Tarvitseeko koulun/päiväkodin/ravintolan tms. keittäjän/kokin käyttää kasvomaskia, jos työskentelee yksin keittiössä?
Mikä ohjeistus suurkeittiöissä on, pitääkö siellä käyttää korona-aikaan kasvomaskia?
Kommentit (24)
Virukset voivat levitä hengityksestä ruokaan pisaratartuntana.
Vierailija kirjoitti:
Virukset voivat levitä hengityksestä ruokaan pisaratartuntana.
Samoin kuin bakteerit. Suosituksena onkin, että maskipakkoa jatketaan myös koronan jälkeisenä aikana.
Toivottavasti pitää. Ruuan hygieenisyyden vuoksi.
Eikö tällöin pitäisi sitten syödä vain kuumia ruokia ja juomia ja kaikki jäätelöt ja salaatit poistettaisiin valikoimista?
Vierailija kirjoitti:
Eikö tällöin pitäisi sitten syödä vain kuumia ruokia ja juomia ja kaikki jäätelöt ja salaatit poistettaisiin valikoimista?
Miten tämä liittyy aloitukseen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö tällöin pitäisi sitten syödä vain kuumia ruokia ja juomia ja kaikki jäätelöt ja salaatit poistettaisiin valikoimista?
Miten tämä liittyy aloitukseen?
eikö ruoat ja kokki liity yhteen? samoin kuin maskit ja miten pitää ruoka kuumana tuhoaa bakteerit ja virukset?
Meillä ei ole annettu mitään ohjeistusta. Työnantaja ei muutenkaan välitä mistään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö tällöin pitäisi sitten syödä vain kuumia ruokia ja juomia ja kaikki jäätelöt ja salaatit poistettaisiin valikoimista?
Miten tämä liittyy aloitukseen?
eikö ruoat ja kokki liity yhteen? samoin kuin maskit ja miten pitää ruoka kuumana tuhoaa bakteerit ja virukset?
En saa selvää mitä tarkoitat. Unohda.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö tällöin pitäisi sitten syödä vain kuumia ruokia ja juomia ja kaikki jäätelöt ja salaatit poistettaisiin valikoimista?
Miten tämä liittyy aloitukseen?
eikö ruoat ja kokki liity yhteen? samoin kuin maskit ja miten pitää ruoka kuumana tuhoaa bakteerit ja virukset?
En saa selvää mitä tarkoitat. Unohda.
Oletko vetänyt kastikkeeseen tarkoitetut viinit lärviisi kokkaillessasi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö tällöin pitäisi sitten syödä vain kuumia ruokia ja juomia ja kaikki jäätelöt ja salaatit poistettaisiin valikoimista?
Miten tämä liittyy aloitukseen?
eikö ruoat ja kokki liity yhteen? samoin kuin maskit ja miten pitää ruoka kuumana tuhoaa bakteerit ja virukset?
En saa selvää mitä tarkoitat. Unohda.
Oletko vetänyt kastikkeeseen tarkoitetut viinit lärviisi kokkaillessasi?
En, vaan sun suomen kieli on todella huonoa.
"miten pitää ruoka kuumana tuhoaa bakteerit ja virukset" Eihän toi tarkoita edes mitään.
Miten voi olla mahdollista, ettei keittäjälle olisi nyt ohjeistusta käyttää kasvomaskia, nimenomaan ruoan hygieniasyistä. Jos pärskeitä päätyy ruokaan vaikka salaattia pilkkoessa, niin huonolla tuurilla iso joukko ihmisiä sairastuu. Jos koko muu työpaikka käyttää maskia, niin miksei se velvottaisi myös keittäjää? Löytyykö tähän jostain oheistusta?
Ei keittiössä voi käyttää maskia, koska se on höyrystä koko ajan märkänä ja ei silloin oikeastaan juuri edes toimi, ei sellaista ohjetta voi kukaan antaa, että keittiössä pitää olla joku lappu naamalla.
Vierailija kirjoitti:
Ei keittiössä voi käyttää maskia, koska se on höyrystä koko ajan märkänä ja ei silloin oikeastaan juuri edes toimi, ei sellaista ohjetta voi kukaan antaa, että keittiössä pitää olla joku lappu naamalla.
Millä ihmeen toimimisella? Maskia käytetään siksi, että vastuullisen ihmisen merkki.
Vierailija kirjoitti:
Ei keittiössä voi käyttää maskia, koska se on höyrystä koko ajan märkänä ja ei silloin oikeastaan juuri edes toimi, ei sellaista ohjetta voi kukaan antaa, että keittiössä pitää olla joku lappu naamalla.
Jaa. Ei meidän keittiössä ole koko ajan valtavasti höyryä. Onko teillä ilmastointi epäkunnossa?
Ja kyllä, työnantaja voi ihan hyvin antaa tuollaisen ohjeen.
t. suurtalouskokki
Vierailija kirjoitti:
Ei keittiössä voi käyttää maskia, koska se on höyrystä koko ajan märkänä ja ei silloin oikeastaan juuri edes toimi, ei sellaista ohjetta voi kukaan antaa, että keittiössä pitää olla joku lappu naamalla.
Ihan hyvällä menestyksellä käyttää moni. Isoissa keittiöissä kun pitää miettiä sitäkin, ettei tartuta työkavereita. Koronatartuntaa ruoan kautta ei ole taidettu vielä todistaa tapahtuneen, mutta hyvähän se on olla tässä asiassa tarkkana. Ja onko siellä keittiössä sitten useinkaan niin yksin, etteikö siellä kukaan missään vaiheessa työvuoroa lainkaan piipahtaisi?
:D
Maskia käytetään silloin kun ei voi pitää turvaväliä muihin ihmisiin. Mitään perustetta käytölle ei ole jos on yksin.
Vähän sama kuin ajaa yksin autoa maski naamalla. Tai että postinjakaja käyttäisi maskia.
Vierailija kirjoitti:
Miten voi olla mahdollista, ettei keittäjälle olisi nyt ohjeistusta käyttää kasvomaskia, nimenomaan ruoan hygieniasyistä. Jos pärskeitä päätyy ruokaan vaikka salaattia pilkkoessa, niin huonolla tuurilla iso joukko ihmisiä sairastuu. Jos koko muu työpaikka käyttää maskia, niin miksei se velvottaisi myös keittäjää? Löytyykö tähän jostain oheistusta?
Oletko tosiaan noin tyhmä? Et ymmärrä miksi maskeja käytetään?
Vierailija kirjoitti:
Virukset voivat levitä hengityksestä ruokaan pisaratartuntana.
Ja ruoka sairastuu. OMG.
Ohjeistus on että pitää.