Kaikkien ruusukaalien rakastajien ketju
Kaikki jotka rakastatte ruusukaaleja, vaikka sitten keitettynä, höystettynä tai höyrystettynä, tulkaa tänne puhumaan ruusukaaleista ja jakamaan teidän parhaita ruusukaali reseptejänne.
Tässä on AP:n resepti:
Mikrotetut ruusukaalit oliiviöljyssä
1. Laita jäiset ruusukaalit höyrystysrasiaan
2. Höyrystä ruusukaalit mikrossa kunnes ovat sulaneet
3. Kaada päälle loraus oliiviöljyä ja ripottele sekaan oreganoa
4. Bon abbetit!
Kommentit (17)
Uunipellille, päälle oliiviöljyä, mustapippurirouhetta ja suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Uunipellille, päälle oliiviöljyä, mustapippurirouhetta ja suolaa.
Tämä, vielä kun paistaa niin että pikkuisen mustuu, on mun makuun.
Tästä innoittuneena aion kokeilla ruusukaalikeittoa.
Mukaan sipulia ja porkkavaa, liemeen sulatejuustoa ja Sambal Oelekia.
On muuten harvojen herkku. Ah niin hyvää.
Suloisia palleroisia ovat, sienikastikkeen kaveriksi.
Uunissa paahto js sitten päälle väkevä sinappinen vinegtette. Nam
Uunissa paahtaen tulee parasta. Kermassa haudutan niille, ketkä eivät vielä rakasta. Silloin sitruunamehua ja suolaa mausteeksi.
Vierailija kirjoitti:
On muuten harvojen herkku. Ah niin hyvää.
Suloisia palleroisia ovat, sienikastikkeen kaveriksi.
Tuota kyllä täytyy kokeilla.
AP
Keitä kokonaisia ruusukaaleja n 7 min. Valuta vesi, puolilta kaalit ja paista ne öljyssä pannulla. Laita suolaa, muscovadosokeria ja pippuria. Hiljainen lämpö. Älä kääntele. Karamellisoidut ruusukaalit, a vot.
Tätä olen tehnyt myös aina kun on tuoreiden ruusukaalien sesonki.
Keitettyjä tai paistettuja ruusuukaaleja crème fraîche -kastikkeella...
Löysin tämän upean ruusukaalikeittoreseptin netistä. Ruusukaalikeitosta unohtakaa kerma ja sulatejuustot. Tämä vihanneskeittoversio on paras. Itse piilotin keittoon vielä kikherneitä.
Tämä on mielestäni superhyvä ruusukaalikeitto, siis ei mikään sosekeitto vaan aito kirkasliemikeitto. Maut kohdillaan. Suosittelen lämpimästi.
http://lentavatsardiinit.blogspot.com/2020/02/keventajan-porkkana-ruusu…
Nam!
Aina ajankohtainen aihe meille herkuttelijoille.
Parasta tulee kun jäisenä ruuskaalit uuninpellille paistumaan laittaa. Niistä tulee jopa makeita eikä tule sitä ällöä ruusukaalinkeittämishajua.
Loistavaa on myös ruusukaalivokki:
Vokkaa puolitettuja ruusukaaleja, punasipulia, porkkanatikkuja, sieniä, paprikaa, tomaattia, pähkinöitä yms mitä sattuu olemaan. Mausta suolalla, hunajalla ja mustapippurilla.
Keitä tuoreena pelkässä vedessä 10 min. Laita suolaa vähän ja lautasen reunalle kevyt ruohosipulisalaattikastike, voit sekoittaa sen myös kevytkermaviiliin. Ota mehua lasiin.
Ostan usein Lidlin 750 g ruusukaalipussin ja valmistan sen näin:
Otetaan joku pari-kolmekymmentä ruusukaalia veteen, keitellään ne kypsiksi noin 15 min. Sitten kaadetaan vesi kattilasta ja puolitetaan vielä höyryävän kuumat ruusukaalit. Sen jälkeen sekoitetaan mukaan voita, suolaa, mustapippuria ja parmesanjuustoraastetta.
Syödään sellaisenaan tai jonkun lisäkkeenä.