruokaa syötävänä. Sitten joskus kun lapset muuttavat omilleen niin tämä mamma kyllä siirtyy ihan suosiolla niihin eineksiin :D
Vierailija kirjoitti:
Makaa vähemmän palstalla
Se on yksi vaihtoehto, mutta kyllä monet perusjutut, kuten riisi, pavut, linssit yms. säilyy jääkaapissa helposti viikon, kun ne on keittänyt (pienessä suolassa).
Noitten perusjuttujen kylkeen sitten jotain vähän nopeammin valmistettavia lisukkeita.
Tutustu meal preppaukseen, auttaa.
Aika moni joka kovaan ääneen väittää tekevänsä kaikki ruoat itse ostaa kuitenkin välillä eineksiä. Eikä siinä ole mitään pahaa.
Vierailija kirjoitti:
Makaa vähemmän palstalla
Mä oon tosi monta kertaa kysynyt tätä samaa asiaa, saamatta kertaakaan vastausta: mitä on tämä "palstalla makaaminen"? Käyttääkö tätä samaa ilmaisua monikin ihminen, vai ainoastaan yksi henkilö? Onko tämä sama asia kuin "kotona makaaminen" eli siis lasten kanssa kotona oleminen? Olen tästä jälkimmäisestäkin ilmaisusta kysellyt, mutta sitäkään ei kukaan ole suostunut tarkentamaan.
Makaa vähemmän palstalla