Miten tässä näin kävi? Italiassa Euroopan heikoimmasta päästä D-vitamiinitasot ja Suomessa hyvällä tasolla. Eikö se niin ollutkaan, että Italialaiset syövät monipuolisesti ravintorikasta ruokaa päinvastoin kuin suomalaiset?
voe voe, sinne kuolivat italiaanot kun eivät osaa yhteiskuntansa ylläpidon lisäksi syödä laadukkaasti
Kommentit (20)
No eikös Italiassa saa jo aurinkoa enemmän kuin Suomessa?
Ja aurinko muodostaa ihon kautta D-vitamiinia elimistöön.
Kuka on sanonut, että Italiassa on matalat D-vitamiintasot?
D-vitamiini otetaan purkista tai auringosta. Kukaan ei voi saada sitä normaalist ruoasta kohtalaista enempää.
Ja niillä on kuitenkin sitä karppaajien ja ketoilijoiden oliiviöljyäkin (!!!!) Nyt olen kyllä shokissa.
Aika harvassa ruoassa on luonnostaan D-vitamiinia. Käytännössä se tulee auringosta.
Kun se pelkkä ruoka ei välttämättä niitä D-vitamiini tasoja nosta. Suomalaiset ottavat D-vitamiininsa purkista. Uskon kyllä että Italialaiset syövät ravintorikkaampaa ruokaa kun Suomalaiset.
Vierailija kirjoitti:
No eikös Italiassa saa jo aurinkoa enemmän kuin Suomessa?
Ja aurinko muodostaa ihon kautta D-vitamiinia elimistöön.
Kuka on sanonut, että Italiassa on matalat D-vitamiintasot?
Tuossa linkatussa hs:n jutussa asiantuntija kertoi. D-vitamiinin saantiin auringosta vaikuttaa esim vaatetus ja se, kuinka paljon ulkona ollaan. Kaikkialla italiassakaan ei ole mitään paahdetta ja aurinkoa ympäri vuoden.
No kyllä niihin Italian koronakuolemiin ja sairastumisiin koronaan, vaikuttivat muutkin kuin D-vitamiinitasot.
Se voi olla yksi tekijä.
Ja eiväkö ne siellä Italiassa syö ollenkaan kalaa, josta tuota vitamiinia saa runsaasti.
Entä maitotuotteita?, jotka D-vitamiinin lähde.
Suomessa juodaan paljon maitoa, syödään juustoja ja viiliä ja jogurtteja. Niistä saa D-vitamiinia
Syövätkö ne Italiassa pelkkää lihaa ja vihanneksia?
Vierailija kirjoitti:
No kyllä niihin Italian koronakuolemiin ja sairastumisiin koronaan, vaikuttivat muutkin kuin D-vitamiinitasot.
Se voi olla yksi tekijä.
Ja eiväkö ne siellä Italiassa syö ollenkaan kalaa, josta tuota vitamiinia saa runsaasti.
Entä maitotuotteita?, jotka D-vitamiinin lähde.
Suomessa juodaan paljon maitoa, syödään juustoja ja viiliä ja jogurtteja. Niistä saa D-vitamiinia
Syövätkö ne Italiassa pelkkää lihaa ja vihanneksia?
Maitotuotteet eivät itsessään ole D-vitamiinin lähde. Suomessa niihin vain lisätään sitä. Italiassa ei lisätä ainakaan yhtä laajasti. Muutenkin, ruuasta ei oikeastaan missään tilanteessa voi saada riittävää määrää D-vitamiinia. Aina tarvitaan aurinkoa ja/tai lisäravinnetta.
Vierailija kirjoitti:
No kyllä niihin Italian koronakuolemiin ja sairastumisiin koronaan, vaikuttivat muutkin kuin D-vitamiinitasot.
Se voi olla yksi tekijä.
Ja eiväkö ne siellä Italiassa syö ollenkaan kalaa, josta tuota vitamiinia saa runsaasti.
Entä maitotuotteita?, jotka D-vitamiinin lähde.
Suomessa juodaan paljon maitoa, syödään juustoja ja viiliä ja jogurtteja. Niistä saa D-vitamiinia
Syövätkö ne Italiassa pelkkää lihaa ja vihanneksia?
Lohessa on D-vitamiinia, mutta Etelä-Eurooppa on logistisesti Norjasta sivussa, toisin kuin Suomi. Suomen kauttahan ne isot lohierät lähtevät esim Aasiaan.. Italiassa lohi kallista ja Välimeri niin saastunut, ettei sieltä juuri kalaa saa.
D-vit tärkeää ,
aurinkosuojavoiteetkin estää d-vit imeytymisen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kyllä niihin Italian koronakuolemiin ja sairastumisiin koronaan, vaikuttivat muutkin kuin D-vitamiinitasot.
