Kannattaako tehdä Burgundinpataa, jos ei pidä punaviinin mausta?
Tuli joululahjaksi yksi punaviinipullo, eikä kumpikaan meistä tykkää punaviinistä. Eli maistuuko Burgundinpata pahalle, jos siihen laittaa esim. Pirkan ohjeen mukaan 800 g lihaa kohden 4 dl punaviiniä.
Vai kannattaako laittaa vahinko kiertämään ja antaa pullo jollekin muulle lahjaksi?
Kommentit (14)
No ei kannata. Laita pullo eteen päin.
Kannattaa, todella hyvä ruoka. En itse juo punaviiviä.
Alkoholi palaa pois ruokaa lämmittäessä ja maku muuttuu. Itse rakastan punaviiniä sisältäviä ruokia, vaikka juomaan en pysty viiniä.
Ehkäpä antaisin pois, kyllähän se maku maistuu, sehän on idea siinä padassa.
Tee herkullista ratatouille, on hyvää, eikä tarvitse laittaa punkkua.
Meillä lapsetkin tykkää punaviinikastikkeista.
Vierailija kirjoitti:
Kuka on Puna-Viivi?
Vasemmistoliiton uusi kunnallisvaaliehdokas.
On erilaisia punaviinejä, eri asia sekin juotko lasista vai laitatko ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Ehkäpä antaisin pois, kyllähän se maku maistuu, sehän on idea siinä padassa.
Nimenomaan jos ei pidä punaviinistä, niin miksi sitä edes söisi.
Vaikka alkoholi haihtuu, niin voi olla, ettei pata kuitenkaan maistu tekijöilleen.
Inhoan niitä pilaantuneita hienostelumehuja, mutta ruoanlaitossa ovat korvaamattomia.
Vierailija kirjoitti:
Alkoholi palaa pois ruokaa lämmittäessä ja maku muuttuu. Itse rakastan punaviiniä sisältäviä ruokia, vaikka juomaan en pysty viiniä.
Tarkentaisitko, miksi et pysty juomaan viiniä?
Kyllä mä olen ruoanlaitossa käyttänyt tuollaiset vastaavat lahjapullot. Kaikki kuoharit ja valkkarit risottoon jne. Sen loppuviinin voi myös pakastaa toista käyttökertaa varten.