Yli puolet heittää jouluruokaa roskiin – yleisin syy on, että sitä on liikaa
Kommentit (169)
"Eniten hävikkiä aiheutui kinkusta (18 %), juureslaatikoista (17 %) sekä rosollista (12 %).
Jouluruokaan suomalaiset käyttävät tyypillisesti 101-150 euroa vuosittain. Korkeammissa tuloluokissa jouluruokaan kulutetaan pääosin 201-300 euroa.
Ikäryhmistä 55-64-vuotiaat kuluttavat eniten rahaa ruokaan.
Kyselyn teetti Lejos ja tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin online-kyselynä Bilendin ylläpitämässä M3 Panelissa lokakuussa. Kyselyyn vastasi kokonaisuudessaan 1 055 henkilöä."
Vanhemmat juuri kertoi että heidän talon roskis oli täynnä pois heitettyä jouluruokaa, surullista.
Ihmiset sekoaa jouluruokaostoksilla. Ostetaan kauheat määrät eikä niitä sitten jakseta tai haluta syödä.
Eikö ihmisillä ole enää pakastimia? Laatikot käy hyvin sämpylätaikinaan tai voi vaikka pakastaa ja kukaan ei estä käyttämästä lisukkeena myöhemmin. Leipomuksista voi suurimman osan pakastaa ja mitä ei voi, pitäisi arvioida oikein. Meillä ei mene ruokaa roskiin juuri koskaan, kaikki joko jälkikäytetään tai pakastetaan ja huonosti säilyviä ei tehdä liikaa. Täälläkin on ollut valtavia listoja muutamalle hengelle, menee yli ymmärryksen. Pätemisen tarvetta?
Miksei voi pakastaa jouluruokia ja syödä vähän myöhemmin loppuun? Jouluaikahan jatkuu vanhan perinteen mukaan nuutinpäivään eli 13. tammikuuta asti.
Sitten paasataan ilmastonmuutoksesta ja valitetaan siitä, että Afrikassa tai Aasiassa syntyy liikaa lapsia.
Enemmän kuin joka toinen suomalainen heittää jouluruokaa roskiin. Miten tähän on tultu? Monissa kehitysmaissa kuolee jatkuvasti ihmisiä nälkään.
Varakkaiden ihmisten ongelmia. Tuttu on todella varakas ja ostaa ruokaa monella tonnilla kuukausittain ja suurin osa menee roskiin. Kannattaisi näiden yrittää elää muutamalla satasella kuukausi jotta ymmärtäisivät rahan arvon.
Käyttäkää nyt hyvät ihmiset pakastimia!
Johan täälläkin oltiin sitä mieltä että kunnon emännällä on jouluruokaa niin paljon kaapissa että pari yllätyspäivällisvierasta pystyy kestitä tietysti.
Palstalla oli tänään vinkki "jämäpitsasta", johon voi laittaa jouluruokien tähteitä.
Onneksi nykyään kaupat lahjoittavat leipäjonoihin ruokaa, myös jouluruokaa.
Kinkunjämät voi laittaa hernekeittoon. Riisipuurosta taas voi tehdä pannukakkua.
Vierailija kirjoitti:
Sitten paasataan ilmastonmuutoksesta ja valitetaan siitä, että Afrikassa tai Aasiassa syntyy liikaa lapsia.
Afrikassa Intiassa ja Kiinassa tulee syntymään lapsia jatkuvasti iha nsama mitä täällä vihreät puuhastelee. 10000 uutta hiilikaivosta on avattu vuosiin 2040 mennessä.
Tämä on yksi syistä, ettemme enää jouluisin syö näitä perinteisiä jouluruokia. Yleensä niihin kyllästyy nopeasti, ja pakkauskoot ovat isoja. Itse ei viitsi tehdä alusta asti laatikoita kahdelle hengelle. Viime jouluina olemme tehneet jotain muita jouluruokia, joka päivälle eri setin. Roskiin on mennyt nyt ainoastaan lahjaksi saatu juusto, joka ei maistunut meille kummallekaan.
Vierailija kirjoitti:
Siis yli 50 % - hurja määrä!
Ja tätä yläpeukutetaan! Ei prosentit toimi ihan tuolla tavalla. Prosentti on eri asia kuin prosenttiyksikkö. Todellakaan jouluruuasta ei tuon perusteella mene roskiin yli puolta.
Eikö ihmisillä ole alkeellisintakaan matemaattista ajattelukykyä?
50% suomalaisista, tässä keskustelussa 0%.
Kuka tunnustaisi? Säälittävää touhua, mutta tekisivät sen edes selkä suorana niin muut osaisivat tehdä oikeita johtopäätöksiä heistä.
"Yli puolet suomalaisista heittää jouluruokaa roskiin joulupyhien jälkeen, ilmenee kyselytutkimuksesta. Yleisin syy on se, että ruokaa on ollut tarjolla liian paljon.
Toiseksi yleisin syy jouluruoan haaskaamiseen on nopea kyllästyminen ruokaan. Kolmanneksi yleisin syy hävikkiin oli se, että ruoka on liian täyttävää. Vajaa viidennes oli puolestaan sitä mieltä, että ruoan pakkauskoot ovat liian isoja."