miksi itse tehdyt vauvan soseet aiheuttaa ummetusta?
Mutta kaupan valmiit ei?
Onko se se nestemäärä? Käytän kyllä mielestäni ihan tarpeeksi nestettä, tai ainakaan sose ei ole kovin paksua..
Kommentit (15)
En lisää.. Muuta kuin soseen ja veden, syöntivaiheessa rintamaitoa.
Eli ilmeisesti kannattaisi lisätä? Rypsi vai oliivi ja minkä verran?
Ap
Minullakaan ei tullut muuta mieleen, kun nesteen määrä. Kaupan soseissa nestettä aika paljon. :)
Pikkulusikallinen joskus neuvolassa kehoitettiin lisäämään, itse pidän oliiviöljyä rypsiä parempana. Liekö sillä väliä.
Tuskin on neste. Itse en lisää lainkaan nestettä ja ei ole ollut ummetusta.
Et kai tee liian perunapitoisia soseita? Perunan tärkkelys aiheuttaa ummetusta. Peruna ei ole kovin kelpo ruoka-aine alle 1 vuotiaalle, mutta "kulttuurisyistä" neuvola suosittelee sitä.
Peruna ei ole käytössä ollenkaan, vauvan vatsa ei kestä.. Tilalla bataatti, voisikohan se ummetusta..?
Ap
Mitä raaka-aineita käytät? Miten valmistat? Keitätkö, höyrytätkö, pakastatko yms.? Annatko vauvalle myös raakasoseita vai pelkästään kypsennettyjä?
Mitä raaka-aineita käytät? Miten valmistat? Keitätkö, höyrytätkö, pakastatko yms.? Annatko vauvalle myös raakasoseita vai pelkästään kypsennettyjä?
Mitä raaka-aineita käytät? Miten valmistat? Keitätkö, höyrytätkö, pakastatko yms.? Annatko vauvalle myös raakasoseita vai pelkästään kypsennettyjä?
[quote author="Vierailija" time="05.06.2014 klo 20:58"]
Peruna ei ole käytössä ollenkaan, vauvan vatsa ei kestä.. Tilalla bataatti, voisikohan se ummetusta..?
Ap
[/quote]
Minkä verran sitä käytät? Jos se on vaan yksi kasvis muiden joukossa, niin sitten sen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia. Jos taas käytät siihen tyyliin kuin jotkut neuvolaoppaat neuvoo käyttämään perunaa, että esim. puolet kaikesta ruoasta on bataattia, niin sitten ongelmia voi tulla jo pelkästä ruoan yksipuolisuudesta.
Makuvalikoima ei ole vielä kovin laaja mutta käytössä on bataatti, kesäkurpitsa, porkkana, maissi, päärynä ja parsakaali. Soseet olen valmistanut keittämällä jonka jälkeen pakastanut. PAitsi päärynää ja maissia en ole kokeillutkaan itse tehtynä..
ap
Et kai keitä kasviksia? Kevyt höyryttäminen saa kuidut ja muutkin ravintoaineet säilymään parempina.
Et kai keitä kasviksia? Kevyt höyryttäminen saa kuidut ja muutkin ravintoaineet säilymään parempina.
[quote author="Vierailija" time="05.06.2014 klo 21:07"]
Makuvalikoima ei ole vielä kovin laaja mutta käytössä on bataatti, kesäkurpitsa, porkkana, maissi, päärynä ja parsakaali. Soseet olen valmistanut keittämällä jonka jälkeen pakastanut. PAitsi päärynää ja maissia en ole kokeillutkaan itse tehtynä..
ap
[/quote]
Ehkä se helpottaa kun makuvalikoima laajenee...
Keittäminen ja pakastaminen saattaa tuhota liikaa kuituja ja muita ravintoaineita. Minä valmistan soseet kevyesti höyryttämällä ja 3-4 päivän satsin kerralla, jolloin ei tarvitse pakastaa. Mikro ei ole hyväksi ravintoaineille, joten lämmitän lämminvesihauteessa.
Lisäksi kannattaa tarjota raakoja soseita. Esim. mainitsemasi päärynä ja muut hedelmät on hyviä kun sellaisenaan laittaa blenderiin. Marjoja emme myöskään kypsennä. Pakastemarjoista käytämme vain kotimaisia ja sulatamme ja blendaamme. Myös esim. porkkanaa, tomaattia ja kesäkurpitsaa käytämme raakasoseisiin. Raakasoseita valmistamme kerta-annoksina. Pienikokoinen blenderi, jossa 2-4 dl astiat, on hyviä siihen käyttöön.
Meillä oli toisinpäin, kaupan soseet ummetti mutta kotitekoiset ei. Syyksi pääteltiin kaupan monissa soseissa olevat tärkkelykset... En kyllä osaa auttaa. Sinällään ihan kiinteiden aloitus voi aiheuttaa ummetusta. Kannattaa ottaa repertuaariin luumu mukaan, sen lisäks myös toi päärynä on kuitupitoista. Kotona saat helposti tehtyä päärynäsosetta ihan niin, että raastat kypsää päärynää pienellä raastimella, ei tarvi ostella teollisia soseita ja kuidut on varmasti mukana.
Lisäätkö ruokaöljyä?