Mikä tekee hajusta tai mausta pahanmakuisen tai hajuisen, miksei esim kakka ole hyvän tuoksuinen haju
Miksi makea pullan tuoksu taas on hyvä haju? Juusto taas saattaa haista erittäin pahalle, mutta olla herkullista, voisiko kakkakin olla unohdettu herkku?
Kommentit (6)
Bakteerit.
Ja käymisilmiö.
Pullashan on esimerkiksi hiivaa ja kuivissa kakuissa leivinjauhetta.
Ulosteessa taas suolistobakteereita joista osa syntynyt ruuansulatuksen myötä.
ihminen on oppinut että syötävät tuoksuu hyvälle. Kaikki mätänevät josta sairastuisi haisee pahalle. Tosin lihansyöjät syö saaliinsa toisinaan vasta kun se on jo puoliksi mätää lihaa, se kun on taatusti mureaa ja vatsa kestää. Valkuaisaineet siis lihas munat hajotessaan ts. mädätessään muodostaa rikkiyhdisteitä - ne haisee pahalle. Virtsassakin valkuiainen haisee ja vanha virtsa se vasta haiseekin. Ulosteessa on paljon, kai 75 prossaa bakteereja
Pullataikina nousee hiivalla (hiivan ja sokerin käymisreaktio). Miksi siis pullataikina ei haise paskalle?
Se on se tulkinta minkä aivot synnynnäisesti tekevät tietyistä hajuista. Ihminen ei ole raadonsyöjä ja kakka ei ole hyväksi joten elimistö tulkitsee niiden hajun pahaksi. Koirat taas voivat syödä mätänevää lihaa tai ihmiskakkaa hyvällä halulla, korppikotkista ym. puhumattakaan. Raadonsyöjille mätäneminen luultavasti tuoksuu hyvältä.
En kyllä ymmärrä näitä kakka juttuja. Ja milloin p@aska on koskaan hyvälle haissut.