Se voi olla yksi tekijä.
Ja eiväkö ne siellä Italiassa syö ollenkaan kalaa, josta tuota vitamiinia saa runsaasti.
Entä maitotuotteita?, jotka D-vitamiinin lähde.
Suomessa juodaan paljon maitoa, syödään juustoja ja viiliä ja jogurtteja. Niistä saa D-vitamiinia
Syövätkö ne Italiassa pelkkää lihaa ja vihanneksia?
Lohessa on D-vitamiinia, mutta Etelä-Eurooppa on logistisesti Norjasta sivussa, toisin kuin Suomi. Suomen kauttahan ne isot lohierät lähtevät esim Aasiaan.. Italiassa lohi kallista ja Välimeri niin saastunut, ettei sieltä juuri kalaa saa.
Jatkoa edelliseen..Myös tutummat kotimaiset kalat, kuten siika, silakka, ahven, muikku ja lohi ovat erinomaisia D-vitamiinin lähteitä (13–22 µg/100 g
Vierailija kirjoitti:
D-vitamiini otetaan purkista tai auringosta. Kukaan ei voi saada sitä normaalist ruoasta kohtalaista enempää.
Tämä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No kyllä niihin Italian koronakuolemiin ja sairastumisiin koronaan, vaikuttivat muutkin kuin D-vitamiinitasot.
Se voi olla yksi tekijä.
Ja eiväkö ne siellä Italiassa syö ollenkaan kalaa, josta tuota vitamiinia saa runsaasti.
Entä maitotuotteita?, jotka D-vitamiinin lähde.
Suomessa juodaan paljon maitoa, syödään juustoja ja viiliä ja jogurtteja. Niistä saa D-vitamiinia
Syövätkö ne Italiassa pelkkää lihaa ja vihanneksia?
Maitotuotteet eivät itsessään ole D-vitamiinin lähde. Suomessa niihin vain lisätään sitä. Italiassa ei lisätä ainakaan yhtä laajasti. Muutenkin, ruuasta ei oikeastaan missään tilanteessa voi saada riittävää määrää D-vitamiinia. Aina tarvitaan aurinkoa ja/tai lisäravinnetta.
No joo, mutta maitotuotteisiin D:n lisääminen on ollut järkevää, koska maitotuotteiden kalsium imeytyy D-vit. vuoksi paremmin.
Italialaiset sen verran perhekeskeistä kansaa? Lapsetkin asuvat pitkälle aikuisuuteen vanhempiensa luona jne.
Kukaan täysjärkinen paahda itseään auringossa noissa maissa missä on enempi arskaa ku meillä. Korkeintaan jotkut maatilalliset altistuu auringolle ja turistit tulee kärventämään itseään.
Vierailija kirjoitti:
No kyllä niihin Italian koronakuolemiin ja sairastumisiin koronaan, vaikuttivat muutkin kuin D-vitamiinitasot.
Se voi olla yksi tekijä.
Ja eiväkö ne siellä Italiassa syö ollenkaan kalaa, josta tuota vitamiinia saa runsaasti.
Entä maitotuotteita?, jotka D-vitamiinin lähde.
Suomessa juodaan paljon maitoa, syödään juustoja ja viiliä ja jogurtteja. Niistä saa D-vitamiinia
Syövätkö ne Italiassa pelkkää lihaa ja vihanneksia?
Italiassa ihmiset eivät ole erakkoja kuten Suomessa siinä se ero tulee. Poskipusuja annetaan myös äijien kesken ym. siinä ne pöpöt liikkuu. Monet asiat on siellä paremmin terveyden kannalta, kuten safka ja aurinko, mutta se mikä erottaa koronakuolleisuudessa on että suomalaiset pitää turvavälejä pitkälti jo ihan luonnostaan eikä juuri koske toisiinsa.
Korona aikana lääkärin määräys 20 mikrogrammaa päivä kesät talvet purkista kaikkien.
(Harvalta varmaan mitataan usein pitoisuudet).
Italiassa on hiton saastunut ilman laatu, ihmiset kuolee siihen, keuhkot pilalla ja korona vie sen takia.
Tuttu asui Milanon alueella eli Lombardiassa pari vuotta sitten työn vuoksi, yski koko ajan siellä ja sanoi että koskaan ilma ei ole tuntunut niin raikkaalta siellä miltä se tuntuu Helsingin keskustassa joka täynnä autoja :-o
Vierailija kirjoitti:
Italialaiset sen verran perhekeskeistä kansaa? Lapsetkin asuvat pitkälle aikuisuuteen vanhempiensa luona jne.
Tunnen kaks miestä, jotka asuu äitien peräkammareissa 36 ja 41-vuotiaina, eri perheistä siis :)
Tähän vielä uutinen aiheesta
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000007727860.html