Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko perunalastikon imeltää suoraan sokerilla?

Vierailija
15.12.2020 |

Pitäisi oikaista vähän kun en jaksa pitää uunia päällä 5 tuntia.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
15.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siirapilla olen tehnyt.

Vierailija
2/7 |
15.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos pitää makeasta perunamuusista, niin toki sen sokerilla makeaksi saa. Koostumus jää kyllä vääräksi, samoin maku. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
15.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistin juuri että koitin tehdä imellettyä perunalaatikkoa muutamia vuosia sitten. Se kaatui alkumetreillä siihen, että ei ollut oikea perunalajike.

Elikkä jos joskus yritän uudelleen, niin hommaan oikeaa lajiketta.

Vierailija
4/7 |
15.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/41984/Imelletty%20h%C3%A4m%C3%…

Vain harvoin kerrotaan, että imellyksen edellytys on oikeanlainen perunalajike, sen pitää olla jauhoinen eli tärkkelyspitoinen. Useissa kaupoissa on käytössä perunapussien värikoodi, ja niissä jauhoiset perunat ovat merkitty punaisella. Oikea lajikekaan ei kelpaa edes heti syksyllä perunannoston aikaan, vaan aikaisistaan vasta syystalvella. Kiinteistä perunoista saa taitavakin kokki usein aikaan vain liisteriä, joka ei imelly. Tätä sitten yritetään korjata lisäämällä sekaan siirappia, mutta silloin on jo ruoka menetetty.

Eri perunalajikkeiden tärkkelyspitoisuus voi olla vaikka seuraava: Pito 19,9 %, Suvi 18,9 %, Puikula 18,5 %, Hertha 17,2 %, Sabina 17,2 %, Lady Claire 17,0 %, Kulta  17,0 %, Satu 16,9 %, Rekord 16,9  %, Van Gogh 16,8 %, Fontane 16,5 %, Felsina 16,5 %, Matilda 16,1 %, Redstar  16,0 %, Gloria 15,8 %, Sini 15,7 %, Rosamunda 15,7 % .... Viljelyolosuhteilla on kuitenkin suurta merkitystä tärkkelyspitoisuuteenkin.

Vierailija
5/7 |
15.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puikula on hyvä, kuori, keitä suolattomassa vedessä ja soseuta, sitten kun uuni ja muusi on yli +50'C mutta alle +70'C sekoita kattilassa massan sekaan vehnäjauhoja suhteessa 1kg perunaa=3rkl vehnäjauhoja, kattilaan kansi päälle ja imellytä uunissa 5h, sekoita 1-2krt tunnissa ja vahdi massan lämpötilaa. Pitää siis kokoajan pysyä tossa haarukassa se lämpö. Sitten jätä jälkilämpöön vielä n. 5 tunniksi. Sitten ennen paistamista lisää suolaa ja lämmintä maitoa sekaan niin että sose on lähes juoksevaa ja voideltu vuoka max 3/4 täyteen sosetta ja voinokareita päälle. Paista uunissa 150 asteessa kunnes muuttuu kullankeltaiseksi.

Vierailija
6/7 |
15.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Puikula on hyvä, kuori, keitä suolattomassa vedessä ja soseuta, sitten kun uuni ja muusi on yli +50'C mutta alle +70'C sekoita kattilassa massan sekaan vehnäjauhoja suhteessa 1kg perunaa=3rkl vehnäjauhoja, kattilaan kansi päälle ja imellytä uunissa 5h, sekoita 1-2krt tunnissa ja vahdi massan lämpötilaa. Pitää siis kokoajan pysyä tossa haarukassa se lämpö. Sitten jätä jälkilämpöön vielä n. 5 tunniksi. Sitten ennen paistamista lisää suolaa ja lämmintä maitoa sekaan niin että sose on lähes juoksevaa ja voideltu vuoka max 3/4 täyteen sosetta ja voinokareita päälle. Paista uunissa 150 asteessa kunnes muuttuu kullankeltaiseksi.

Onko tämä pakko tehdä uunissa? Eikö liedellä voi tehdä? Vai palaako se pohjaan tai jotain?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
15.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Puikula on hyvä, kuori, keitä suolattomassa vedessä ja soseuta, sitten kun uuni ja muusi on yli +50'C mutta alle +70'C sekoita kattilassa massan sekaan vehnäjauhoja suhteessa 1kg perunaa=3rkl vehnäjauhoja, kattilaan kansi päälle ja imellytä uunissa 5h, sekoita 1-2krt tunnissa ja vahdi massan lämpötilaa. Pitää siis kokoajan pysyä tossa haarukassa se lämpö. Sitten jätä jälkilämpöön vielä n. 5 tunniksi. Sitten ennen paistamista lisää suolaa ja lämmintä maitoa sekaan niin että sose on lähes juoksevaa ja voideltu vuoka max 3/4 täyteen sosetta ja voinokareita päälle. Paista uunissa 150 asteessa kunnes muuttuu kullankeltaiseksi.

Onko tämä pakko tehdä uunissa? Eikö liedellä voi tehdä? Vai palaako se pohjaan tai jotain?

Liedellä palaa pohjaan ja vain uunissa pysyy tasainen lämpö astiassa ja siis perunamassassa.